Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.865 Fotografías: 108.852 Comentarios de usuarios: 125.579
EL SEIS DOBLE
miércoles, 30 de noviembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El proper dissabte es realitzaran diversos actes per a commemorar el reconeixement que han rebut les Falles d’Alzira com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

"Les Falles d’Alzira ja formen part de la història; una història que a la nostra ciutat es remunta a 128 anys"


 

 

Hui es un dia gran per a la nostra ciutat, per a la Festa Gran de la nostra terra. L’Ajuntament d’Alzira i la Junta Local Fallera volen felicitar a tot el món faller, i la ciutadania alzirenya, per la declaració que acabem de rebre com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Després d’una llarga espera, de mesos i mesos, de treball, de tràmits, d’il·lusions compartides, de persones entregades a les Falles, hui podem dir ben fort que les Falles d’Alzira ja formen part de la història; una història que a la nostra ciutat es remunta a 128 anys. Així es demostra que les Falles són més que una festa, són cultura, tradició, música, art, germanor, és una altra manera de viure. 

Tant l’Ajuntament d’Alzira com la Junta Local Fallera informen que el proper dissabte dia 3 de desembre es realitzaran diversos actes per a commemorar el reconeixement que han rebut les Falles d’Alzira, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

   

Nota de premsa del gabinet de comunicació de l'Ajuntament d'Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Faller - 30/11/2016
Senyoreta Isabel i en tot cas el seu departament de desinformació, el reconeixement que hem rebut hui com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat no és a les Falles d'Alzira, tan sols és a les Falles, per tant, a les d'Alzira, València, Xàtiva, Sueca, Benicarló, Borriana, Pego, Gandía... ah i a totes les que es planten en Amèrica del Sud o en qualsevol part del món.
Secreto - 30/11/2016
Los padres de niños en edad escolar de Alzira, vamos a celebrar que aun no han pagado la segunda parte del cheque de Xarxa llibres.
pilar - 30/11/2016
I dic jo, si el reconeiximent es per a totes les falles, perqué no podem dir que les falles d'alzira han sigut declarades patrimoni immaterial de la humanitat?
Mari - 30/11/2016
Si tots els valencian
Pero demoment tame podem celebraro en alzira
Que gracia
Otro fallero - 30/11/2016
Soy fallero de base, vamos de esos que va de vez en cuando al casal y los tres días de fallas. Mi pregunta es ¿Con esto de la UNESCO me van a rebajar la cuota? Es que no sé para que sirve esto.
José - 30/11/2016
L'Ajuntament d'Alzira, com sempre, bufant en caldo gelat. Doneu llàstima i ens feu fer el ridicul en tots els llocs
D'abans - 30/11/2016
¡Vixquen les falles! i ¡Vixca Catalunya!.
Marieta - 30/11/2016
Me parece perfecto esta calificación para nuestras fallas, lo que no veo tan gracioso es lo de ir colocándose las medallas rápidamente. El trabajo del político es el de tramitar cuantos expedientes sean necesarios para llegar a esta declaración. Sea una Sra. elegante como lo fue la Sra. Bastidas, siendo ella alcaldesa, se dio a las fallas el titulo de fiestas de interés turístico nacional, fue una sra y se marcó un baile con su antecesor el socialista Pedro Grande puesto que había sido un trabajo a medias. Enhorabuena también a la Sra Bastidas y al Sr. Fita que empezaron este expediente y por supuesto a los actuales gobernantes.
odando - 30/11/2016
Estoy aquí sentado en el salón de plenos, y después de escuchar a la Sra Aguilar ya no aguanto más la falsedad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Joan - 02/12/2016
Teniu tota la rao del món. El cartell no pot ser més ridicul. I para més burla la flama representa la bandera espanyola en lloc de la senyera valenciana. En Alzira tenim un govern venut a l'or de Madrid.
No ens fareu castellans!!!
Pepe - 02/12/2016
Administrador, no poden llevar la possibilitat d'escriure als indocumentats? Ací hi ha molts que per fer mal, no tenen idea del que diuen. Des de quan una flama té els colors de la senyera. Té roig, groc i taronja!!! Joan, no veus el taronja junt al roig a l'esquerra?
Una altra per a indocumentats. Faller, No s'ha donat a totes les Falles de la Comunitat Valenciana. Sols a València ciutat i cinc ciutats que tenen més de les 100 anys (Alzira, Xàtiva, Torrent, Sueca i Gandia). L'únic es que s'acabarà aprofitant per a promocionar la festa en qualsevol població que tampoc està mal.
Marieta, el dimecres al plenari, Aguilar va recordar que Bona part de la faena es va fer per Rafa Fita i Bastida.
Joan - 03/12/2016
Administrador, no poden llevar la possibilitat d'escriure als indocumentats?
--Pepe, deuries de documentar-te una miqueta més abans de dir tonteries. El reconeixement de patrimoni és per a totes les falles de la comnitat valenciana, ja que és per al conjunt de la festa.

-PART DEL DOCUMENT APROBAT PER LA UNESCO-
La fiesta de las Fallas nace en Valencia (s. XVIII). A mitad del XIX se empiezan a celebrar las Fallas en Xàtiva, Sueca, Gandia, Alzira y Torrent. Actualmente, en 160 municipios valencianos se celebran las fiestas de las Fallas gracias a unas 800 comisiones falleras que participan en las mismas reuniendo activamente a 200.000 falleros y falleras.
La fiesta de las Fallas también se celebra en otros municipios fuera de la Comunitat valenciana (Barcelona o Mallorca) así como en otros países (Argentina). Es decir, en los lugares donde se ha asentado una amplia comunidad de valencianos con capacidad para reunirse y socializarse, se reproduce la fiesta de las Fallas. Éste es un indicador de que la fiesta de las Fallas constituye uno de los marcadores identitarios más importantes de los valencianos y una forma de cohesión social y de reproducción simbólica como grupo, permitiéndoles mantener los lazos con su cultura de origen y ayudándoles a reforzar la cohesión social en su nuevo destino
D'abans - 03/12/2016
Sí, està tot clar pero el tripartit tant democràtic i govern autonòmic que tenim ara diu que Valencia es Catalunya, per lo tant parlem català, som catalans i les falles son catalanes, no fa molt la generalitat catalana les va incluïr com a festa catalana i encara estem esperant que algú els demanarà explicacions, el que calla ortorga.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal