Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 24 de enero de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Vila-real, Alzira i l’AVL s’uneixen per a difondre la figura del rei Jaume I

Els tres ens signen un conveni per a organitzar, de manera alterna en ambdues ciutats, una jornada que se celebrarà el 17 febrer


 

._000505

Els ajuntaments de Vila-real i Alzira juntament amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) s'han unit per a difondre la figura i l'època del monarca fundador d'ambdues ciutats i del Regne de València.

La Jornada Jaume I celebrarà la seua segona edició a Vila-real, gràcies al conveni signat per l'alcalde, José Benlloch, amb el seu homòleg a Alzira, Diego Gómez, i el president de l'AVL, el vila-realenc Ramon Ferrer. Una formalització oficial que s'ha realitzat a l'Hostal del Rei i que ha comptat amb la presència dels regidors de Normalització Lingüística i Tradicions, Santi Cortells, i de Cultura, Eduardo Pérez, així com de l'arxiver municipal, Vicent Gil, tots ells col•laboradors de la iniciativa.

“És un orgull per a nosaltres poder fer oficial aquest acord en un espai tan significatiu a nivell històric per a la nostra ciutat, ja que el mateix rei va demanar la seua creació poc després de fundar la vila medieval i dos anys després va morir a Alzira, on ja en desembre de 2016 van organitzar la primera jornada centrada a difondre la seua figura i l'època que va marcar el monarca”, explica Benlloch. “Vist l'èxit i interès suscitats, Vila-real ha sol•licitat a l'AVL la coorganització de la sessió, de manera que el pròxim 17 de febrer serà la nostra ciutat la que aculla aquesta trobada, en la qual es donaran cita investigadors i estudiosos sobre la figura d'aquest emblemàtic personatge i el llegat que ens va deixar”, apunta.

En aquest sentit, Ramon Ferrer destaca que “Vila-real i Alzira estan unides perquè ambdues comparteixen part de la seua història amb el monarca, que els va donar la vida, i aquesta és una manera ideal d’agermanar tots dos municipis i de rendir, al mateix temps, homenatge al fundador”. A més, posa de manifest la importància d'aquesta convocatòria, ja que “qualsevol investigador o expert en la matèria sabrà que tant Vila-real com Alzira són els llocs de referència on tractar aquesta interessant temàtica”. Segons ha avançat Ferrer, seran sis les conferències a càrrec de catedràtics i experts les que es realitzaran el pròxim dia 17 a Vila-real, el programa detallat del qual es donarà a conèixer en breus.

Per la seua banda, l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha assegurat que “per a nosaltres és un honor comptar amb els privilegis que el monarca ens va deixar i per açò volem aprofitar la figura de Jaume I per a mantenir les nostres arrels, els nostres nexes d'unió amb els pobles del país, ja que el rei és un eix vital per a la vertebració”. A més, manifesta que “Vila-real i Alzira són peces clau de la història, ja que estan unides pel pas del rei, que va deixar un important llegat. En el nostre cas, encara conservem un dels murs de l'antic palau i a Vila-real segueix dret i intacte l'edifici”. “Signar aquest conveni permetrà agermanar ambdues ciutats gràcies al fundador i també enriquir-nos i compartir coneixements cada any en una de les dues ciutats, gràcies als experts”, apunta.

Benlloch ha agraït a l'AVL la seua col•laboració permanent i ha afirmat que aquestes jornades contribuiran a potenciar les marques de ciutat, com la de Congressos o de Ciutat Educadora. “En breus celebrarem les nostres festes fundacionals, que són un motiu d'alegria per a tots i aquesta iniciativa servirà per a enfortir el coneixement de la nostra història i l'orgull per les nostres tradicions i la nostra cultura, que compartim amb Alzira, amb qui des d'avui tenim un element més d'unió”, conclou.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

                            
.-000474                                                  .-000132                                                    .-000130              




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaHistoria, Patrimonio, Costumbrismo y Pasado

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal