Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 15 de junio de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Sedajazz Big Band tanca demà la 20 Mostra de Jazz al Carrer d'Alzira

Hui es projectarà a la Casa de la Cultura, a les 22:00 hores, la pel•lícula New Orleans d'Arthur Lubin, mentre que a les 23:00 hores actuarà "Ramón Cardo & The Nyora Boppers"


 

.-000424
Divendres 15 de juny. Casa de la Cultura

20:30 - Projecció pel•lícula New Orleans (Arthur Lubin, 1947)

22.00 - Àpat de cloenda Cinema i Jazz 2017-18 oferit pel Club Cinema i Aljazzira

23:00 - Concert “Ramon Cardo & The Nyora Boppers”

 

‘New Orleans’ - Nick Duquesne, l’amo d’un club de joc a Bourbon Street, que té el somni de ser promotor de jazz, s’enamora d’una cantant de l’alta societat durant el naixement del blues a Nova Orleans. Billie Holiday i Louis Armstrong actuen junts i retraten una parella compromesa. Durant una cançó, el personatge d’Armstrong presenta els membres de la seua banda que en esta ocasió contempla els més grans del jazz clàssic.

Ramon Cardo & The Nyora Boppers és el nou projecte del saxofonista Ramon Cardo. Consagrat a l’escena nacional des dels anys 80, Cardo és sense dubte un dels valors més talentosos de la Península. Per completar la formació el veterà saxofonista s’envolta de noves generacions de músics de jazz: Pepe Zaragoza (tp), Joan Soler (g), Jaume Guerra (cb) i Roger Gutiérrez (dr).


Javier Palomares, luthier de viento - Reparación, afinación y repuestos de instrumentos de viento y metal.  ._000544


L’estètica musical del quintet es basa en el gènere hard-bop, un corrent del jazz que naix als anys seixanta i que marca els fonaments del jazz modern. L’estètica del hard bop modern és viva hui en dia en la majoria de músics actuals de referència, tant és així que és una dels afluents del jazz més utilitzades a Nova York hui en l’actualitat. Músics com Tom Harrell, Ralph Bowen o Victor Lewis seguixen les petjades iniciades als seixanta amb

una percepció més moderna en l’àmbit compositiu. El quintet Ramon Cardo & The Nyora Boppers dóna la seua visió sobre esta estètica. Composicions de Cardo, Palau i Zaragoza que no deixen indiferents.

 
Dissabte 16 de juny, a la plaça Germanies

19.00 - Refrigeri de “Quinto i Tapa” a 1€ oferit a la plaça Germanies

21.30 - Sopar de “Pa i Porta”

23:00 - Concert Especial de Sedajazz Big Band

 

Vaixell insígnia del col•lectiu Sedajazz, des de la seua fundació el 1991, les seues més de 600 actuacions en auditoris i festivals internacionals i els seus cinc treballs discogràfics avalen la seua impecable trajectòria. És considerada com una de les formacions referents a Europa i una de les més veteranes i sòlides del nostre país. Sedajazz és un col•lectiu de músics que compta amb 27 anys d’experiència i que ha organitzat més d’una trentena de seminaris internacionals de jazz, ha editat 70 discos amb el seu propi segell, té una editorial de partitures, ha organitzat nombrosos festivals de jazz, ha oferit milers de concerts amb els seus diferents projectes i manté una gran escola de jazz amb més de 300 alumnes.

La Sedajazz Big Band compta amb sis treballs discogràfics: Three Deuces, De sentir latino, l’exitós Muñequita Linda, Horn Flakes i L’Emigrant amb Albert Sanz i Compendium de Jesús Santandreu, treballs que avalen la seua impecable trajectòria i que han rebut gran reconeixement en els mitjans especialitzats en jazz, nacional i internacional.

Gràcies a la tasca, formativa i difusora del jazz, desenvolupada per Francisco Blanco Latino al front del col•lectiu Sedajazz, decidírem des d’Aljazzira encomanar-los un concert especial que fóra alhora homenatge als grans músics que han eixit de la Big Band del Taller com també a la seua música. Així doncs, tots els que estaran a la formació ho són, grans, molt grans músics i ¡de jazz!, encara que faltaran alguns a la llista simplement perquè no hi caben o perquè algun compromís els ha privat d’este reconeixement; amb este excel•lent ritme de formació possiblement hagen de formar dues big band. Impressionant! Gràcies, Sedajazz.

Saxos: Perico Sambeat (alt) - Ivan Albuixech (alt) - Jesús Santandreu (tenor) - Vicente Macián (tenor) - Fco. Blanco Latino (baríton) / Trompetes: Voro Garcia - Pepe Zaragoza - Raúl García - Fede Crespo / Trombons: Paco Soler - Vicent Pérez - Víctor Colomer - Kako Rubio / Piano: Kontxi Lorente / Contrabaix: Matt Baker / Bateria: Felip Santandreu / Congues: Carlos Llidó

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

                            
.-000474                                                  .-000132                                                    .-000130              


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal