Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 4 de mayo de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 “Les fantasies del nàufrag”, editada per Bromera, ha guanyat el 50é Premi de la Crítica Serra d’Or

Pep Albanell ha rebut el guardó en la modalitat de narració d’aquesta 50a edició dels premis


 

 

.-000025

L’escriptor Pep Albanell ha sigut el guanyador del 50é Premi de la Crítica Serra d’Or, atorgat per la revista Serra d’Or, que premia obres de ficció i assaig publicades l’any anterior. El jurat ha decidit adjudicar el guardó en la modalitat de narració a l’obra Les fantasies del nàufrag, editada per Bromera en la col·lecció «Trànsit».

El Premi de la Crítica Serra d’Or –que enguany arriba a la 50a edició– es convoca anualment per a destacar les publicacions en la nostra llengua mereixedores de reconeixement per la seua qualitat i la seua contribució a la difusió de la cultura. Es tracta del guardó més antic de les lletres catalanes i el que reuneix quasi tots els àmbits de la creació. Després de cinc dècades d’existència, el premi ha assolit un gran prestigi i renom en l’àmbit cultural català, reafirmant la necessitat de la seua continuïtat.

 Amb la Seu d’Urgell del primer franquisme com a escenari, Albanell entreteixeix anècdotes de la infantesa per a crear un relat farcit d’emocions i ironia que es llegeix amb un somriure als llavis. El retrat del món sòpit i gris de la dècada dels cinquanta es fa a través de la mirada càndida d’un infant, però també del sedàs de la distància i, sobretot, de la literatura. I és que, abans de saber què era un nàufrag, Pep Albanell ja se’n sentia, com a nen solitari que s’espavilava per adaptar-se a una nova ciutat, on se sabia foraster, i a una nova escola, on notava que no l’estimaven. Partint de la memòria, Les fantasies del nàufrag és el text d’un gran narrador, que no és una altra cosa que un bon contador de mentides.
 
Pep Albanell
Pep Albanell (Vic, 1945) és un escriptor amb una gran i variada producció literària. Ha escrit poesia, narrativa i assaig però, principalment, teatre. La seua producció literària està composta per més de seixanta publicacions que combinen narrativa juvenil amb obres per a adults. En 1979 ja va rebre el Premi de la Crítica Serra d’Or de novel·la per Ventada de morts i també l’ha rebut en la modalitat infantil en tres ocasions. A Bromera ha publicat una bona mostra de la seua producció infantil amb el seu nom o sota el pseudònim Joles Sennell.

Edicions Bromera

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal