Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 22 de diciembre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 AVA-ASAJA considera positiu l'anunci del Govern de retirar 50.000 tones de cítrics

Però reclama més mesures per a afrontar la crisi


 

.-000004 
.-000472 

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) qualifica de positius els resultats obtinguts de la reunió que els dirigents de les organitzacions agràries estatals, els operadors comercials (tant de caràcter privat com cooperatiu) i de la indústria de transformació han mantingut aquest matí amb alts càrrecs del Ministeri d'Agricultura a fi d'avaluar les causes que han desembocat en l'actual situació de crisi en la qual es troba sumida la campanya citrícola i acordar la posada en marxa de mesures que contribuïsquen a redreçar el rumb de la temporada.

La primera de les accions dirigides a tal fi que van anunciar els representants del departament agrari del Govern central consistirà a afavorir la retirada del mercat en fresc de 50.000 tones per a, d'aquesta manera, contribuir a descongestionar-ho i propiciar una millora de la conjuntura. Aqueixes 50.000 tones -30.000 de taronges i 20.000 de mandarines- es destinaran a la indústria per a la seua transformació en sucs que seran distribuïts de manera gratuïta a través de les anomenades Organitzacions de Productors (OPs). Tal com s'ha apuntat, la distribució inicial del volum de fruita previst per a la seua eliminació del mercat en fresc a través d'aquesta fórmula és de 30.000 tones de taronges i 20.000 de mandarines, encara que durant la trobada de hui es va decidir que aqueixes quantitats seran reversibles i revisables per a poder adequar-les i adaptar-les a les dinàmiques canviants del mercat i de la pròpia indústria.

Així mateix, el Ministeri va informar que té previst posar-se en contacte amb els governs de les comunitats autònomes amb interessos citrícoles per a instar-los a desenvolupar un pla encaminat a retirar dels camps aquelles fruits que estiguen en el sòl o no reunisquen les condicions necessàries per a la seua transformació en suc i destinar aqueixes partides a altres finalitats.

Un altre dels punts abordats durant la reunió, a la qual van assistir, al costat d'altres alts càrrecs del Ministeri, la directora general de Produccions i Mercats Agraris, Esperanza Orellana, i la subdirectora general de Fruites i Hortalisses, Camino Arroyo, va ser l'impacte que l'acord comercial entre la Unió Europea (UE) i Sud-àfrica està tenint sobre el desenvolupament de la campanya citrícola. Les responsables ministerials van assenyalar que el seu departament ja està analitzant i avaluant de manera rigorosa les conseqüències negatives que el citat acord té, i tindrà en el futur, sobre els interessos citrícoles comunitaris, ja que disposar d'aqueixa documentació és el pas previ per a poder reclamar davant Brussel·les, amb els arguments suficients, l'aplicació d'una clàusula de salvaguarda o d'algun altre mecanisme que atenue la competència deslleial.

El director de AVA-ASAJA, Jenaro Aviñó, que va estar present en la trobada, va valorar en termes positius "l'actitud i la receptivitat mostrada per les responsables del Ministeri d'Agricultura, els qui van demostrar que venien amb els deures fets i amb plans concrets". No obstant això, el representant de l'organització agrària valenciana en la reunió de Madrid va assenyalar "que la gravetat de la crisi citrícola obliga a continuar negociant l'adopció de noves mesures", i va lamentar que el pla de retirada de fruita per a sucs "no s'haja posat en marxa abans, tal com demanem des de AVA-ASAJA, perquè si se'ns haguera fet cas llavors probablement la situació no seria en aquests moments tan nefasta com ho és en l'actualitat i s'haurien perdut menys ingressos i menys ocupacions".

AVA-ASAJA

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Xe que bo - 22/12/2018
Arre que plou i molts comerciants d'açi comprant taronges de Sevilla y Sud-àfrica i cantant el himne requional i cridant viva aspanya,
D'abans - 24/12/2018
No había de quedar cap taronger. Mentres hi hagen falles no passa res i ara la tamborà.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal