Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 13 de julio de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Bromera se suma a les mostres de condol per la mort de l’escriptor gallec Agustín Fernández Paz

"Ens ha deixat l’autor gallec més llegit i traduït del nostre temps, una persona humil i senzilla que recordarem a través de la seua extensa obra"


 

.-000025

Edicions Bromera lamenta la gran pèrdua per al món de la literatura infantil i juvenil que suposa la mort d’Agustín Fernández Paz, un dels autors més reconeguts de la literatura gallega contemporània, a més d’una persona entranyable i generosa.

A Bromera hem tingut el plaer d’haver treballat amb ell durant molts anys i sempre hem tingut la sort de comptar amb la seua inestimable col·laboració. Ens ha deixat l’autor gallec més llegit i traduït del nostre temps, una persona humil i senzilla que recordarem a través de la seua extensa obra, composada de més de mig centenar d’obres dirigides al públic juvenil, a més de tres novel·les per a adults, així com una trajectòria de col·laboració incansable amb múltiples iniciatives socials.

La major part de la seua obra ha estat traduïda a totes les llengües de la península Ibèrica, com també al coreà, l’àrab, el francès, el xinés, el búlgar, el bretó, l’italià i l’anglés. El seu treball ha estat guardonat amb premis tan prestigiosos com el Premi Merlín per Les flors radioactives, el Premi Lazarillo per Contes per paraules, el Premi Protagonista Jove per Aire Negre o el Premi CCEI per El centre del laberint, totes incloses en el catàleg de Bromera. Amb Només ens queda l’amor, va aconseguir el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.

En conjunt, Bromera ha publicat 25 obres d’Agustín Fernández Paz. A banda de les esmentades, podem destacar-ne d’altres com ara Cartes d’hivern, Amor dels quinze anys, Nit d’ombres voraces, Fantasmes al passadís o No hi ha nit tan llarga, una novel·la d’adults apareguda en la col·lecció “L’Eclèctica”. El pròxim setembre apareixerà en la col·lecció “Espurna” La neu interminable, una sèrie de narracions inspirades en la tradició del conte fantàstic i de terror que constituirà la seua obra pòstuma en Bromera.

Finalment, cal destacar la vessant social del seu treball, que mai va deixar de costat, impulsant una gran quantitat d’iniciatives educatives. Preocupat per la renovació pedagògica, va ser membre fundador dels col·lectius Avantar i Nova Escola Galega, i va participar en l’elaboració de nombrosos materials didàctics com les series Novelas de Papel (per a l’ensenyament globalitzat en gallec en el cicle inicial), ¡Ámote, mundo! (per a l’àrea d’experiències) i Canles, Labia i O noso Galego per a diferents nivells escolars. A més de ser l’autor de diversos llibres de text, Agustín Fernández Paz formava part del Consell de la Cultura Gallega.

Editorial Bromera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal