Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
domingo, 23 de diciembre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

  Bon solstici i que 2019 siga més ecològic i més humà

Consells de La Ribera en Bici i Ecologistes en Acció per a regalar de manera ecològica i sostenible


 
._000516

Què regalem als xiquets?

Amb el solstici d’hivern (el dia més curt de l’any) comença el nou cicle astronòmic i biològic, una altra volta al Sol. I per a celebrar-ho fem festes i regals, especialment als xiquets, que són els més il·lusionats. Aleshores els majors hem de decidir què els regalem, una qüestió important perquè no tots els joguets són bons...

Els jocs prefiguren i ensenyen als xiquets el món on van a viure, de manera que si volem que siguen sans, intel·ligents, respectuosos i empàtics haurem d’elegir joguets que els ajuden a créixer així. Per tant, hem de tindre sentit comú i procurar que els joguets siguen:

-Pocs i bons, quan a un xiquet li regalen molts joguets, juga un poc amb cadascú i de seguida es cansa, i perd el plaer de la novetat i dels regals. Millor pocs, ben elegits i adequats a l’edat.

-No cars, perquè bo no vol dir car i no hem de fer superbs ni consumistes als petits.

-Pro-actius, els xiquets han de ser els protagonistes i tindre iniciativa, imaginació; els joguets que ho fan tot ells no valen perquè convertixen als nanos en éssers passius, anul·lats.

-Ecològics, o almenys que no siguen fàcils de trencar, ni de piles. Per exemple, un vehicle motoritzat on els xiquets simplement mouen les manetes són desaconsellables per antiecològics i perquè fomenten el sedentarisme precisament en l’etapa que més necessiten moure’s; el súmmum és el cotxe elèctric teledirigit, on el nano puja i ja no mou ni les manetes (per a qui és realment aquest regal-capritx?).

-Convivencials, no sexistes, ni violents, ni jerarquitzants, ni absorbidors, com són per exemple molts dels videojocs que tant abunden. Menys tecnologia i més relacions humanes i cooperació!

-Animals no, perquè els animals no són joguets i al final molts acaben en el carrer, abandonats. Si hi ha prou d’interés i la família es compromet a cuidar-lo tota la vida, el millor és adoptar algun animalet de la Protectora.

-Segurs, que complisquen bé la normativa europea i no siguen de materials tòxics, ni inflamables, ni tallants, ni tinguen peces minúscules (els dels menuts), etc.

 

Llavors, no hi ha cap regal bo?

Doncs sí, molts. El millor sens dubte som nosaltres mateixos, dedicar-los temps als xiquets, jugar amb ells, traure-los a passejar, contar-los contes, etc. I el segon potser la Natura, els nanos són aficionadíssims a jugar amb la terra, l’aigua, les pedretes i tot allò que troben arreu, és instintiu i cal deixar-los, encara que s’embruten.

Després tenim els clàssics llibres de contes, còmics, jocs de taula, puzles, jocs de blocs, mecanos, bicis, etc. I d’altres molt interessants com l’scrabble, rummi, casetes i joguets solars per a muntar, germinadors i jocs d’hortolanets (amb llavors autòctones), compostadors, microscopis digitals, etc. etc.

Finalment, també els podem regalar un donatiu fet per nosaltres a alguna ONG fiable, per a fomentar en els xiquets la solidaritat i el plaer d’ajudar.

 

I nosaltres què volem?

Doncs els ecologistes demanem, per a tots:

La Via Verda Ribera-Safor completa, que estem demanant 21 anys i ja és hora de fer-la tota, no simples trossets aïllats. Amb el que costa 1 únic km d’AVE o autopista rescatada podrien fer la nostra Via Verda i la de Manuel-Xàtiva i el Camí del Xúquer...

Tancar la nuclear de Cofrents, abans que tinguem ací un altre Txernòbil o Fukushima, i substituir-la per l’autoconsum fotovoltaic, lliure i sense traves, perquè ens sobra energia solar i aquesta és ja més barata i infinitament més neta.

I que els mitjans de comunicació comprenguen la gravetat del canvi climàtic, i d’altres problemes ambientals perillosos, i informen-consciencien a la població perquè apliquem ja les solucions ecològiques.

La Ribera en Bici – Ecologistes en Acció

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

                            
                 .-000166                                                     ._000506                                        ._000568             
 
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 23/12/2018
Una asociación con más nombre que asociados, que dicen ser militantes del ecologismo, que se distinguen por la falta de transparencia de la asociación, por pedir que la policía los escolte en sus excursiones domingueras, que callan ante la mezcla de fibrocemento con escombros en los derribos del Torrexó, que aplauden la sobreelevación del tramo de Via Verda en La Barraca convirtiendo la carretera de La Solana en una peligrosa rambla, que callan ante el hormigonado y asfaltado de cientos de miles de metros cuadrados en El Racó, Bonaire y en la zona baja del Respirall que han provocado las inundaciones en Les Bases, que mienten sobre consecuencias del cambio climático etc . etc.
Esta docena de asociados, a pesar de todo, no tienen ningún reparo ni vergüenza en aconsejarnos que regalos hacer a nuestros hijos, como debemos vivir y que debemos hacer en nuestro tiempo libre....
Por cierto, ¿Ya tenéis asignada la subvención municipal para el 2019?.

saludos.
Riberenc - 23/12/2018
Jo demane que la nova reforma de Benito Pérez Galdós tinga carril bici. Vos afegiu a la meua demanda? Alehores on estaveu quan van reformar Hort Dels Frares i els altres dos trams de Benito Pérez Galdós i haveu callat?
Per cert, bon Nadal i menys solsticis, perquè la nostra historia parla de Nadal, de Reis Mags i també d'ecologia i de cura amb els animals, com Sant Antoni Abad o San Francesc
La Ribera en Bici - 23/12/2018
Mai hem rebut ni un cèntim de cap Ajuntament, ni ho volem ni ho demanarem. No arribem a tants problemes com hi ha. Ens dediquem al que podem. I els consells que donem els donen també pedagogs i psicòlegs.
I no volem perdre més temps contestant a trolls com este que s'amaga darrere d'un pseudònim per sembrar dubtes i mentides sobre un col·lectiu de voluntaris/es que dediquem moltes hores a lluitar, el que podem, per defensar el que és de tots i tots hauríem de defensar: el medi ambient.
viejo - 26/12/2018
¿Si es así, por qué no hacéis públicas las cuentas?. Espero que comprendas y permitas la existencia de ciudadanos anónimos que no necesiten la insistente exposición pública y la necesidad de exhibir en público lo muy ecologistas que son.
Somos muchos los que de forma callada y anónima luchamos por mantener y mejorar nuestro entorno. Que denunciamos en los medios de comunicación las continuas tropelias contra nuestro medio ambiente sin necesidad de mentir sobre futuros cataclismos, de ir vestidos de exploradores tipo Coronel Tapioca, del exhibicionismo continuo, ni del posado en fotos de dudoso gusto.

saludos del troll.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal