Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 18 de septiembre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La veritat de les mascletades aèries a Alzira

“Que ens expliquen... Si ells han tardat tres anys a poder canviar el reglament (ah… i en any electoral), com volien que el PP ho realitzara en 15 dies”


 

 


El 14 de setembre de 2018 es coneix la notícia de què el Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat les modificacions del reglament de la Llei 3/1993, de 9 de desembre, Forestal de la Comunitat Valenciana, i pel que s'aproven les normes de seguretat en prevenció d'incendis forestals a observar en l'ús festiu-recreatiu del foc en sol forestal, limítrof o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal. Amb esta aprovació, en el que es refereix a Alzira, ja es podran tornar a disparar mascletades aèries les pròximes Falles a la plaça del Regne. Caldrà complir certs requisits com que l'autoritat competent alçarà acta de comprovació on s'explicite el tipus d'inspecció realitzada i els fets contrastats, certificant que no existeix risc d'incendi.

Tota la situació de no poder realitzar mascletades aèries ve de març de 2015 on una notificació de la Delegació del Govern va advertir que la ubicació habitual del llançament de les mascletades, en la plaça del Regne no complia amb la distància al barranc de Barxeta. D'esta manera, la proximitat al malecó feia impossible el llançament aeri. Després de rebre esta notificació, des de l'Ajuntament es van iniciar unes converses amb la Delegació del Govern que no van tindre resultat positiu en trobar-se a dies de les Falles del 2015. Després es van continuar les converses per a poder solucionar la situació per a les Falles del 2016.
El juny de 2016 es realitzen les eleccions municipals i autonòmiques en les quals es produeix un canvi tant en el govern municipal com en l'autonòmic passant a governar els tripartits formats per PSOE, Compromís i EU-Podemos. És important recordar esta situació per a saber qui ha gestionat la situació des de juny de 2015 (Alguns partits sembla ser, només recorden allò que els interessa).
A partir d'estes dates, tota la gestió li correspon als tripartits de l’esquerra que governen tant en la Generalitat com en el nostre Ajuntament. Sembla que esta situació se'ls havia oblidat i va ser prop de les falles del 2016 quan es van adonar que no es podia disparar foc aeri a Alzira i comencen a realitzar les gestions oportunes. D'esta manera, durant tres anys seguits, la Regidora de Festes d'Alzira, quan arribaven les festes falleres tornava a insistir que eixe any ja es podrien disparar mascletades aèries, havent de rectificar any rere any, ja que no s'havien produït les modificacions necessàries en el reglament forestal de            la Comunitat Valenciana.
Fruit d'esta situació i després de les preguntes del Grup Popular en els diferents plens, la regidora de festes va arribar a dir que se sentia sorpresa perquè a nosaltres no ens interessava que foren aèries i va indicar la falta de treball, gestió i falta de pressió que no va fer el PP en el seu moment. També va dir que l'única cosa que volíem era polititzar el tema.

Que ens expliquen si ells han tardat tres anys a poder canviar el reglament (ah… i en any electoral) com volien que el PP ho realitzara en 15 dies. A açò se li diu hipocresia.
És ací on el tripartit alzireny s'oblida totalment que són ells els que governen des de maig de 2015, tant en la Generalitat com en l'Ajuntament. Governar no solament és fer-se fotos, sinó gestionar i sobretot assumir responsabilitats quan corresponga i no tirar la culpa als que ja no estan(si no estàs d'acord amb este model de mig any, estàs en contra de les falles....si preguntes per les mascletades aèries, polititzes el tema.... si consideres excessiu la despesa en estàtues, estàs en contra de la teua ciutat......esta és l’actitud de la regidora de festes).
Després de la modificació del reglament Forestal de la Comunitat i la possibilitat de tornar a tirar mascletades aèries es produeixen de nou unes declaracions per part dels regidors del PSOE en el govern tripartit alzireny, en les quals es desqualifiquen ells mateixos. Ens acusen de dir autèntiques barbaritats i moltes ximpleries. Una altra vegada tornen a utilitzar l'argument que si no pensem com ells i els preguntem sobre les gestions que han realitzat, és que som contraris a les mascletades aèries, que no les volem, en fi que som anti falles, etc. Nova demostració de la falta de talant democràtic.
Des del Grup Popular de l'Ajuntament ens alegrem que per fi es puga utilitzar el foc aeri en les mascletades que es disparen des de la plaça del Regne i també esperem que el tripartit actue amb serietat gestionant i deixen de realitzar acusacions populistes i amb una falta absoluta de rigor.

Grup Popular Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s. 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Diego - 18/09/2018
Se nota que ya queda poco para elecciones y estos venderian su alma por unos votos, no quieren perder su sueldazo mensual . Ahora hasta el Sr Alcalde va a la ofrenda de flores en fallas y eso que decia a los siete vientos que eso no lo haria. En fin, quien te ha visto y quien te ve.
Faller - 18/09/2018
Otro monumento fallero, para el caballero, con nuestro sudor y nuestro dinero ( de los falleros).
Yo le votaré. Este tio es un genio.
Al fin el Ayuntamiento haciendo gasto y moviendo la economía.
Otros 30.000 para la Vice, marchannnnndo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal