Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
miércoles, 2 de agosto de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Tercera edició del descens del Xúquer, a contracorrent

Amb un recorregut previst que no ha pogut completar-se degut als entrebancs trobats al riu


 

._000493  

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Alzira ha organitzat el descens del Xúquer, amb un recorregut de 5 quilòmetres que no ha pogut completar-se degut als entrebancs trobats al riu.

A les 8.30 del matí l’Alcalde d’Alzira Diego Gómez i el Regidor de Medi Ambient, Josep Carreres, han rebut als participants de l’activitat, Elena Cebrian, Consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Josep Vicent Bort, Diputat de la Diputació de València de l'àrea de Medi Ambient i altres membres de l‘Ajuntament com la Regidora de Cultura i Esports Aida Ginestar.

Els clubs de piragüisme d’Antella i d’Alzira, han estat encarregats de subministrar el material i dirigir les embarcacions en un recorregut que ha eixit del terme de l’Almúnia i que estava previst que acabara una hora després junt al Pont de Ferro. Els participants han hagut de desfer el camí i tornar a contracorrent al punt de partida a causa de les canyes i brutícia que impedien el pas de les embarcacions.

Este fet, ve a confirmar la necessitat d’actuacions per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, qui té les competències en matèria de neteja del llit del riu, per tal de preservar-lo en bones condicions.

L'Ajuntament d'Alzira, ha organitzat esta activitat amb la finalitat de reconèixer el paper del Xúquer com a element vertebrador i representatiu de la ciutat i de la comarca de la Ribera, i impulsar la recuperació del seu important valor natural, així com reivindicar el seu ús per a activitats recreatives i esportives, com el piragüisme

L’alcalde ha aprofitat la visita per a traslladar a la consellera altres inquietuds mediambientals de la ciutat com el Programa Integral de Modernització i Prevenció de la Murta o el projecte UIA de Gestió del Cicle Urbà de l’Aigua.

Tant des de la Generalitat com des de la Diputació s’està col·laborant amb l'Ajuntament d'Alzira en el projecte de recuperació del riu Xúquer.

Concretament  la Conselleria ho fa a través del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Comunitat Valenciana, facilitant els plantons per a la recuperació del riu Xúquer que implica als col·legis d'Alzira i la Fundació Limne, i que enguany abordara noves zones i a més col·legis de la ciutat.

Per la seua part, l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha aprovat recentment la concessió a l'Ajuntament d'Alzira d'una subvenció de prop de 50.000€, del Programa de recuperació d'Espais Degradats, per a la recuperació del vegetació de ribera en el tram que va des del Pont de Ferro al recinte firal, àmbit en què s'han trobat recentment exemplars de la coneguda com a Herba sabonera (Saponaria officinalis ) planta que històricament s'ha utilitzat per a fer sabó, quan no es coneixia la sosa caústica i la producció era artesanal.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

  
 
 El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

.-000100
.-000306
.-000473
.-000466



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal