Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
martes, 18 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Mónica Oltra inaugura hui el Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016

Dijous, 20 d’octubre, tindrà lloc la segona taula redona del cicle, “Dones, escriptura i edició per al segle XXI”


 

 

.-000025

Hui dimarts, 18 d’octubre, s’inaugura la XXII edició del Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb el títol «Dones del segle XXI: creadores de futur». A l’acte, que tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, hi assistirà la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, a més de Diego Gómez, alcalde d’Alzira, i Josep Gregori, editor de Bromera.

Un dels canvis socials més destacats que hem viscut en l’últim segle ha sigut la plena participació de la dona en la vida econòmica, social, política i cultural. Un canvi imparable i imprescindible per al progrés democràtic i humà de l’estat del benestar. És per això que enguany el Cicle de Conferències està dedicat a les dones creadores de futur. En aquesta edició aprofundirem, des d’una perspectiva de gènere, en els diferents camps en els quals la dona ha guanyat presència: la política, l’art, l’economia, l’edició, l’art...
L’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà les xarrades, dimarts i dijous, des del 18 d’octubre fins al 10 de novembre, a les 19 hores.

La primera sessió del Cicle de Conferències tindrà lloc el mateix dimarts 18 d’octubre, just després de la inauguració. «En primera línia. Ser dona en la política actual» és el títol de la taula redona, que anirà a càrrec de la consellera de Sanitat Carmen Montón, la vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó, la diputada de les Corts María José Català i Àngela Ballester, diputada al Congrés. Huitanta-cinc anys després que Clara Campoamor defensara al Parlament espanyol el sufragi femení, són moltes les dones que ocupen llocs de responsabilitat en la primera línia de la política del nostre país. En aquell moment es posava en dubte la intel·ligència i la capacitat de les dones a l’hora d’exercir el vot. Hui, ningú no gosa qüestionar-ne aquestes capacitats, i alguns dels principals països de l’Europa occidental són governats per dones.

Dijous, 20 d’octubre, tindrà lloc la segona taula redona del cicle, «Dones, escriptura i edició per al segle XXI», amb Dolors Pedrós, Rosa Serrano, Carme Miquel, Teresa Broseta i Mercè Climent. Ja el dijous de la setmana que ve, 27 d’octubre, tindrà lloc la conferència «Dona: cent anys de lluita per la llibertat» a càrrec de Rosa Regàs.

Edicions Bromera


.-000427

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaConferencias y Presentaciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal