Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 31 de marzo de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 La Ribera en Bici convoca demà 1 d'abril a la Plaça Major d'Alzira la 'Massa Crítica de Bicis a La Ribera'

"El 10% dels desplaçaments en autos per les ciutats són per anar a menys de 500 metres i el 50% per anar a menys de 3 km, distàncies que molt bé es poden fer a peu o en bici"


 

.-000373

Qualsevol estratègia que busque millorar les nostes ciutats passa obligatòriament per reduir el trànsit motoritzat i afavorir la mobilitat a peu i en bici. Tots els polítics ho haurien d'entendre, assumir i posar en pràctica.

I és molt el que es pot fer perquè, segons l'IDAE (depenent del reaccionari Ministeri d'Indústria i Energia), ací el 10% dels desplaçaments en autos per les ciutats són per anar a menys de 500 metres i el 50% per anar a menys de 3 km, distàncies que molt bé es poden fer a peu o en bici, la qual cosa milloraria molt la qualitat de vida en les ciutats i fins i tot la dels conductors. El mateix es pot dir sobre la necessitat d'implantar mesures que tallen el calfament global, enguany disparat i amenaçant-nos amb un duríssim estiu. Doncs bé, per a aturar el calfament climàtic és imprescindible reduir l'ús dels automòbils i fomentar la bici i el peu. Urgent ja.

Per això es fa la Massa Crítica ciclista en moltes ciutats del món, una celebració mensual per a reivindicar aquest vehicle, el més respectuós amb les persones i l'entorn. I ací la fem a Alzira l'ultim divendres de cada mes, excepte aquest, que amb les festes hem hagut de passar-la a l'1 d'abril.

Els lemes més comuns són "No contamina, ni gasta gasolina" "Recicla l'auto i mou-te en bici", "Gasolina assassina" o "Sense cotxes, sense fum". A més a més de ciclistes poden haver-hi patinadors. La finalitat és reivindicar una major presència i protecció de les bicicletes en les ciutats, per reduir els problemes que ocasionen els vehicles motoritzats: soroll, embussos, inseguretat, contaminació atmosfèrica i acústica, dependència petrolera, complicitat amb guerres llunyanes i atemptats propers (darrere dels quals estan els petrodòlars...), etc.

Nosaltres a La Ribera reivindiquem a més les connexions segures per a bicis i vianants amb els polígons i pobles dels voltants, carrers per a bicis i vianants, ciutats 30, les Vies Verdes Ribera-Safor, per la Vora del Xúquer i La Pobla-Manuel-Xàtiva, més arbres i menys automòbils, etc. 

La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

.-000337 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

El que va y viene - 01/04/2016
yo soy usuario de bici para ir a trabajar, a pesar del peligro que conlleva. Todos los días me desplazo a mi lugar de trabajo a las 6 de la mañana, polígono tisneres. Me parece vergonzoso que no haya ni siquiera arcén por donde circular con tranquilidad, porque lo que es carril-bici, ni está ni se espera, ni con gobierno de derechas, ni de izquierda ,ni verdes ,ni coloraos. A ver si a quien le corresponda en el Ayuntamiento toma cartas en el asunto, porque tan solo tres o cuatro trabajadores se atreven en ir en bici. Después se quejan los conductores que a la hora de regresar a casa se forman unas colas a la altura del Carrefour.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal