En nuestro “Club de compras” encontrarás coches de ocasión, kilómetro cero y segunda mano al mejor precio y con todas las garantías >>> Clic aquí   |   Refranyer i dites populars valencianes: El retor no recorda quan era escolà.   |   Visitas a nuestros diarios en abril: 979.657 - Media diaria: 32.655   |   Somos más de 16.700 en Twitter. ¿Vienes?   |   En Facebook gustamos a más de 13.300 usuarios. ¿Conoces nuestra página?   |   Farmacias de guardia en Alzira   |  
Domingo, 27 de mayo de 2018 Edición diaria nº 4.069 Año: 12 Noticias: 30.790 Fotografías: 85.782 Comentarios de usuarios: 97.034
EL SEIS DOBLE
lunes, 29 de mayo de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 'Dos anys de canvis a Alzira, dos anys de polítiques d’esquerres'

Ivan Martínez Araque, portaveu municipal del Grup Municipal d’EUPV i 2n Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Alzira

Comparte este contenido

 

 .-000403 

El vot decisiu d’EU va possibilitar ara fa dos anys que Alzira poguera portar a termes polítiques de canvi, gràcies al Pacte de Govern d’esquerres. En aquest moment de balanç a mitjan legislatura, des d’EU fem una valoració positiva i satisfactòria del treball realitzat. I és que hem situat la nostra ciutat com a referent i capdavantera en moltes polítiques de transformació municipals.

El Pacte de Govern arreplegava molts dels objectius d’EU, realistes i possibles, per poder efectuar canvis més justos i equitatius en la nostra societat des de l’administració local. Polítiques que passen per la participació ciutadana, que situen el treball com a prioritat, pel rescat dels serveis públics, de fer dels ajuntaments un model de canvi econòmic per donar noves oportunitats, de suport a iniciatives més sostenibles i respectuoses amb el nostre medi ambient, així com per enfortir els serveis socials.

En les àrees que gestiona EU, com ara Funció Pública i Organització, s’ha trencat la tendència d’anteriors equips de govern: en només dos anys s’ha recuperat la inversió retallada en personal de l’Ajuntament de tots els anys de govern de dretes (amb més de 500.000 euros d’inversió anual més) i, a més a més, hem tornat a fer convocatòries de treball públiques. S’han superat les desigualtats salarials de l’Ajuntament (el personal temporal percebia un 20% menys de sou) i s’han millorat els grups salarials més baixos, que portaven anys de pèrdua de poder adquisitiu. D’igual manera, s’han rescatat tres serveis privatitzats, com la neteja d’instal·lacions municipals, les instal·lacions esportives i la ràdio pública, garantint els serveis, millorant els llocs de faena i produint un estalvi i millora econòmica de 700.000 euros sols en el 2016. I tot això amb un diàleg permanent amb els sindicats.

La participació d’EU en la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus ha permés situar la nostra ciutat com a referent municipal i recuperar la inversió en IDEA a nivells previs de la crisi. Quasi un milió d’euros en el 2017 s’ha sol·licitat per a plans d’ocupació juvenil, dels quals quasi 400.000 són d’inversió municipal per als i les joves aturats/des, amb contractes de formació d’un any amb IDEA i l’Institut de FP Lluís Sunyer. 3 milions d’euros de recursos públics s’han destinat en el 2016 per a treball i formació. S’han concedit prop de 150 ajudes per a aturats/des per formar el seu negoci. A això cal sumar la creació de tot un pla per a generar oportunitats i llocs de treball, el ‘Viatge a l’Empleabilitat’, que fa que Alzira siga una de les ciutats on menys desocupats/des hi ha després de València, malgrat les elevades taxes d’atur encara.

En l’apartat de Desenvolupament Econòmic, cal destacar la promoció del nostre producte típic, la Reganyà, de la mà del Gremi de Forners i Forneres. Fins i tot, la recent celebració de la Biosfira, la fira de productes ecològics, fa que ens situem com a puntal de les economies verdes i sostenibles a nivell local.

Gràcies a l’Oficina de Projectes Europeus d’IDEA s’ha aconseguit 400.000 euros per a invertir en materials innovadors en la restauració del magatzem de Cucó. I igualment s’ha rebut una ajuda europea de més de 150.000 euros per a promocionar l’aprenentatge i la formació juntament amb l’Associació Empresarial i la Cambra de Comerç de Milà. Fins i tot, per primera vegada s’ha presentat a la UE un projecte de ciutat sostenible i  integrador per a optar a 4 milions d’euros dels fons FEDER, l’Alzira Avança.

De fet, la participació d’EU al govern local ha permés avançar en altres dels principals punts del nostre programa electoral: la nova carta de participació ciutadana, les assemblees ciutadanes com a òrgans per sentir la veu del poble, l’eliminació dels carrers franquistes per a una denominació que respecte la memòria democràtica, l’obertura de nous serveis de l’Ajuntament (la Clau, l’Oficina Comarcal d’Habitatge…), la recuperació de descampats per a ús públic, l’eliminació de la irracional expansió urbana de l’era del PP en la nova revisió del PGOU, la peatonalització del centre urbà o, entre altres, tractar de garantir la gratuïtat dels llibres de text per a totes les xiquetes i xiquets amb Xarxa Llibres.

Dos anys de canvis, dos anys que hem pogut implementar polítiques d’esquerres. Una legislatura en què estem volent escoltar el nostre veïnat, situar el treball com a prioritat per a l’Ajuntament, posar en marxa un nou model econòmic, millorar dels serveis públics per a tota la ciutadania… Línies mestres en les que cal encara aprofundir. Des d’EU creiem que queda molt de camí encara per recórrer i consolidar aquestes transformacions. Això no obstant, sense totes les entitats i persones que creuen que eixes han de ser les vertaderes prioritats de canvi, sense la seua implicació, participació i protagonisme, no podran ser dutes avant.  

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 30/05/2017
En el año 2015 el propietario de un piso de 180 m2 en Santos Patronos pagaba de IBI 750 euros, en el año 2016 gracias a tú política de izquierdas pagó 45 euros menos de IBI y en el 2017 60 euros menos; es decir, en total en tus dos años de política de izquierdas ha ahorrado 105 euros.
En el año 2015 el propietario de un chalet en el Respirall con su parcelita de 1000 m2, pagaba 1.300 euros de IBI, en el año 2016 gracias a tú política de izquierdas pagó 78 euros menos de IBI, y en el 2017, paga 104 euros menos ; es decir, en tus dos años de política de izquierdas se ha ahorrado 182 euros.
En el año 2015 el propietario de un cuarto piso sin ascensor de 90 m2 en la calle Tetuán pagaba 225 euros de IBI, en el año 2016 gracias a tu política de izquierdas se ahorró 0 euros, y en el 2017 se ahorró 4,5 euros; es decir en tus dos años de política de izquierdas se ha ahorrado 4,5 euros.

A esto llamas redistribución de la riqueza y ayuda a las clases mas desfavorecidas. Pero lo que revela tu profundo izquierdismo en aras de un mundo más justo es aquella frase tuya de "..... No pagar el IVA es un ahorro para los alzireños..." . Gran aportación al ideario colectivo que formará parte de la enseñanza en las escuelas y de la pedagogía en las aulas, para mayor gloria de la IZQUIERDA ALZIREÑA.
saludos.
Marieta - 31/05/2017
Que patético eso de los dos años es para hacerselo mirar, menos mal que ya queda menos. Por cierto Martinez, recuerdas que en el anterior tripartito no volvio a salir EU? pues eso, ale chato a casa que tienes una mente del año 36
Benito - 31/05/2017
Marieta, ¿para qué queda menos? ¿Para que vuelva a gobernar un partido corrupto?
viejo - 01/06/2017
¿Has visto Iván, ni tus palmeros habituales salen a defender tu gestión de estos dos años?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.