Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
domingo, 7 de enero de 2018
Clic en la foto para ampliar


Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ de Llauradors ha demanat als Reis Mags pluges i millores en la cadena agroalimentària

"Fan falta més pressupostos i voluntat política per a afrontar els problemes del camp"


 
._000493

LA UNIÓ de Llauradors, després de considerar que el balanç de l'any 2017 ha sigut sec i pobre en solucions, ha demanat als Reis Mags que 2018 tinga unes condicions climatològiques favorables per a frenar la sequera, i que, per fi, s'engegue la maquinària per a convocar eleccions al camp valencià i que els beneficis de la cadena alimentària es repartisquen de manera més justa entre totes les baules.

LA UNIÓ, qui ja es mostrara preocupada per les conseqüències que ha generat la sequera per a l'agricultura i la ramaderia de la Comunitat Valenciana amb unes pèrdues acumulades de més de 300 milions d'euros, ha demanat que 2017 siga una excepció i que en aquest nou any el temps i el clima siguen més benèvols, a pesar que això no està en mà dels governs, ni les administracions, encara que sí les seues possibles previsions o compensacions. El que sí depèn dels poders públics és afrontar els problemes i, en aquest sentit, l'organització considera que les Administracions haurien de dotar de major pressupost a les assegurances agràries per a donar resposta a les realitats que succeeixen en el camp i recuperar els muntants del capítol d'inversions per a permetre una gestió més eficaç dels recursos hídrics, així com que es repartisquen de forma justa i solidària per sobre d'enfrontaments polítics.

D'altra banda, entre les reclamacions històriques de l'organització, es troba la convocatòria d'eleccions al camp. LA UNIÓ creu que ja ha arribat el moment de mesurar la representativitat d'una manera fidedigna a la Comunitat Valenciana, a través de les urnes, tal com succeirà per exemple el febrer vinent de nou a Castella i Lleó. “Diuen que els Reis Mags poden aconseguir-ho tot” – afirmen des de l'organització. – “A les seues Majestats els demanem que intercedisquen perquè és injust que es parle tant de democràcia en altres esferes i en el camp valencià s'obvie” – afigen.

L'organització creu que, a més de pressupostos, és necessària una major dosi de voluntat política per a afrontar algunes de les dificultats greus per les quals travessa el camp, com la revisió del mal funcionament de la cadena alimentària, que es trasllada en situacions de crisis a importants subsectors agrícoles i ramaders. “Una cosa que hauria de ser tan prioritari com un repartiment just dels beneficis del sector agroalimentari no s'escomet degudament” – denuncien des de l'organització – “I açò és així per l'absència total de voluntat política” – insisteixen. Respecte a això, LA UNIÓ fa un pas més enllà i qüestiona la postura del Ministeri que, no solament no exerceix d'àrbitre sinó que, a més, desvia la seua mirada cap a les macromagnituds, mentre la indústria i la distribució es reparteixen el pastís, a costa dels consumidors i els llauradors i ramaders.

En la seua carta també ha demanat LA UNIÓ més pressupostos per al control, vigilància i investigació en la sanitat vegetal. La Xylella fastidiosa ja està en el nostre territori i malgrat recolzar el pla establert, cal dotar les indemnitzacions de major pressupost i pagar-les ja.

En la mateixa línia, l'organització assenyala que 2018 hauria de ser l'any en què aborde un nou enfocament per a la sanitat animal, que cerque l'eficàcia en la lluita contra malalties com la tuberculosi, brucelosi o llengua blava mitjançant mesures integrals i no cimentades en el sacrifici massiu de bestiar i immobilitzacions indiscriminades, que acaben conduint a la ruïna a les explotacions sense eradicar la malaltia.

La carta de LA UNIÓ la tanca una petició per a disposar en el futur, amb la Reforma que s'aborde en 2018, d'una PAC que se centre en els llauradors i ramaders professionals europeus reforçant la seua posició en la cadena agroalimentària, disposant de mesures per a prevenir crisis les sectorials i que protegint el nostre model d'agricultura rendible i sostenible enfront de competències deslleials de l'exterior. “Tant de bo que la carta no caiguera en sac trencat i que el nou any portara alegries i bons sabors al medi rural, com mereixen tots aquelles i aquells que ho treballen diàriament de sol a sol.” – conclouen.

LA UNIÓ

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 
               
 .-000474                                                                                         .-000132 
               
 .-000166                                                             .-000151



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 07/01/2018
Suelo dar paseos por los campos, es lamentable ver muchos de ellos con los naranjos abandonados porque el labrador no puede soportar el gasto de mantenerlos. Estamos atravesando una grave sequía, y esta dañando nuestras frutas y verduras del labrador valenciano. Las tormentas solares del sol dicho por la nasa y los gases contaminantes de pueblos y ciudades esta impidiendo las lluvias. Estamos enfermando nuestro planeta, las bombas atómicas, las armas nucleares, las guerras químicas, están envenenando nuestra naturaleza tan necesaria para sobrevivir. Me entristece que el ser humano haya provocado por desear ser un dios provocando este caos climático. Nunca debemos de olvidar, que lo que sembremos en nuestras vidas recogeremos, y estamos ya la cosecha recogiendo. Nos estamos acercando lamentablemente a tener enfermedades y a súbitas muertes, no solo la naturaleza, de animales, arboles, plantas sino nuestra propia humana raza.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal