Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 31 de octubre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira reforça el tractament contra la processionària als espais públics

El tractament es realitza per tal de donar continuïtat al que ja es va realitzar per mitjà de trampes de feromones al llarg dels mesos d’estiu


 

 
._000484

L’Ajuntament d’Alzira, a través de les regidories de Servicis Públics i Medi Ambient informa que esta setmana continuarà amb el pla de tractament contra la processionària del pi en els principals parcs de la ciutat i en el Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella.

El tractament es realitza per tal de donar continuïtat al que ja es va realitzar per mitjà de trampes de feromones al llarg  dels mesos d’estiu. Enguany amb l’absència de pluges i temperatures elevades a la tardor, s’ha unit l’estat de debilitat dels arbres, la qual cosa previsiblement propiciarà l’augment de la incidència de la plaga, si no es realitzen estos tractaments preventius.

Els mètodes que utilitzarà l’Ajuntament seran la fumigació per mitjà de Bacillus thurigiensis, al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, i l’endoteràpia o injecció directa d’abamectina al tronc, en els parcs públics.

Ambdós mètodes són de molt baixa incidència mediambiental, i l’època adequada d’aplicació és octubre i novembre.

La processionària constituïx una de les plagues més importants de les pinedes mediterrànies. D’una banda, les orugues s’alimenten de les acícules dels pins, amb el perill de provocar un debilitament extrem i la seua mort. D’altra banda, té efecte sobre les persones i animals de companyia, ja que poden provocar importants reaccions al·lèrgiques al contacte.

Des de l’Ajuntament es recomana l’aplicació d’estos tractaments als propietaris de parcel·les on existisquen antecedents de presència de processionària, per a evitar els problemes esmentats.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 
 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 ._000490

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal