Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
jueves, 28 de septiembre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 CC. OO. ha denunciat a l’Hospital de la Ribera davant la inspecció de treball per les condicions de la consulta de nefrologia

"Esta consulta no disposa de ventilació ni il•luminació directes, ni espai suficient per poder realitzar el treball amb condicions que respecten la normativa sobre Salut Laboral"


 
._000484

L’Inspector de Treball ha realitzat una visita a les dependències de l’Hospital de La Ribera, l’1 de Setembre, per al reconeixement de les instal•lacions de la Consulta de Nefrologia de l’Hospital de La Ribera i procedir a la verificació de la denuncia presentada per este sindicat.

CCOO va interposar una denuncia davant la Inspecció de treball el 18 d’Agost, contra l’Hospital de La Ribera, com a conseqüència de la falta de col•laboració de l’empresa per resoldre les condicions de la Consulta de Nefrologia.

Des de que es va canviar, fa mesos, la ubicació de la Consulta de Nefrologia de l’Hospital de La Ribera, en les dependències d’un antic quart de bany, ara reformat i destinat a visitar als pacients, CCOO ha vingut sol•licitant a l’empresa que canviara de lloc la consulta, per considerar que este recinte no reuneix les condicions adequades ni l’espai suficient.

Esta consulta no disposa de ventilació ni il•luminació directes, ni espai suficient per poder realitzar el treball amb condicions que respecten la normativa sobre Salut Laboral. La sala és tan reduïda que no permeteix mantenir la privacitat, mobilitat, intimitat i el compliment de la Llei de protecció de dades, perquè es visiten a 2 pacients al mateix temps, separats per un tabic sense porta.

COO demanà el canvi de la consulta en el Comitè Mancomunat de Salut Laboral del Departament de La Ribera i davant de l’Inspector de Treball, de forma verbal. Com que passaren mesos i l’empresa no va realitzar cap gestió per millorar les condicions de la consulta, este sindicat s’ha vist obligat a presentar la denuncia davant de la Inspecció de Treball, per a que inste a l’empresa a buscar una nova ubicació.

CCOO també vol recordar que la gran inversió que va fer l’Hospital de La Ribera en la seua construcció en l’any 1999, ja ha sigut restituïda amb la indemnització dels 69 milions d’€ que va pagar la Conselleria de Sanitat a l’empresa l’any 2003 i que la resta de les inversions que ha realitzat Ribera Salud, que estaven en el plec de condicions, han sigut principalment en alta tecnologia, que podria ser utilitzada per a fer més atractiu l’hospital als pacients de fora del departament,  i constatem diàriament una falta d’inversions en el departament de la Ribera, inclòs l’Hospital de La Ribera, en dotació, reparació i restitució dels equipaments mèdics i mobiliaris deteriorats per la seua utilització contínua, durant els últims 18 anys. En els darrers  anys gran part del mobiliari de les consultes, dels Serveis d’Admissió... la dotació d’una camilla hidràulica en les sales d’urgències dels centres de salut, han sigut una inversió per requeriment d’Inspecció de Treball i a instàncies de les denúncies de CCOO. Mentre que fan estes gran inversions tecnològiques, en el Centre de Salut de Benifaió utilitzen un equipament de Radiologia Convencional, no d’alta tecnologia, obsolet, que la Conselleria de Sanitat ha informat que va a canviar a partir de l’1 d’Abril de 2018, per un aparell nou, més modern i funcional.

CCOO considera que és molt important invertir en alta tecnologia, però  cal recordar que som el Departament de Salut en major ratio de pacients per Metges de Família i Pediatres de tota la Conselleria de Sanitat i que la Conselleria de Sanitat ha calculat un augment de la plantilla actual d’uns 300 professionals, per a equiparar-la als ratios de la plantilla dels Hospitals Públics de Gestió Directa.

Havent tingut coneixement de la renúncia de l’actual Comissionat, Antonio Enguix i tenint en compte la importància de tindre un representant de la Conselleria de Sanitat al Departament de La Ribera, que controle la gestió sanitària de la comarca, li demanem als responsables de la Conselleria de Sanitat que nomenem a la major celeritat possible, a la persona que té que servir d’interlocutor entre els pacients, els treballadors i treballadores, l’empresa gestora... i la Conselleria de Sanitat. Estos mesos que queden de contracte va a ser decisius per a la millora de la Sanitat Pública de La Ribera.

Per acabar tornem a demanar un augment de plantilla i que es substituixca a tot el personal. Al CS d’Alzira hi ha un Metge de Família que porta quasi 3 setmanes sense substituir, no d’han cobert les vacances i hi ha jornades laborals que falten fins a 5-6 facultatius sense substitució, en el Centre de Salut situat al C/ Hort dels Frares i falta la mitat de la plantilla, 4 facultatius de 8 de plantilla, en el Centre de Salut del C/ La Pau. Sols s’està substituint al Coordinador Metge els Dimarts i els Dijous, que no passa la seua consulta. Casualitats de la vida, este Coordinador és un dels portaveus de l'Associació de Directius...També continuen abandonant el model Alzira més personal, ara un Facultatiu Especialista en Medicina Digestiva i la Coordinació del Servei ha passat a ocupar-la la direcció de l'Hospital    

Àngels López

Delegada de Personal de CC. OO. de La Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 .-000455  
 .-000137
 
 .-000143
 ._000492



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal