Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 9 de junio de 2016
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Es publiquen les bases dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Com a novetat, es fan públics els noms de tots els membres dels jurats, amb una participació semblant d’homes i dones


 

.-000025 

Les bases dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ja són públiques. Entre les novetats d’aquesta edició, trobem la publicació del nom dels jurats de cada modalitat, fet que fa més evident el prestigi i la transparència d’aquest certamen que arriba a la XXVIII edició. Cal destacar, a més, que pràcticament el 50% dels membres del jurat d’enguany està format per dones, fet que palesa el compromís dels organitzadors amb la visibilitat i l’equiparació entre gèneres, amb la qual cosa s’inicia el camí cap a la paritat en edicions futures.

D’altra banda, el certamen incorpora un nou guardó, el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat, i dos nous patrocinadors, el Consorci Ribera-Valldigna, pel que fa a aquest nou guardó infantil, i Aigües de València, que passa a patrocinar la modalitat de Teatre.

El 16 de setembre es tanca el termini per a presentar els originals que opten als diferents guardons dels Ciutat d’Alzira: el XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 €, el mateix import que el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil; el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, amb 12.000 € de premi; el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 €; l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, amb un premi de 6.000 €; l’XI Premi de Poesia Ibn Jafadja, amb una dotació de 5.000 €, el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que està reconegut amb 2.500 €, i, finalment, el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat, dotat amb 6.000 €.

En total, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira han augmentat la dotació global fins a 71.500 euros, xifra que confirma que són un certamen de referència en el nostre àmbit lingüístic. Malgrat la complicada situació econòmica dels darrers anys, es mantenen totes les modalitats dels premis i, a més, se n’incorpora una de nova, amb l’objectiu de promoure la producció i creació literària en la nostra llengua. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que reuneix un elevat nombre de participants i guanya cada vegada més rellevància social i cultural.

El veredicte dels premis es farà públic la nit de l’11 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte en els casos del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 28 d’octubre– i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que es comunicaran el 4 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant el sopar de l’11 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

El prestigi dels Premis Literaris ve avalat per l’aposta de les huit entitats patrocinadores –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED, Aigües de València, el Consorci Ribera-Valldigna i Edicions Bromera– per aquests guardons.

Editorial Bromera
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal