Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
lunes, 4 de diciembre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Policia Local, Protecció Civil, Vacif, Creu Roja, Bombers i Ajuntament d'Alzira van realitzar un simulacre d'incendi forestal

Amb la supervisió de tècnics forestals externs


 

 ._000490

Dissabte de matí va tindre lloc un simulacre d’incendi forestal a Alzira on van participar la Policia Local, Protecció Civil, Vacif, Creu Roja, Bombers i Ajuntament amb la supervisió de tècnics forestals externs de l’empresa Medi XXI que han avaluat les unitats intervinents.

L’autoprotecció és la base de la prevenció i per això l’objectiu és conéixer la manera d'actuar més efectiva en cas d'emergència real i preparar tant la població com els tècnics i cossos de seguretat davant d’un eventual incendi.

Primerament va tindre lloc una reunió de treball a la qual van assistir l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, en la qual es donaven les pautes bàsiques de l’exercici i seguidament es va fer el simulacre.

El punt de partida va ser un suposat avís d’incendi a la Policia Local per part d’un veí del Racó de les Vinyes, que detectava foc a la zona forestal. Immediatament es posava en marxa el protocol estudiat per a estos casos avisant els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal, per a organitzar els recursos municipals a l’abast i fer front inicialment fins que arribaren els bombers.

L’existència de nuclis poblats a la zona i la possible presència de visitants al Parc Natural Municipal de la Murta requeriria possiblement una evacuació, que es va simular també amb els veïns del Racó de les Vinyes. De la mateixa manera es va afrontar una emergència sanitària dins de la pràctica.

Cal agrair la important col•laboració de tots els cossos participants, així com del veïnat del Racó de les Vinyes que s'ha implicat notablement en l'evacuació.

En particular el simulacre va treballar:

- La capacitat d’organització dels mitjans locals.

- Sistema de comunicacions local.

- Coordinació de Policia, Ajuntament, Vacif, Creu Roja i Protecció Civil.

- Integració de mitjans locals i superiors

- Temps de resposta de les unitats bàsiques i govern local.

- Resposta dels veïns davant l’emergència.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

 


 


.-000048
 .-000006

.-000291
.-000342 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal