Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
jueves, 14 de junio de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Alzira celebra el XX Aplec Infantil de Danses Populars

El proper dissabte al Gran Teatre d'Alzira, a les 20:00 hores


 
._000555

El dissabte 16 de juny a les 20.00 hores, se celebra a Alzira la vintena edició de l’Aplec infantil de danses populars.

El Gran Teatre de la ciutat acull esta trobada, que reunix grups de dansa locals i d’altres municipis: Taller de Danses Valencianes del Col•legi l'Alborxí, l’Escola de Danses Canyamars de Canals i l’Escola de Danses del Grup de Danses d'Alzira.

També es comptarà amb la participació de la Colla Les Raboses de dolçaina i tabal, que acompanyaran les representacions de les diverses agrupacions.

L’acte començarà amb el passacarrer, en que els participants i representants de l’Ajuntament d’Alzira desfilaran des de la Casa de la Cultura fins al Gran Teatre. L’entrada és gratuïta i els assistents podran disfrutar de diverses actuacions de les agrupacions locals i convidades.

A més, la presidenta del Grup de Danses, Pilar Ripoll serà l’encarregada de lliurar la insígnia del grup de danses a mode de benvinguda a dos nous components fills d’actuals membres de l’associació, els xiquets Liliana Orts i Miquel Pérez.

 

Escola de danses Canyamars de Canals

Des de 1998 un grup d’antics balladors i rondalla del poble decidixen reviscolar la dansa tradicional que estava desapareixent. Des d’aleshores comença un treball de recerca i verificació del que fins ara es feia. També va començar a formar part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, per a poder trobar recursos respecte a balls d’altres poblacions i de la indumentària dels nostres avantpassats. Enguany el grup celebra el seu 20 aniversari, al igual que l’escoleta de danses que es va crear el mateix any. A l’escoleta, actualment, hi ha alumnes de 3 a 12 anys i es treballa el ball, les tradicions festives i la indumentària tradicional.


Eureka Centre d’Estudis Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller) y de todas las asignaturas.   ._000531 

Taller de Danses Valencianes del Col•legi l'Alborxí, Alzira

Des del començament d’este taller, aquest grup de xiquetes d’entre 5 i 12 anys aprenen danses gràcies al treball de divulgació del nostre folklore per part del Grup de Danses d'Alzira. Les classes setmanals intenten introduir els menuts en les tradicions valencianes, balls i cançons populars. La joventut d'este grup de xiquetes, i la seua espontaneïtat fa que les seues actuacions siguen molt divertides i alegres. Cal destacar la participació en el “Fi de Curs” del centre, a la Trobada d’Escoles en Valencià i a les jornades de la Setmana Cultural, on van tindre gran reconeixement. Així com les col•laboracions amb el Grup de Danses d’Alzira a la dansada de la Verge del Lluch o les Trobades de Danses Infantils. Des del Grup de Danses d’Alzira es mostren molt satisfets per la bona resposta que hi ha hagut als tallers, que enriquixen menuts i grans.

 

Escola Infantil del Grup de Danses d'Alzira

L'Escola Infantil del Grup de Danses d'Alzira es formà al 1995 dins del Grup de Danses d'Alzira. En l’actualitat es compon de xiquets i xiquetes d’entre 4 i 14 anys.

Les actuacions principals són: a les festes de la Verge del Lluch al setembre, les actuacions benèfiques a l'Asil i Residència Municipal, i els nostres aplecs infantils, a més de les actuacions i trobades de danses populars infantils com les de Canals, Picanya, Tavernes, Manises, Alcoi, Marines, etc.

Cada any organitza l’aplec infantil de Danses Populars amb diversos grups convidats. En estos anys han passat pel Grup de Danses d’Alzira una àmplia representació de xiquets i xiquetes amb il•lusió per les danses.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 


.-000048
 .-000006
.-000342 
._000530




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal