Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 24 de octubre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Les campanyes d’aparadors i menús literaris protagonitzen el 30 aniversari dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Els hostalers i els comerços d’Alzira participen d’aquesta manera en la celebració de l’efemèride


 

._000502  
 
._000523

Aquest dimecres, 24 d’octubre, el restaurant Camí Vell ha acollit la roda de premsa en què Edicions Bromera i l’Ajuntament d’Alzira han presentat les dues campanyes que protagonitzen la celebració del 30 aniversari dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb la col·laboració dels hostalers i els comerços del municipi. L’acte ha comptat amb la participació de Josep Gregori, editor de Bromera; Diego Gómez, alcalde d’Alzira; Aida Ginestar, regidora de Cultura i Esports; i Toni López i Marisa Martínez, representants dels hostalers i dels comerciants, respectivament, a l’Associació Empresarial d’Alzira.

Per a commemorar aquesta efemèride, enguany s’han programat una sèrie d’activitats especials per tal d’acostar la fita als alzirenys i alzirenyes. Així, el certamen aposta per obrir la celebració a públics molt diferents.

Entre les iniciatives per a celebrar els 30 anys de vida dels PLCA, cal destacar aquestes dues campanyes que incorporen la participació dels hostalers i els comerços d’Alzira. D’una banda, la campanya «Aparadors literaris», integrada per més de quaranta establiments,   ens proposa una ruta literària d’aparadors que repassen les novel·les guanyadores del Ciutat d’Alzira. A més a més, aquests locals disposaran de bosses de tela amb un disseny especial lligat al foment dels llibres per a obsequiar els clients.

De l’altra, cinc restaurants alzirenys posaran a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades aquests anys. Els clients que tasten un d’aquests menús s’emportaran un llibre, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Josep Gregori, editor de Bromera, ha volgut destacar el paper d’aquest tipus d’activitats per a crear ambient i expectació de cara als Premis Literaris Ciutat d’Alzira: «Aquestes campanyes són un pas més per a donar a conéixer la nostra literatura a tot el món. No podem oblidar que Alzira és una capital literària de primer ordre, ja que anualment convoca els premis literaris més importants del nostre territori, tant pel que fa a l’import dels premis com pel que fa a la varietat de modalitats que es convoquen i el nombre d’originals presentats».

Per la seua banda, Diego Gómez, alcalde d’Alzira, ha explicat que ambdues campanyes «estan pensades per a traure la cultura al carrer, a les botigues i als restaurants, i potenciar així la participació de la ciutadania en la vida cultural alzirenya i en el certamen». Aida Ginestar, regidora de Cultura i Esports, ha remarcat la importància de la connectivitat d’aquests actes amb la gent: «Traslladar aquestes activitats al carrer, a espais propers, no només atrau l’atenció dels alzirenys i alzirenyes, sinó que també suposa una experiència única i una manera immillorable de celebrar el 30 aniversari d’aquests premis. L’objectiu és fer partícip a tothom d’aquesta fita». D’aquesta manera, des del consistori s’espera que aquestes campanyes ajuden a revitalitzar el teixit comercial d’Alzira i reforcen la idea que els PLCA «són de tots i totes».

Per últim, Toni López, representant dels hostalers a l’Associació Empresarial d’Alzira, ha afegit que «els “Menús literaris” són una forma excel·lent de posar en valor la nostra cuina i els nostres productes». Així, el cuiner alzireny fa una valoració molt positiva de la iniciativa i espera que aquesta tinga continuïtat de cara a properes edicions del certamen. Ambdues campanyes, emmarcades en les jornades culturals al voltant dels PLCA, estaran en funcionament fins al 8 de novembre.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal