Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
lunes, 5 de junio de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Reflexionem un poc el dia del medi ambient?

Què més ha de passar perquè ens adonem i comencem a cuidar el medi ambient que respirem, bevem i mengem?


 

 

.-000472 

.-000448 

En primer lloc cal recordar el que s'ha fet en medi ambient durant els últims anys a Alzira: plantar uns quants arbres més, arreglar un poc les vores del riu, crear alguns horts familiars ecològics, començar amb el mercadet de productes ecològics, abandonar el glifosat als parcs, deixar mig carrer Hort dels Frares per als vianants, eixamplar les voreres de mig carrer Pérez Galdós (amb un escàndol tan desaforat i fora de lloc com el que es va produir quan prohibiren fumar en llocs públics), demanar el tancament de la perillosa i contaminant central nuclear de Cofrents, la Biosfira recent i alguna cosa més que segur se'ns oblida.

És prou amb això? Si tenim en compte que les temperatures continuen pujant, que els cotxes són els principals responsables de la contaminació i seguixen sent els amos dels carrers, que l'energia solar és abundant i gratis però a penes s'aprofita, que les muntanyes s'erosionen pels reiterats incendis forestals, que al riu Xúquer li arriba poca aigua, mentre se rega la gespa tots els dies durant l'estiu, que l'Ajt. de Carcaixent insistix en la connexió N que impactaria sobre Xúquer i terres sols per estalviar 3 minuts en arribar a l'autovia, que la major part dels residus no es separa, que no se fan campanyes d'educació ambiental per a tota la població, ... Doncs sembla que s'ha fet ben poc.

Actualment les aigües subterrànies ja no són potables pels nitrats i verins que es tiren als camps, els aliments contenen residus que provoquen nombroses malalties, l'aire de les ciutats està tan contaminat que origina més morts que els accidents de trànsit, els càncers s'estan convertint en un problema massa freqüent... Què més ha de passar perquè ens adonem i comencem a cuidar el medi ambient que respirem, bevem i mengem?

 
Ara i ací, necessitem:

-El carril bici que va del Pont de Ferro al Mercat d'Abastos i d'aquest al polígon ITV, amb passarel·la sobre el riu Verd inclosa.

-Connexions segures per a bicis i vianants del casc urbà al Molí Borrego (per entrar al camí de servei i anar/vindre a Guadassuar i L'Alcúdia) i del casc urbà a l'IES Súñer.

-Més carrers per a bicis i vianants, com per exemple els d'entrada als centres escolars.

-Aparcabicis adequats als centres escolars i les institucions.

-Agilitzar la recuperació de les Vies Verdes Ribera-Safor i Ribera-Costera

-Reduir dins la ciutat la velocitat màxima a 30 km/h, la velocitat mitjana actual és d'uns 25 km/h per tant no suposarà pràcticament retràs i millorarà molt la seguretat vial.

-Començar a ficar faroles solars en lloc de les vagen caducant.

-Contractar amb cooperativa 100% de renovables el subministrament elèctric.

-Reforestar amb tècniques de mínim impacte la superfície cremada que no es pot recuperar sola.

-Comprar el camp del pou d'aigües potables de La Casella o negociar amb els propietaris perquè cultiven ecològicament i no tiren verins ni nitrats, per començar a netejar l'aqüífer.

-Potenciar més l'agricultura ecològica, per exemple subministrant sucs de taronja ecològica als centres educatius públics.

-Promoure i subvencionar el triturat de les branques de la poda als mateixos camps per evitar cremes, incendis i enriquir les terres amb matèria orgànica.

-Mantindre els jardins amb tècniques ecològiques, tendint a espècies xeròfiles que no necessiten regs continus, deixant en terra les fulles dels arbres caigudes als parcs, etc.

-No malbaratar diners en reixes ni portes innecessàries i cares, sinó en més arbres.

-Solucionar el problema de contaminació del riu Barxeta i assegurar un cabal ecològic per al Xúquer

-Promoure les 4R en els centres educatius, les institucions i els particulars.

-Campanyes de conscienciació perquè la gent conega l'impacte dels seus actes sobre el calfament del clima, la contaminació de l'entorn i la seua salut.

-Etc.

-I pressupostar diners suficients per dur endavant estes propostes imprescindibles i no deixar-ho tot a la loteria dels Feder i les ajudes externes.

 

Del medi ambient depenen el sustent, la salut i la solució de problemes com l'atur i la pobresa, perquè l'economia tradicional ha tocat sostre i sols l'ecològica pot crear molts llocs de treball. Encara queda mitja legislatura, aprofiten-la per a fer més i millor.

LaRibera en Bici-Ecologistes en Acció

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal