Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 18 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 ‘Ribera Salud vol convèncer de les meravelles de la seua gestió a la ribera amb una propaganda sense trellat ni mesura’

Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera denuncia que als documents de la cita que es lliura als pacients, la empresa introdueix dades comparatives difícilment provades ni contrastades


 

 .-000444

La UTE Ribera Salud, està duent a terme una sèrie d’accions publicitàries i de propaganda del seu model de gestió "modelo Alzira" a la ciutadania de La Ribera, que només intenta crear un clima social contrari a la reversió del Departament i l’Hospital a la gestió pública en abril de 2018. A part dels anuncis pagats que podem veure als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, han començat, entre altres coses a introduir també propaganda del seu model de gestió, fins i tot, als documents de la cita que es lliura als pacients on introdueix dades comparatives difícilment provades ni contrastades.

I, a més, per tal de poder començar a enviar directament la propaganda a casa dels pacients, els donen a signar a les persones que van a Urgències uns documents on se'ls demana permís per arreplegar i tractar les seues dades personals per a realitzar enquestes, enviar campanyes “de promoción de la salud...” o contactar amb els pacients per arreplegar “documentación necesaria para la gestión administrativa”. Dades que, segons el permís, podran ser cedides també a empreses participades per Ribera Salud per realitzar “anàlisis de calidad asistencial y de otros servicios relacionados”.

Des de la Plataforma considerem que no és lícit aprofitar moments en que els pacients i familiars només desitgen que se’ls resolga el seu problema de salut per fer-los signar cap tipus de document autoritzant l’ús de les dades personals. Unes dades que ja té Ribera Salud, mitjançant la Conselleria, per a les qüestions directament relacionades  amb la gestió de la salut dels usuaris i usuàries però no per a fer propaganda de l'empresa, clar. En uns moments en que les persones poden sentir-se pressionades i violentes abans que les veja el metge, a més de poder pensar que estan obligades a signar

A tot açò, la "UTE Ribera Salud" ha canviat el panell informatiu que la Conselleria de Sanitat havia col·locat a l’entrada de l’Hospital de La Ribera per un panell publicitari propi de Ribera Salud i el seu  “modelo Alzira” on s' indica  que els usuaris de La Ribera “hem triat” aquest model de gestió privada. Un cartell amb una propaganda fora de lloc i totalment falsa i enganyosa ja que els usuaris de La Ribera mai no hem triat aquest model de gestió de la nostra Sanitat, que se'ns va imposar malgrat les repetides protestes. I que, curiosament, ens costa molt quan volem triar anar a un altre Hospital fora de La Ribera, per les dificultats que posa la concessionària. I, en contrast,  el poc que els costa als usuaris privats o d'altres departaments perquè els atenguen ja que, fins i tot, tenen un telèfon de contacte especial, diferent al nostre.

Per tot açò, ens hem adreçat a la Conselleria de Salut Universal per exposar-li el malestar que està començant a provocar en la ciutadania aquesta pressió de "Ribera Salud" per convéncer-nos d'un model de gestió privada que no volem, perquè estem convençuts que la gestió del Departament i de l'Hospital millorarà en ser totalment pública, sense pèrdua de serveis i amb millores en la situació dels treballadors i treballadores. I li hem sol·licitat que indique a Ribera Salud deixe de demanar aqeustes dades personals als pacients, ja que ja té les dades que li facilita la Conselleria.  I que, de negar-se, es col·loque un avís de la Conselleria de Sanitat Universal on s’indique clarament la no obligatorietat de facilitar aquestes dades, informant d'açò també als treballadors i treballadores.

I, també, que comunique a Ribera Salud que torne a col·locar el panell informatiu de l’Hospital, homologat al que hi ha a la resta d’Hospitals, per no crear confusions als usuaris i usuàries quant a la titularitat dels serveis.

Des de la Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera considerem indignant la postura de la "UTE Ribera Salud" ara que està a punt d'acabar-se el contracte de la concessió de la gestió i que, en lloc de facilitar el traspàs de la millor manera per a pacients, usuaris i usuàries i personal del Departament i Hospital, està empenyant-se en complicar-lo, provocant un clima social advers i negatiu, ben lluny del que hauria de pretendre una empresa que es dedica a millorar la salut dels seus usuaris. 

Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

.-000373
.-000427
.-000435
 .-000189

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Javi Nogueroles - 18/10/2016
Tu dirección e-mail es incorrecta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal