Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 2 de enero de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Autors Bromera | Vicent Usó ens presenta 'Les veus i la boira'

Entrevista a Vicent Usó. Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa


 
  
 

.-000025

 

L'acció arranca un dia de setembre de 1972, quan el periodista Bernat Sequeral descobreix, durant el sepeli del seu pare, que el taüt on creia que reposaven les despulles de la seua mare està buit. Trasbalsat per aquella evidència, s’imposarà d’aclarir per què no hi és el cadàver de la mare, però aquella investigació el durà en poc de temps a la mort. O almenys, això creu la seua esposa, Clarisse Mallo, que, vint anys més tard, s’oposarà rotundament a la voluntat del seu fill Mateu, periodista com el seu pare, de reprendre el fil d’aquelles perquisicions. Però Mateu està decidit a descobrir què va passar.
Les seues investigacions el conduiran de la Mallorca del boom turístic al cor socarrat i aspre de Castella, dels Pirineus francesos a la Peníscola de primers de segle, del Terol on republicans i franquistes dirimeixen, enmig d’un fred siberià, la supremacia bèl•lica a les illes Columbretes, veritable cor de la narració. A poc a poc, a través de les veus dels protagonistes, Mateu anirà descobrint diferents històries d’amors que es creuen amb assassinats i violacions, amb barques de pesca i vaixells fantasmes, amb contrabandistes d’armes, estraperlistes i especuladors urbanístics.
Les veus i la boira és, doncs, una història amb múltiples ramificacions, que recorre els darrers setanta anys del segle vint a partir de les veus dels personatges que la van protagonitzar i que van desgranant la seua versió dels fets.

Vicent Usó 
Vicent Usó (Vila-real, 1963), a més d’escriure novel•la, fa articles d’opinió, periodisme cultural i guions per a teatre i televisió. És un escriptor prolífic i la seua obra ha rebut bons elogis per part de crítica i públic i ha sigut reconeguda amb premis com el Fiter i Rossell al Principat d'Andorra o l'Andròmina de narrativa dins els premis Octubre. També ha sigut finalista del premi Sant Jordi de novel•la. Entre les novel•les que ha publicat destaquen La mirada de Nicodemus, La taverna del Cau de la Lluna, L'herència del vent del sud, Crònica de la devastació o Les ales enceses. A més, és un dels autors de l’obra col•lectiva Subsòl, publicada en «L’Eclèctica», juntament amb altres autors reeixits del nostre panorama literari actual.

Edicions Bromera

 
 


 


 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasJ.M.O.
CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal