Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 13 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Mor Dario Fo, mestre de la sàtira i escriptor universal

Edicions Bromera ha publicat, amb molt d’èxit, l’obra "Ací no paga ni Déu!", 27 edicions i més de 50.000 exemplars venuts, un dels textos clàssics


 

.-000025

El gran Dario Fo ha mort hui a Milà. Dedicat al teatre durant més de seixanta anys, aquest dramaturg, actor i escenògraf àcrata, irònic, divertit, compromés i provocador ha sigut l’autor viu més representat al món, amb un talent extraordinari que l’ha convertit en l’artista italià més gran i famós de tots els temps.

Premi Nobel de la literatura i autèntic rei de l’escena, on va reinventar la sàtira i la comicitat, ha escrit més de cent comèdies, relats, novel·les autobiogràfiques, assajos, etc. Sens dubte, ha esdevingut un creador inesgotable fins a l’últim moment, sempre treballant en nous projectes a un ritme vertiginós. Fo ha destacat també pel seu activisme polític –sempre crític amb el poder polític i eclesiàstic i compromés amb els més desvalguts−, que ha impregnat tota la seua obra i l’ha convertit en un referent moral indiscutible, especialment al seu país, però també fora de les seues fronteres.

Edicions Bromera ha publicat, amb molt d’èxit, l’obra Ací no paga ni Déu! - 27 edicions i més de 50.000 exemplars venuts -, un dels textos clàssics, Misteri Buffo, la novel•la autobiogràfica País de faula i, més recentment, les obres Lucrècia Borja, la filla del Papa i Un rei boig a Dinamarca, que recuperen personatges marcats injustament per la història. A més, l’editorial està enllestint per a la primavera del 2017 la que serà la seua obra pòstuma en Bromera, D’estirp gitana, una reconstrucció narrativa vibrant sobre una història real que ha facilitat el reconeixement negat en el seu moment al protagonista.

En alguns moments ha sigut un home disgustat amb les circumstàncies que l’envoltaven, però mai un home trist. Acostumava a dir que havia viscut tres voltes més que els altres i es considerava un home afortunat. Nosaltres també ho som per haver pogut publicar una part important de la seua obra i per poder gaudir de la lectura del seu extraordinari llegat artístic.

Editorial Bromera
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 


.-000336




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteraturaTeatro

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal