Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 6 de julio de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EUPV demana al govern que declare La Ribera com a zona catastròfica pels importants danys als cultius

Sixto: "Encara que va a ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja"


 
.-000189

El diputat d'EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, s'ha posat de part dels agricultors valencians i ha presentat una pregunta al govern Central respecte a si pensa declarar com a zona catastròfica la part de la comarca de La Ribera afectada pel temporal del passat diumenge, 1 de juliol, i per les ajudes oportunes per a pal•liar els danys ocasionats. "Encara que va a ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja que tindrà conseqüències molt negatives per a la economia agrícola", ha afirmat Sixto.

El representant de la formació d'esquerres a la Cambra Baixa ha explicat en el seu escrit que la tempesta va caure amb força sobre el curs del riu Xúquer i es va endinsar per Tous afectant als termes municipals d'Alberic, Benimuslem, Massalavés, l'Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Sueca i Cullera.

Així mateix, el diputat valencià ha incidit en les devastadores conseqüències per a l'economia agrícola d'una àmplia extensió de cultiu i per a àmplies zones urbanes, on va arrancar arbrat i va danyar mobiliari públic, instal•lacions municipals i diferents propietats privades. Una tempesta de pedra i vents amb ratxes properes a cent quilòmetres per hora va arrasar, en particular, les collites de caqui, cítrics i altres explotacions hortofrutícoles al llarg de 15.000 hectàrees.

"Les estimacions fetes pels afectats i els sindicats superen els 50 milions d'euros en danys, quantitat que suposa un greu perjudici per a moltes famílies que viuen del camp i de les seues collites. Per això també hem preguntat al govern de l'Estat si pensa donar ajudes als afectats", ha explicat Ricardo Sixto.

EUPV

 
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
 

 

._000502

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal