Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.821 Fotografías: 108.798 Comentarios de usuarios: 125.564
EL SEIS DOBLE
martes, 19 de julio de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Utilitzar les xarxes socials per escopir al cel i empomar després l’escopinada és ja una costum
Per Juli Verd

"Les noves tecnologies han propiciat diversos altaveus cibernètics per a que qualsevol bocamolla puga dir-hi la seua"



https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Juli%20Verd_%20Flor%20de%20cactus.jpg

Flor de cactus (manipuleu amb precaució)

-----------------------------------------------------------

Juli Verd

 

Diu la saviesa popular, per aquestes terres, això de que qui diu el que sent escolta el que no vol. Ho haureu escoltat sovint, veritat? I és que la idiosincràsia valenciana  està ben nodrida de recursos lèxics per resoldre amb contundència i ocurrència les insolències  d’aquell  quegosse parlar sense detenir-se a mesurar les seves paraules.

Les noves tecnologies han propiciat diversos altaveus cibernètics per a que qualsevol bocamolla puga dir-hi la seua i rebre, tot seguit, un allau de contestacions contundents que el moguen a desdir-se’n o a acotar el cap baix de l’ala. D’això se’n diu “zasca”. Ho sabieu, veritat?

D’entre aquestes plataformes que el ciberespai posa a l’abast de qualsevol eixelebrat les més eixerides són el Twitter i el facebook les quals, en aquests calorós estiu –passeu-me la redundància—d’enguany estan essent especialment fructíferes en la producció de ridículs carabassers.

L’encarregat de llençar el tro d’avís ha estat l’espanyolíssim Francisco qui ha fet bo allò de “si beus no escrigues” ja que les seues derrapades al teclat de l’ordinador li han costat la cancel·lació d’una gala al “TeatroJovellanos”  de Gijón després d’haver utilitzat el seu facebook per dedicar-li l’ensomni  d’un porc a la vicepresidenta Monica Oltra. Francisco va triar el face per que necessitava pista llarga per enlairar el seu seguit de brams d’ase als quals  se li quedaven curts les reduïdes dimensions dels cent-quaranta caràcters del Twitter.

El cas és que després de la cancel·lació del Jovellanos per considerar les declaracions eructades  per Francisco d’absolutament intolerants, al d’Alcoi li ha arribat l’anunci d’una altra cancel·lació, ara a Xàbia, pel mateix motiu... Tot plegat ha fet que l’ex popular i ex ciutadans  haja hagut d’eixir a lamentar les seues paraules amb un “dondedigodigo Diego digo” botijós i absolutament mancat de pundonor. La pela és la pela.

El segon en fer servir les xarxes socials per fotre’s un bac ha estat el sempre genial Quim Portet qui, després de demanar un café amb llet en el ferri Barcelona-Formentera i en rebre la contestació xulesca del cambrer va agafar una “rabotà” i va apujar en arxiu JPG la foto del cambrer poliglota.  L’errada del Quim, la publicació de la fotografia d’un treballador d’una empresa privada, li ha restat al de Sabadell tota la raó que atresorava i que haguera arribat on calia si hagués sabut gestionar amb cura la pantalla tàctil del seu smarthphone i haguera sabut contenir la força i l’impetu del seus ponis...

Però si hi ha algun esdeveniment que ha fet caure de tos una bona munió “d’escribidorsfeisbuquers” aquest ha estat la mort del torero Víctor Barrio després de patir una esgarrifosa enganxada a la plaça de bous de Terol. El primer en fotre’s la baquinada ha estat un tal Vicent Belenguer Santos, mestre d’infantil, valencià de Paterna i autor d’un delirant libel en el qual envestia,   com un bou acabat de desencaixonar, contra la memòria del torero fent-la extensiva, l’envestida, als seus progenitors. El tal Vicent  començà a rebre de tots els costats i de tots els colors amb tanta contundència que, de matinada, va tenir que acudir a la Comissaria per denunciar que algú li havia “hackejat” el pasword del seu face per amollar un reguitzell de burrades de l’elçada d’un campanar... la Policia considera molt improbable aquest extrem i n’ha obert diligències donat que hi ha un advocat de Castelló que li ha presentat una demanda judicial per incitació a l’odi... quina manera de complicar-se la vida veges tu.

L’altra en estacar-se fins l’engonal en l’assumpte de la mort del torero ha estat la també valenciana  i regidora de l’ajuntament de Catarroja per Guanyar Catarroja, Datxu Peris. Aquesta xicota ha utilitzat el seu conter de facebook per plantejar una equació vergonyant a l’intentar posar com a numerands iguals la vida dels bous i la del torero “aquesta vesprada en conter d’haver-hi hagut sis morts hi ha hagut set” escrivia Datxu, ignorant de manera flagrant i cretina, la premissa més primària de l’ètica: la vida humana és un valor no-jerarquitzable, i per la qual cosa no s’hi pot sotmetre a cap tipus de comparació, ni amb cap animal, ni amb cap objecte material. Si comparem bous i humans i els posem com a sumatoris de la mateixa equació, com fa Datxu Peris en el seu libel forassenyat i demagògic, si transigim en això, dic, estaríem obrint el camí per valorar la vida humana; posant-li preu! Quina vergonya d’esquerra Deu meu.

Però açò d’utilitzar les xarxes socials per escopir al cel i empomar-la després, l’escopinada, en tota la carota per l’acció natural de la força de la gravetat i del trellat no és gens patrimoni d’aquestes terres. Hui mateix hem sabut el cas de la diputada socialista-feminista sueca –de Suècia—BarbroSörman la qual i després de l’allau de violacions que  estan patint les seues compatriotes a mans de refugiats siris i somalís ha escrit un twttit donant certa justificació i preferint textualment que les xiques sueques siguen violades per refugiats de guerra que no per ciutadans suecs. Miserable Barbro, que aviat i en rebre en tota  la seus carota la tebior agra de la seua escopinada ha hagut de desdir-se’n de la seua estupidesa. Ara sols li falta dimitir i anar-se’n a casa o a fer la mà, però això sí: ben lluny del teclat de l’ordinador.

Bon estiu.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s. 


 
Los mejores servicios y profesionales

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasJuli Verd
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 21/07/2016
Perejil, supongo que lo que nos cuentas lo haces por experiencia propia, ya que eres capaz de utilizar diferentes pseudónimos, unos para insultar y otros para alabar, todo ello en función de quién toque el tambor.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal