Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 8 de octubre de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Associació Amics de La Murta, contraria a l'esborrany del Pla de Prevenció d'Incendis per a La Murta

Sol·liciten un pla específic de prevenció d'incendis tal com s'hi havia acordat amb la Generalitat


 

.-000189

Hui ens hem reunit amb Pep Carreres, regidor, i amb Llorens Pèrez, tècnic municipal, de medi ambient de l'Ajuntament d'Alzira, i els hem argumentat el nostre POSICIONAMENT CONTRARI a l'esborrany del Pla de Prevenció d'Incendis per a La Murta i la nostra sol·licitud de dotar-la d'un Pla ESPECÍFIC de Prevenció d'Incendis tal com s'hi havia acordat amb la Generalitat. Els hem fet entrega de l'escrit que hem passat hui pel registre d'entrada de l'Ajuntament i que vos adjuntem.

Francesc Xavier Blasco Vila

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

Proposta de l'Associació Amics de la Murta

E x p o s a

Que el dia 28 d’agost ens feren entrega d’un escrit de l’Ajuntament d’Alzira, Regidoria de Medi Ambient, datat el 17 d’agost de 2017 i amb el registre d’eixida 9502 del 21 d’agost de 2017, amb referència OF 216, expedient 3567/17, assumpte Revisió Pla d’Emergències del PNM Murta – Casella i el següent text:

“…L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de redacció del document de base que conformarà el Pla de Prevenció i Emergències del Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella. S’adjunta còpia del document perquè puga ser estudiat amb major deteniment i poder així aconseguir corregir les possibles deficiències i enriquir el text final.

Atés que es tracta d’un període de consulta previ, anterior al tràmit d’informació pública, poden fer arribar les seues qüestions i suggeriments per correu electrònic a l’adreça [email protected] de la que és donarà trasllat a l’equip redactor.

Agraint per endavant la seua col•laboració.
Atentament, El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres i Rodríguez…”

(El document a què fa referència l’escrit és un CD on està en format PDF l’esborrany del Pla).

I que en contestació al seu escrit volem manifetarli el seguent:

1 – Al seu propi esborrany de Pla de Prevenció d’Incendis diu i reconeix que Alzira ja compta amb un Pla General de Prevenció d’Incendis Forestals:

“…El término municipal de Alzira cuenta con Plan Local de Prevención de Incendios Forestales (PLPIF) aprobado por Resolución de 6 de septiembre del conseller de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda.

El documento del PLPIF constituye la planificación de las medidas de prevención de incendios forestales de los terrenos forestales incluidos en el término municipal, que se encuentra situado en una zona de alto riesgo de incendios forestales, según el Anexo IV del Decreto 163/1998, de 6 de octubre, del Gobierno Valenciano, por el que se aprueba el Plan Especial Frente al Riesgo de Incendios Forestales de la Comunidad Valenciana.

De acuerdo con la Ley 13/2003, de 21 de noviembre, de Montes, en su artículo 48, define las “zonas de alto riesgo de incendios” como: aquellas áreas en las que la frecuencia o virulencia de los incendios forestales y la importancia de los valores amenazados hagan necesarias medidas especiales de protección contra los incendios forestales…”

2 - Que a l’Associació AMICS de la MURTA, com a membres de ple dret al Consell Local de Medi Ambient, defensem l’existència d’un Pla General de Prevenció d’Incendis per a tot el terme municipal d’Alzira i recolzàrem tots els plans específics per a la prevenció d'incendis que es puguen fer a La Casella, Les Valletes de Bru, Les Valletes de Gallo, El Respirall, La Muntanyeta de Sant Salvador, la Colonia Santa Marina, El Racó de Les Vinyes, La Vall d’Aigües Vives, La Garrofera, Urbanització El Racó, etc.

3 - Que entenem que, per qüestions merament administratives, es decidira crear un paratge natural denominat "Murta - Casella" que inclou les valls de La Murta i la de La Casella; però que en realitat són dos valls molt diferents, amb problemàtiques distintes i amb necessitats de solucions distintes d'acord a les característiques particulars de cada vall.

4 – Que l’Associació AMICS de la MURTA ve demandant a les administracions un Pla ESPECIFIC de Prevenció d’Incendis per a La Murta en atenció a la seua grandíssima valia i importancia per ser patrimoni natural, històric, cultural i espiritual d’Alzira i la comarca de la Ribera del Xúquer. El paratge és el pulmó verd de la comarca i compta amb un ecosistema propi que el fa únic per la seua diversitat tant de flora com de fauna i el Monestir de Santa Maria de la Murta és un dels monuments més visitats de la Comunitat Valenciana per haver segut, durant segles, el Centre Cultural i Espiritual de la Ribera.

5 – Que per a aconseguir un Pla Especific de Prevenció d’Incendis per a La Murta ens reunirem el 14 de març de 2016, en primer terme, en la Conselleria de Medi Ambient: AMICS de la MURTA; Pep Carreres, Regidor de Medi Ambient i Llorens Pérez, Tècnic de Medi Ambient amb Julià Álvaro, Secretari Autonòmic de Medi Ambient; amb la Directora General de prevenció d'incendis; i amb el Subdirector d'Espais Naturals de la Generalitat Valenciana per a estudiar mesures per a la protecció de La Murta front als incendis, risc que augmenta any rere any a conseqüència del canvi climàtic, i on exposarem la necessitat d’un Pla Específic de Prevenció d’Incendis per a La Murta al que l’Administració Autonòmica es va comprometre a dur a terme.

6 – Que el dia 21 de juliol de 2016, i amb ocasió de la reunió de la Mesa post-incendi forestal a Carcaixent, convidarem a Delia Álvarez, directora general de prevenció d'incendis forestals de la Generalitat Valenciana, a visitar La Murta.

7 – Que el dia 9 de novembre de 2016, AMICS de la MURTA junt amb Diego Gómez, Alcalde d'Alzira; la Vice-Alcaldessa, Isabel Aguilar i el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, visità el Paratge Natural de la Murta Dèlia Álvarez, Directora General de Prevenció d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana per dissenyar un Pla Específic de Prevenció d'Incendis per protegir La Murta. També ens acompanyaren Bernat Mascarell, cap de bombers del parc comarcal i Salvador Iñigo, president del Consell del Paratge Natural. En la compareixença que va fer la Directora General davant els mitjans de comunicació es va comprometre a recolzar i a finançar un Pla Específic de Prevenció d'Incendis per a La Murta. La premsa digital i escrita del dia, així com les ràdios, ho arreplega en eixos mateixos termes.

8 - Que tant l'Associació AMICS de la MURTA com l'Administració Autonòmica hem treballat conjuntament i ens hem compromés públicament davant la ciutadania d'Alzira i la Comarca en la confecció i finançament d'un Pla Específic de Prevenció d'Incendis per a La Murta. Segon les mateixes paraules dels Directors Generals en la reunió en la Conselleria (14/03/16) "...per ser, La Murta, la Joia de la Corona...".

9 - Que no entenem com a hores d’ara i després d'un any i cinc mesos se'ns presenta un esborrany que no contempla ni l’esperit ni els termes dels acords verbals a què arribarem AMICS de la MURTA, en la persona del seu president en Francesc Xavier Blasco Vila, i els representants de l’Administració, en les persones de Julià Álvaro, Secretari Autonòmic de Medi Ambient; Delia Álvarez, Directora General de prevenció d'incendis i amb el Subdirector d'Espais Naturals de la Generalitat Valenciana.

 
S o l • l i c i t a

Que es tinga en compte tot els motius i arguments exposats i, en consequencia, es faça un Pla ESPECIFIC de Prevenció d’Incendis per a La Murta.

Al mateix temps manifestar-li que continuem recolzant la iniciativa de l'Ajuntament d'Alzira de crear una fundació municipal, regida per un patronat en el qual estiguem representades totes les regidories que tenen competències a La Murta així com la representació de la societat civil, perquè siga l'estament on es debaten i es planifiquen totes les accions, activitats i iniciatives a fer a la Vall Màgica de La Murta en atenció a ser el pulmó verd de la comarca i un dels patrimonis arquitectònics més visitats de la Comunitat Valenciana a més d'un referent per haver sigut centre cultural i espiritual de la Ribera durant segles.

També els hem reiterat la nostra aposta per donar suport a la iniciativa de l'Ajuntament de què siga una Fundació / Patronat municipal l'entitat que gestione La Murta.

 


 

               
.-000003                                                                     .-000004 

               
 .-000474                                                                                         .-000132 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal