Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 24 de mayo de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Se presenta a Alzira un llibre que recull les vivències i peripècies de don Manuel de Vilanova i Serra

El llibre de Vicent Garés Timor es donarà a conéixer demà dijous, a les 20:00 hores, al Arxiu Municipal


 

._000488

A través de les pàgines d’aquest llibre es donen a conèixer algunes de les vivències i peripècies de don Manuel de Vilanova i Serra (1506-1557) i de la seua familia més inmediata. Això no obstant, el volum fa servir la figura d’aquest noble cavaller d’eslavó amb la finalitat d’endinsarse breument en la trajectòria vital del seus avantpassats: els Serra i els Vilanova.

Precisament açò últim és el que ha permés el traç d’unes singladures genealògiques que, al remat, han tret a relluir la seua arrelada i important ascendencia. No debades, aquest personatge va ser descentent de missagues o prohoms tan interessants com Ramon i Vidal de Vilanova, consellers del rei Alfons el Liberal, Jaume el Just i Alfons el Benigne; de Pere Serra, germà d’Arnau Serra, el dador de les terres de la vall de la Murta, o també del Casal de Barcelona, això és, de la bressola d’aquesta important estirp de sobirans de la Crona d’Aragò.

Així mateix, el llibre es projecta des de don Manuel de Vilanova vers endavant, tractant d’exhumar valuosos retalls de lèxistència dels seus fills i hereus : dona Elionor de Vilanova (c. 1536-1613) i don Bernat Manel de Vilanova (c. 1544-1562), així com de retre complida relació dels plets per l’herència i llegats del cavaller alzireny. 

 
Vicent Garés Timor

Vicent Garés Timor, va nàixer a Alzira l’any 1986. El 2009 es va llicenciar en Història per la Universitat de València. El curs 2009-2010 va cursar a la mateixa universitat el postgrau d’especialització en Història Moderna. El 2011 va presentar la seua tesi de master titulada: Grups de poder i violencia social a la Ribera del Xúquer: de les Primeres Germanies a les segregacions municipals (1526-1585). Entre els anys 2012 i 2016 ha estat becari d’investigació del programa “Atracció al Talent”, en el Departament d’Història Moderna de la Universitat de València. Durant aquest temps ha impartit docència de diverses assignatures en els graus d’Història i Història del Art. Ha sigut tot açò el que li ha permés desenvolupar – amb l’emparament dels projectes d’investigació del Ministeri de Cultura i Innovació- les seues dues línies d’investigaci´principals: la noblesa i el bandolerisme. Actualment treballa en la seua tesi doctoral sobre el bandolerisme riberenc durant el segle XVI, dirigida per la professora Amparo Felipo.

Vicent, ha publicat en diverses revistes científiques, com ara, Tiempos Modernos,Studium i Estudis, i ha participat en diverses assemblees d’història de la Ribera, reunions i col•loquis científcs, seminaris interdisciplinars, jornades i encontres de jóvens investigadors i en congressos de prestigi. Fruit d’açò, és que han vist la llum nombrosos articles i treballs. Recentment, el Servei de Publicacions de la Universitat de València li ha publicat, dins de la col•lecció Fonts Històriques Valèncianes, un diplomatari    - l’edició del qual comparteix amb Xavier Úbeda Revert-   titulat: Senyors, bandolers i vassalls. La fautoría del duc Francess de Borja i els successos de Polinyà (1545). 

Arxiu Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal