Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
viernes, 19 de octubre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira reconverteix més de dos mil metres de terreny abandonat en horts ecològics amb l’ajuda de la Diputació

El projecte es va iniciar a 2015 i presenta 25 parcel·les cedides gratuïtament per dos anys, prorrogats per dos més degut a l’èxit de la convocatòria


 

 

 .-000444   
 

El municipi d’Alzira, a través del Banc de Terres de la Diputació, ha reconvertit més de dos mil metres de terreny, repartits en les parcel•les de l’Hort de Redal i l’Hort de Ros, en horts ecològics. Les parcel•les estan situades dins del recorregut de l’Anell Verd d’Alzira, infraestructura verda que rodeja la ciutat i que connecta els espais naturals del riu Xúquer amb la Muntanyeta.

El projecte es va iniciar l’any 2015 i presenta un total de 25 parcel•les, de les quals l’Hort de Redal presenta un total de 8 parcel•les de 90 metres quadrats, als quals s’han d’afegir els corresponents a les zones comunes, formades per un berenador, una dutxa, i un xicotet jardí. D’aquestes 8 parcel•les, 6 s’han atorgat a desocupats i jubilats, i les 2 restants s’han atorgat a l’Associació AFARADEM, la qual utilitza els treballs agrícoles com a teràpia per a persones amb diversitat funcional.

Les altres 17 parcel•les corresponen a l’Hort de Ros, situat a peus de la Muntanyeta, també dins de l’Anell Verd, on s’han arrendat 15 parcel•les a particulars i les altres dues al Col•lectiu d’Ajuda Social “Nord Perdut”.

La cessió de les parcel•les va esser gratuïta i es va realitzar per dos anys fins a desembre de 2017, que van ser prorrogats degut a l’èxit com a espai de col•laboració entre arrendataris, on han pogut intercanviar experiències, llavors i coneixements.

Es tracta d’un projecte que s’ha realitzat amb terrenys emmarcats dins el Banc de Terres de la Diputació, i que permet fomentar l’agricultura recuperant espais sense ús des de fa anys. Donat el seu èxit, es preveu l’augment de la superfície destinada a estos usos, ampliant-se les activitats complementàries que es podran celebrar al voltant d’ells.


Eureka Centre d’Estudis Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller) y de todas las asignaturas.   ._000531 


Bancs de Terres de la Diputació

El banc de terres és un registre administratiu municipal, de caràcter públic, que facilita el contacte entre els propietaris de parcel•les aptes per a l'explotació agrícola i les persones interessades en el seu cultiu, promovent, d’aquesta manera, l'exercici d'activitats econòmiques associades a l'agricultura. Alternativament, oferix la disponibilitat de sòl agrícola a aquells interessats a crear xicotets horts (d'autoconsum, d'oci, etc.).

Els terrenys amb capacitat d'ús agrícola aportats al banc de terres poden trobar-se en estat d'abandó o en producció. Tals terrenys s'oferixen, principalment, per al seu arrendament a persones interessades en cultivar terres. Els acords entre les parts, sobre els aspectes econòmics, el termini d'arrendament i altres condicions, són lliures.

A més, el desenvolupament d'un banc de terres permet la creació d'oportunitats d'ocupació, constituïx un recurs per als propietaris de parcel•les amb capacitat agrícola, contribuïx a pal•liar la pèrdua de superfície agrícola útil, i reduïx risc de degradació ambiental i paisatgística

En definitiva, les actuacions de creació i desenrotllament de bancs de terres tenen com a objectiu principal establir un recurs contra l'abandó de les terres, per a generar un impacte positiu en els àmbits mediambiental, econòmic i social.

Diputació

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

._000006VD




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal