Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 8 de marzo de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La falla Plaça Malva d’Alzira guanya el primer premi de la Generalitat al millor llibret de falla 2016

Ho ha aconseguit per davant de la falla El Mocador de Sagunt i Na Jordana de València
També han obtingut premi la falla de Sant de Joan, 19; Plaça del Forn, 29 i Tulell Avinguda, 51


 

La Conselleria de Cultura ha resolt concedir els premis a la promoció de l'ús del valencià en els llibrets de les Falles 2016, en els que han participat comissions de diverses localitats valencianes que celebren estes festes. La comissió de la Plaça Malva d'Alzira ha tornat a guanyar el primer premi en el Concurs de Llibrets que la Generalitat Valenciana convoca des de 1993.

Enguany el tema escollit per la Malva en el seu llibret és ”El Club de les 9 Primaveres”. El Tro d'Avís, nom específic del llibre, conta amb la participació del guionista i monologuista Eugeni Alemany.

Cal ressenyar la direcció de la publicació de José Manuel Rubio que juntament amb Josep Antoni Fluixà, Miguel Ángel Martínez, Eugeni Alemany, Sebas Marín, Alba Fluixà i Ferran Martínez han format un equip compenetrat que cada any innova i millora la publicació.

La portada ha sigut elaborada per Santi Sancho al igual que la maquetació i quasi una cinquantena de col·laboracions literàries i la participació del jove dibuixant Javier Bou Bouet, confeccionen aquest Tro d'Avís 2016, que ha estat considerat el millor llibre de la Comunitat Valenciana.

La Malva, en el seu extens palmarès a València, guanyà el primer premi als anys, 1994, 2004, 2007, 2009, 2011, 2012 i 2015. Segon premi en 1995, 2005, 2008, 2010, 2013 i 2014, i tercer premi en 1996 i 2006.

A Alzira, també es va fer el lliurament dels premis del concurs de llibret, aconseguint el primer premi en format gran. La Malva du des de 2003 guanyant ininterrompudament el primer premi de llibret a Alzira.

En concret, en esta edició dels premis de la Generalitat, s'han concedit 60 guardons dotats amb una quantia global de 43.250 euros. El primer premi, de 3.500 euros, ha recaigut en la falla la Malva d'Alzira. El segon, ha sigut per a la falla Penya Mocador de Sagunt. El tercer guardó ha sigut per a la falla Na Jordana de València

L'excel·lent qualitat dels llibrets presentats ha fet molt difícil la decisió del jurat. La gran diversitat en l'estil, la presentació, la creativitat, l'enginy, la gràcia dels textos i l'originalitat són factors que s'han tingut en compte a l'hora de valorar els llibrets. Estos premis, atorgats anualment per la Conselleria de Cultura tenen com a objectiu ajudar econòmicament a la realització d'activitats pròpies de les comissions falleres que, al mateix temps, faciliten la promoció de l'ús del valencià. En la selecció dels llibrets premiats, el jurat valora l'extensió del text en valencià, la seua qualitat, el contingut literari, la quantitat d'exemplars editats, la publicitat en valencià que conté, així com altres elements il·lustratius.

Cal afegir que també han obtingut premi la falla de Sant de Joan, 19; Plaça del Forn,29 i Tulell Avinguda, 51.

L'entrega de premis del concurs es farà el proper divendres, 11 de març, a les 16:30 hores al Monestir de San Miguel de los Reyes a València.

Miguel Ángel Martínez Tortosa
 
 

Llistat complet de premiats – Fes clic

 

 

 

 



.-000228

.-000079

 

.-000331

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

EJ - 08/03/2016
Muchas felicidades a toda la comisión fallera de la Plaza de la Malva; especialmente a su equipo editor y a los autores. El trabajo bien hecho siempre alcanza los objetivos deseados.
alfarero - 08/03/2016
Yeeeeeeeeeeeeeeeee, campeons, Enhorabona, ya podeis estar satifechos Malvers, disfrutar de esos premios conseguidos y de las Fallas2016.
Un abrazo a todo el equipo de su edición y en especial a José Manuel y Miguel Angel.
Toni Lluís & Enric Xavier - 09/03/2016
Enhorabona campions! A la satisfacció personal d'haver col·laborat doblement amb la Falla La Malva i amb la Penya El Mocador de Sagunt, que són hui per hui "l'1 i el 2" dels llibrets fallers a tot arreu.

S'uneix la victòria, una vegada més, de la falla alzirenya que més ha apostat i aposta per la poesia satírica en valencià. Endavant campions! Una abraçada molt forta a José Manuel, Miguel Ángel i a tots els que feu possible que els vostres triomfs siguen inoblidables. Perquè les falles es cremen, els llibrets resten per a la història. Com sempre hem dit i hem practicat, des de la més pura germanor fallera, nosaltres que som fallers de l'Av. Josep Pau i dels Sants Patrons respectivament, cridem una vegada més, ben fort i ben alt: Amunt la Malva!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal