Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.893 Fotografías: 108.880 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 16 de noviembre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Generalitat, Diputació i Ajuntament treballen de manera conjunta en la situació de pluja a Alzira

L'aigua ja ha baixat en totes les zones d'Alzira que han patit inundacions i les brigades de neteja estan a les zones afectades


 
 .-000444   

A les 13.30 ha tingut lloc la compareixença als mitjans de comunicació en la que han participat l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, el president de la Diputació, Toni Gaspar, el director general d’Emergències Jose Maria Àngel, el diputat de Carreteres Pablo Seguí i el de Bombers Josep Bort conjuntament amb els tècnics de les diferents administracions, en la que han donat compte de les actuacions que s’han portat a terme des d’este matí.

L'aigua ja ha baixat en totes les zones d'Alzira que han patit inundacions i les brigades de neteja estan a les zones afectades i oferint ajuda al veïnat que ho necessite.

L’alcalde d’Alzira ha indicat que “en tot moment s’ha buscat garantir la seguretat de les persones i s’ha treballat per restablir l’accessibilitat. Des de la 1 de la matinada l’Ajuntament ha rebut 70 avisos i s’ha recorregut els barris més afectats, Venècia, l’Alquenència i les Bases. En una hora i mitja han sigut més de 20.000 els afectats per una pluja molt virulenta, cosa que ha dificultat que l’avís arribara amb més temps d’anticipació”. En total s’han enregistrat més de 250 litres per metre quadrat des de les 12 de la nit fins a les 8 del matí, dels quals 110 han caigut en un breu espai de temps, la qual cosa ha creat problemes al llarg de la nit que han complicat les tasques dels serveis públics.

A més l’alcalde ha parlat de la avaluació de l’estat de les infraestructures en els pròxims dies per a valorar els desprefectes tant en les públiques com pel que fa a danys de particulars.

L’inspector en cap dels bombers, ha indicat que hi ha hagut un reforç operatiu de més de 100 efectius des d’anit, s’han realitzat 12 salvaments i s’ha treballat en l’evacuació d’aigua en la part Nord de la ciutat. Per la seua part el diputat de bombers, Josep Bort ha indicat que estan actuant a tota la comarca i la resta de la província, amb la prioritat de les persones i la posterior neteja de carrers.

A la roda de premsa també s’han actualitzat les dades de carreteres tallades, i s’ha remarcat que l’esforç s’ha centrat en les tasques per a no haver de tallar el trànsit a la carretera 510 que dona accés a l’Hospital.

12 persones i dos vehicles del 112 de la Generalitat Valenciana estan treballant en la neteja dels carrers afectats per les inundacions, i continuaran fent-ho per a recuperar la normalitat.

Per la seua part, Toni Gaspar, president de la Diputació de València, ha manifestat: “En tot moment hem estat en contacte amb l’alcalde. Les tres administracions hem estat coordinades en esta situació extraordinària i vull agrair el treball dels professionals dels serveis públics.” 

Per últim el Director General d’Emergències Jose Maria Àngel ha indicat que el treball coordinat no pot evitar les pluges però si minimitzar el efectes negatius. Al llarg de tota la nit s’han seguit els protocols d’actuació i coordinació i seguirem treballant en primer lloc per les persones i en segon lloc per les infraestructures públiques i privades”

 

Coordinació

A les 10:00 del matí ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Alzira la reunió de coordinació per a tractar les actuacions per tal de tornar a la normalitat el més prompte possible.

L’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i els regidors de l’equip de govern s’han reunit amb el President de la Diputació, el Director General d’Emergències, el Director General de l’Aigua Manolo Aldeguer i el diputat de carreteres.

S’ha establert un grup de treball baix la direcció de l’alcalde en el que intervé Divalterra, Tragsa, Tècnics de conselleria i diputació i els departaments municipals de Serveis Públics i Gestió Urbanística i Policia Local. José Maria Angel, Director General d’Emergències ha remarcat la importància d’establir un comandament únic per a coordinar totes les institucions participants en l’operatiu.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

._000006VD



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

El Tiempo en Alzira
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal