Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 12 de julio de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira sol·licitarà la visita del delegat del Govern a les partides afectades per la pedregada

Els alcaldes d’Alzira i Guadassuar ja han consensuat la necessitat de reunir-se amb el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio


 

 
.-000472

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt amb el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, han visitat de nou este matí la zona afectada per la pedregada del passat 1 de juliol, un fenomen que vingué acompanyat de grans ràfegues de vent de fins i tot 90km/h i que ha ocasionat danys a la majoria de les partides de l’horta, com el Ràfol, el Pla, Cabanyes, Sant Bernat, el Toro, Tora, a la totalitat de la Garrofera i als polígons 5, 6 i 7 en direcció a Albalat.

Gómez ha manifestat la necessitat d’actuar de manera conjunta per a tractar d’aconseguir una resposta més ràpida i efectiva: “Alzira, Guadassuar, Algemesí, Alginet i Albalat han sigut els pobles de la Ribera que ho han patit de manera més extrema, per això volem entrevistar-nos amb la Delegació del Govern tan prompte com siga possible i demanar que es visite la zona”. El Consorci de la Ribera serà l’organisme encarregat de fer els tràmits per a esta reunió. A hores d’ara, els alcaldes d’Alzira i Guadassuar ja han consensuat la necessitat de reunir-se amb el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio.

Per la seua banda, el regidor responsable d’Agricultura, Pep Carreres, ha manifestat que “La situació és greu i el que volem és traslladar la necessitat que es prenguen mesures per a solucionar-ho de cara al pròxim començament de la campanya”.

Al recorregut que ha tingut lloc este matí també han estat presents representants de la cooperativa Alzicoop, propietaris afectats i pèrits agraris que han pogut constatar l’afecció del 100% de la collita de caquis i un alt percentatge de la de taronja. El procés, en el cas de la taronja, no es pot determinar fins al moment de la collita, quan es podrà apreciar el nombre de taronges realment afectades.

El Consell Municipal Agrari es va reunir el passat 5 de juliol per a tractar les mesures necessàries per a fer front a una situació que ha ocasionat pèrdues de vora 50 milions d’euros, segons l’informe dels serveis tècnics municipals i Alzicoop, tant en danys directes com indirectes. L’Ajuntament d’Alzira ja ha tramitat el decret de declaració de zona catastròfica del terme municipal d’Alzira i ha aprovat l’adopció de la paralització de quotes de la seguretat social durant un any, la petició al Ministeri d’Hisenda de la devolució de l’IBI Rústica a les parcel·les afectades i els dos anys de moratòria en crèdits agrícoles entre altres mesures per a pal·liar els danys. D’altra banda, l’Ajuntament s’ha adreçat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè retire els arbres i branques que han afectat a camps de cultiu a la vora de rius i barrancs. 

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 


 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

 

 ._000500VD

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 13/07/2018
Esta noticia me recuerda al más rancio y cómico franquismo retratado por Berlanga o el realismo de Fellini.

Se imaginan por un momento a nuestros próceres esperando al Gobernador Civil con un alcalde con traje y vara de mando, alcaldesa y vicealcaldesa con sudores, teja y mantilla, concejala de policía resoplando con correajes y traje de gala, a nuestra concejala de fiestas de fallera acompañada por el concejal de agricultura vestido de "llaurador". Sin olvidarnos de nuestro querido concejal de obras bajo palio con sotana e hísopo dispuesto a bendecir toda obra hecha o por hacer que se presente, acompañado por el concejal de ¿trabajo? vestido de "escolanet" aguantando la palangana con el agua bendita......

No sé a ustedes, pero me recuerda escenas y fotogramas de Bienvenido Mr. Marshall o Amarcord.

saludos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal