Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 18 de octubre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Diego Gómez ha inaugurat les competicions esportives del Torneig Nacional ‘ADM WILD Alzira Integra’

Dins de les I Jornades d'Esport i Salut organitzades per la Fundació SASM de Sueca


 

 .-000079

La Ciutat Esportiva “Jorge Martínez Aspar” d'Alzira ha acollit les primeres eliminatòries del Torneig Nacional “ADM WILD Alzira Integra”, en el qual esportistes amb trastorn mental procedents de diferents llocs d'Espanya (País Basc, Castella i Lleó, Andalusia, Aragó, Madrid, Astúries i, per descomptat, la Comunitat Valenciana representada per la Fundació SASM-SPORTSA i la Fundació del València CF) estan disputant diferents campionats de futbol, pàdel, atletisme, tenis de taula i futbolí. Demà al matí es disputarà la gran final entre la Selecció Valenciana Pro Salut Mental i la Selecció d'Andalusia.

El Torneig Nacional “ADM WILD Alzira Integra” s'emmarca dins de les I Jornades d'Esport i Salut, organitzades per la Fundació SASM de Sueca, que s'estan desenvolupant a Alzira i que culminaran demà a la vesprada, en l'Aula Magna del Campus de la Universitat Catòlica ubicat en la capital de la Ribera Alta, amb l'exposició d'una sèrie de ponències en què participaran professionals del camp de la salut mental vinguts també de diferents llocs d'Espanya. 

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha assistit este matí a l'inici de les competicions esportives i, després de felicitar els participants i fer-se una fotografia amb tots ells, ha mostrat la seua satisfacció per la realització d'estes Jornades “quan la Fundació SASM de Sueca ens va sol·licitar col·laboració vam veure que era una qüestió important el poder desenvolpar este projecte de convivència i esport, que ja funciona ací a la Comunitat Valenciana, però que ara s'obri a la resta de comunitats. Durant quatre dies conviuran, realitzaran visites culturals i practicaran esport, i com a alcalde d'Alzira, estic content que puguen fer-se estes activitats. Vull agrair a totes les entitats, empreses col·laboradores, educadors i a l'organització per fer-ho possible, i esperem que l'any que ve es puga repetir”. Per la seua banda, el director de la Fundació SASM, David Marqués, també s'ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament d'estes Jornades “totes les delegacions han començat les competicions esportives amb moltes ganes. A més, tenim programades visites a les ciutats de València i Alzira, així com una ruta guiada per l'estadi de Mestalla, i demà a la vesprada, tindrem les ponències amb la participació de grans professionals de tota Espanya que desenvolupen programes pioners en l'ús de l'esport com a ferramenta d'integració social”.

Per la seua banda, les delegacions visitants estan vivint estes Jornades amb  molta il·lusió, motivació i ganes. “Des que la Fundació SASM ens va invitar, ens vam entusiasmar amb la idea. Vam fer una selecció de candidats per a participar en la selecció de Madrid. Sempre hi ha moltes ganes de participar, conviure, disfrutar entre comunitats, i aprendre i comunicar les iniciatives que es duen a terme en altres llocs”, ha explicat Mario Honrubia, professional responsable de la delegació de Madrid. Per a Honrubia, el més important és que l'esport contribuïx a “millorar les relacions socials d'este col·lectiu, evitar el seu aïllament i sentir-se part d'un grup d'iguals. Millora la inclusió, motivació, esforç, compromís i sacrifici per allò que ens agrada”.

L'objectiu de la Fundació SASM amb l'organització d'estes Jornades és el d'afavorir la pràctica de l'esport en entorns normalitzats entre les persones amb malaltia mental, convertint-lo així en una ferramenta de participació social que contribuïsca a millorar el seu tractament. La seua realització ha sigut possible gràcies a la col·laboració d'empreses i institucions com ara l'Ajuntament d'Alzira, la Universitat Catòlica d'Alzira, el Centre de Referència Estatal d'Atenció Psicosocial de València i l'empresa ADM WILD València S.A.U.

Fundació SASM-SPORTSA 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesGeneral
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal