Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
martes, 14 de marzo de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ denuncia que el govern espanyol segueix obstinat a negar els efectes negatius de l'Acord amb Sud-àfrica

En una resposta parlamentària al senador Carles Mulet parla que el sector citrícola valencià està desenvolupant un avantatge comparatiu important, considerant-nos el Llevant Feliç


 

.-000462

El Govern espanyol segueix entossudit en no reconèixer la realitat i torna a insistir públicament una altra vegada que l'acord comercial subscrit per la Unió Europea amb els 5 països de la Comunitat de Desenvolupament d'Àfrica Austral (entre ells Sud-àfrica) no va a afectar negativament al sector citrícola valencià.

Així, en una resposta en la Cambra baixa al senador de Compromís, Carles Mulet, tornen a reiterar des de fonts governamentals que “els problemes del sector citrícola valencians són conjunturals i es deuen a les condicions climàtiques desfavorables d'enguany on el sector agrícola valencià va patir greus danys”, quan abans dels forts temporals i les pluges, tal com és conegut per tot el sector, la campanya ja estava enfonsada tant en compravenda de fruita en camp com en els preus pagats als citricultors.

En la seua resposta el Govern és contundent: “El sector valencià està desenvolupant un avantatge comparatiu important i no cal pensar que l'Acord amb Sud-àfrica vaja a afectar negativament a aquest sector”.

El Govern espanyol dibuixa per tant un panorama idíl•lic per als cítrics valencians al més pur estil del Llevant Feliç i totalment allunyat de la situació real. Diu que som la principal regió citrícola a nivell nacional, que tenim una forta vocació exportadora, que disposem d'una excel•lent estructura varietal i que malgrat açò últim es dirigeixen constants esforços cap a l'obtenció de noves varietats de cítrics que permeten una millor adaptació a les condicions de mercat. “El dinamisme de la citricultura valenciana ha permès aconseguir uns nivells de sanitat vegetal excel•lents en relació a altres països vegetals”, assenyalen des del Govern barrejant i confonent varietats amb sanitat vegetal el que demostra un desconeixement inèdit d'un sector que, segons el Govern, gaudeix de tan excel•lents adjectius qualificatius.

No obstant això, el Govern indica que “farà seguiment de les importacions de cítrics en la UE, sobretot de taronges de Sud-àfrica coincidents amb la campanya valenciana, per a evitar depassaments del contingent o enfonsaments de preus, i proposarà l'adopció de les mesures oportunes, així com que extremarà la vigilància pel que fa a les condicions fitosanitàries”. LA UNIÓ considera que existeix un clar desconeixement de l'acord per part del Govern i apanyats estem si ens van defensar a Brussel•les, ja que no existeix cap tipus de contingent de producció especificat com parla el Govern en l'acord UE-Sud-àfrica, sinó un descens progressiu dels aranzels fins a desaparèixer els mateixos dins de nou anys.

LA UNIÓ

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

.-000427
.-000435
 .-000189
.-000473

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal