Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 18 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 CCOO defensa la reversió de la sanitat pública de la Ribera

El sindicat demana "que es deixe de sembrar la por i la preocupació entre la població i el personal que treballa als centres sanitaris"


 

 .-000437

RIBERA SALUD porta 16 anys gestionant la sanitat de la Comarca de La Ribera. Durant este temps l’empresa s’ha dedicat a guanyar tots els diners que ha pogut, amb l’ajuda de la Generalitat Valenciana gestionada pel PP. El 31 de Març de 2018 s’acaba el contracte entre l’empresa i la Conselleria de Sanitat. RIBERA SALUD sembla no estar disposada a facilitar la reversió de la gestió de la Sanitat Pública, per lo que ha encetat una campanya de propaganda i publicitat, que no sé si serà legal, però que considere no és ètica. No és ètic que canvie un cartell d’informació de les prestacions de l’Hospital per un cartell propagandístic. No és ètic que utilitze les cites dels pacients per incloure publicitat. No és ètic que demane dades personals quan els pacients acudeixen a Urgències, per a què volem eixa informació? No és ètic que envien les cartes de citació per a la vacunació antigripal amb “publicitat enganyosa”. Que no és ètic que ara el PP es dedique a presentar mocions en defensa de RIBERA SALUD, quan ha estat 16 anys sense controlar la gestió que l’empresa privada feia als habitants de La Ribera.

 
Des de CCOO estimem que:

1. LA SALUT ÉS UN DRET NO UN NEGOCI, que ha d’estar garantit pels poders públics, mitjançant un sistema sanitari finançat amb els impostos i capaç d’oferir una atenció sanitària UNIVERSAL, EQUITATIVA, D’ACCÉS GRATUÏT I DE QUALITAT i amb les mateixes condicions a tota la població.

2. Que estem assistint a una OFENSIVA CONTRA EL SISTEMA SANITARI PÚBLIC, que es concreta en pressions de les empreses d’Assegurances Sanitàries per a la PRIVATITZACIÓ de la Sanitat Pública, per a que facen negoci estes empreses .

3. Que a la Comarca de La Ribera tenim un sistema de gestió, LA CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA, imposat pels governants de la Generalitat Valenciana del PP en l’any 1999, sense cap consulta a la població de La Ribera, sense diàleg, sense negociació, sense transparència... i amb l’únic interès, com es demostra cada dia, que el benefici econòmic de RIBERA SALUD, a costa dels nostres impostos.

4. Ha estat evident la connivència d’interessos econòmics i polítics i el tracte de favor al sector privat dels polítics del PP a estes empreses: des de la fallida de l’empresa concessionària i el rescat per la Generalitat amb recursos públics, fins el desviament de pacients d’altres comarques a l’Hospital de La Ribera.

5. Que el contracte entre Ribera Salud i la Conselleria de Sanitat finalitza el 31 de Març de 2018 i que la Conselleria de Sanitat ja ha iniciat el procés per a la reversió de l’Hospital de La Ribera, comunicant a l’empresa la intenció d’encetar un PROCÉS DIALOGAT, NEGOCIAT I TRANSPARENT i amb la participació de tots els agents implicats: Treballadors i Treballadores i Pacients.

6. Que la CARTERA DE SERVEIS dels centres sanitaris valencians, la dissenya i la planifica la Conselleria de Sanitat. Les prestacions i les especialitats que té l’Hospital de La Ribera estan contemplades en el Pla d’Ordenació dels Recursos Sanitaris de la Conselleria de Sanitat i el Director General d’Assistència Sanitària ha garantit que va a MANTENIR LA CARTERA DE SERVEIS.VIGENT. Que no tindrem que realitzar desplaçaments a Hospitals de València, perquè este CONTINUARÀ FUNCIONANT IGUAL.

7. Que des de l’any 1999 no s’ha realitzat, cap estudi ni investigació des d’un organisme imparcial, neutral i equànime, que valore la privatització de l’Atenció Sanitària per RIBERA SALUD. El que si està clar es que els FONS PÚBLICS que gestiona directament la Conselleria de Sanitat es dediquen EXCLUSIVAMENT a l’activitat assistencial i a la seua millora i que quan els gestiona RIBERA SALUD es dedica a REPARTIR BENEFICIS als ACCIONISTES.

8. La GESTIÓ DIRECTA té com a ÚNIC OBJECTIU prestar una Assistència Sanitària de qualitat, mentre que RIBERA SALUD, com empresa privada que és, té com a únic objectiu el benefici econòmic: GUANYAR DINERS. Es passa del CRITERI PURAMENT PROFESSIONAL per davant de L’ESTRICTAMENT ECONÒMIC d’empresa.

9. Que es deixe de SEMBRAR LA POR I LA PREOCUPACIÓ entre la població i el personal que treballa als centres sanitaris de La Ribera. El dia 1 d’Abril de 2018 tots els centres sanitaris CONTINUARAN prestant el mateix servei sanitari a la població i amb el mateix personal.

10. Que sembla sorprenent que el PP es preocupe ARA pel funcionament de la privatització de la Sanitat de La Ribera i que quan governava la Generalitat Valenciana, deixara de realitzar el control sobre RIBERA SALUD i la falta de transparència de la gestió de la sanitat.

11. També sorprèn que el PP demane que es tinga en compte l’opinió dels pacients, quan va ser el PP el que va IMPOSAR el model de Concessió Administrativa en la Comarca de La Ribera, SENSE consulta, sense transparència, sense negociació, sense diàleg, sense participació..I després continuà fent Hospitals Públics com el de La Plana de Vil·la real en l’any 2.000.

12. Resulta insòlit que el PP demane EXIGIR a la Generalitat Valenciana que explique clarament en què va a consistir la reversió, quan és el PP el que ens ha deixat en esta situació d’incertesa, de falta de transparència i d’inseguretat jurídica.

13. Que les persones que treballen en La Ribera, si volen, continuaran treballant a partir de la reversió al sistema públic de la Concessió Sanitària i que a partir de l’1 d’Abril de 2018 el SISTEMA DE CONTRACTACIÓ ja no serà per AFINITAT POLÍTICA I/O FAMILIAR, sinó per la BORSA DE TREBALL de la Conselleria de Sanitat.

14. Que fa falta que la Conselleria de Sanitat gestione directament la Sanitat de La Ribera per a que, valore directament la falta de llits hospitalaris, les altes incentivades, el temps d’espera quirúrgic i de Consulta reals, la falta de personal i la reducció de les substitucions, que repercuteix en la qualitat assistencial...

15. Que si que EXIGIM a la Conselleria de Sanitat que faça complir escrupolosament el Plec de Condicions, que RIBERA SALUD execute totes les infraestructures pendents i que mantiguen les actuals en perfecte estat de funcionament. Que les infraestructures sanitàries comarcals siguen les suficients i necessaris per garantir una atenció sanitària digna, tant des d’un punt de vista ASSISTENCIAL COM PROFESSIONAL, de forma que els interessos econòmics no siguen els que regisquen la Sanitat, atès que és un dret constitucional protegit. Que s’eviten i controlen els REPAGAMENTS DELS SERVEIS I L’ESPECULACIÓ SANITÀRIA, que van en contra de la necessitat d’aconseguir una Sanitat que volem que siga Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat.

CCOO la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

               
 .-000003                                                                     .-000004 
               
 .-000070                                               .-000130

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

cm - 19/10/2016
Perfecto. Una vez mas, este Sindicato a favor del pesebre. Una pregunta; algun alto cargo del sindicato ha ido a pelo sin buscar favores a que le atendieran como a otro cualquier usuario.? Si ha sido así no me explico que defiendan con el cambio la garantía de la SALUD de los usuarios. Yo por experiencia no deseo el cambio.
Joan V - 20/10/2016
CCOO defendiendo su ideología y el interés de sus afiliados, que querrían ser funcionarios. El bienestar y la opinión de los usuarios del Hospital les tienen sin cuidado.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal