Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 31 de enero de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demòcrates Valencians inicia una campanya per a salvar el Convent d'Aigües Vives

Per a reclamar que siga adquirit per l'Estat, la Generalitat o la Diputació de València i que forme així parteix del patrimoni públic de tots els valencians


 
 
.-000472 
 

Demòcrates Valencians (DV) ha iniciat una recollida de signatures online per a salvar el Convent d’Aigües Vives i aconseguir el seu ús públic. “Ens preocupa la recuperació del patrimoni històric valencià”, afirma una de les cares visibles de DV en la ciutat, Carles Aranda.

Un dels emblemes de la comarca de la Ribera, assegura el partit, és el conegut com Convent d´Aigues Vives situat en la Barraca entre els termes municipals d'Alzira i Carcaixent.

El convent, també anomenat Real Monestir de Santa María d'Aigües Vives és un edifici religiós amb orígens que es remunten al segle XIII. L'edifici actual es va construir durant els segles XVI i XVII, encara que es va acabar en el XVIII .

Pertanyent a l'ordre dels agustins, que custodiava la imatge de la Verge d'Aigües Vives, patrona de la ciutat de Carcaixent, ha arribat fins a l'actualitat donant caràcter a tota esta zona de la Ribera. Després de la marxa dels monjos, i el pas a les mans dels barons de Casanova, en 1977 el monestir va ser adquirit i reformat per a destinar-ho a hotel residència, i actualment està en mans d'una entitat financera, una situació que Demòcrates afirma que està provocant la deterioració de tan singular edifici.

DV destaca que en els últims dos anys es troba en una situació d'abandó, sense ús ni utilitat alguna malgrat ser Bé d'Interès Cultural declarat per la Generalitat Valenciana i que ja han sigut varis els robatoris i danys que s'han produït per eixa falta de vigilància.

 

Campanya en Change.org

És per açò que *Demòcrates *Valencians ha iniciat una campanya a través de la xarxa d'internet Change.org per a la defensa del mateix i per a reclamar que siga adquirit per l'Estat, la Generalitat o la Diputació de València i que forme així parteix del patrimoni públic de tots els valencians. El partit assegura que s'està davant una oportunitat històrica d'adquirir un edifici patrimonial en bon estat de conservació i per açò se sol•licita a les administracions públiques un compromís real per a la seua compra i manteniment, recuperant un espai únic per als veïns de *Aigues Vives i de les comarques de la Ribera i la Valldigna.

Demòcrates Valencians

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

 

 


 


.-000048
 .-000006

.-000291
.-000342 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 31/01/2018
¿Quant mos costaria la broma? Perque l'entiat financera no el va a regalar...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal