Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
domingo, 3 de enero de 2010
Clic en la foto para ampliar

Un Ninot Indultat de Bernat Estela
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Ayuntamiento de Alzira concede a Bernat Estela la Insignia de Oro de la Ciudad

Bernat Estela, artista faller


Bernat Estela va nàixer a Alzira el 16 d’abril de 1966. És casat i té tres fills. De xiquet va anar al col•legi Blasco Ibáñez, on ja col•laborava en la realització de la falleta de l’escola i destacava en l’àrea de manualitats. Després va passar a l’Institut de Formació Professional, on cursà estudis d’Administratiu, encara que ell haguera preferit escollir Arts i Oficis.

Va començar a treballar en el taller de l’artista Julio Monterrubio fins l’any 1993, quan va decidir establir-se pel seu compte. Al principi feia nomès falles infantils.

Va plantar la seua primera falla en 1989 per a la comissió de Pintor Andreu d’Alzira, de la qual és faller. Enguany justament fa vint anys d’eixa primera falleta. Aquell any, va obtindre el primer premi de la secció especial i el ninot indultat de les falles d’Alzira. Bernat Estela ha sigut un gran impulsor dels monuments infantils a Alzira.

Al llarg d’estos vint anys en què ha estat fent monuments fallers, han sigut molts el èxits que Bernat Estela ha aconseguit. Del seu taller han eixit unes cent falles i totes elles destaquen per la seua qualitat artística. Els ninots del senyor Estela es caracteritzen per la seua minuciositat i perfeccionisme a l’hora de treballar, la qual cosa li ha fet aconseguir molts primers premis i ninots indultats per tot arreu on ha plantat falles.

L’any 1997 va debutar en el Cap i Casal realitzant una falla per a la comissió Arquebisbe Olaetxea-Sant Marcel•lí, dins de la secció especial.

En 1998 li van adjudicar el disseny de la falla de l’Ajuntament de València, que va estar fent durant cinc anys consecutius, i després en 2004 i en 2007. En total, l’artista alzireny ha plantat set vegades el monument municipal de València.

En 1999 guanyà, per votació popular, el ninot indultat de les falles de València, que es conserva en el Museu de la Junta Central Fallera de València.

A més, ha realitzat altres falles per a diferents comissions de València, com Convent Jerusalem, la Plaça del Pilar, Ceramista Ros, Nou Campanar (estes en secció especial) i per a altres falles d’altres categories.

Al llarg de la seua trajectòria professional ha fet monuments, a més de per a comissiones de València, per a altres d’Alzira, Carcaixent, Xàtiva, Tavernes, Silla, Dènia i Gandia.

En l’any 2003 començà a fer fogueres a Alacant, on enguany ha guanyat el primer premi de la secció especial i el ninot indultat de les fogueres infantils per votació popular. A més, en el Museu d’esta festa alacantina, ja té altres tres ninots indultats. També fa fogueres a Sant Vicent del Raspeig.

El seu camp professional s’ha estés molt, però on més disfruta el senyor Bernat Estela plantant les seues falles és a Alzira, el poble que ha sigut testimoni de la seua trajectòria i del seu progrés. Són molts els premis que ha obtingut en les falles d’esta ciutat i els ninots indultats que es poden contemplar en el Museu de la Junta Local Fallera d’Alzira.

L’any 2007 esta entitat que agrupa les comissions alzirenyes li va atorgar la Insígnia d’Or en reconeixement dels seus mèrits artístics.

Donat el seu amor per les falles, després de vint anys fent monuments continua posant tot el seu cor en cada falleta que fa, a la qual no li falta cap detall.

Enguany el senyor Bernat Estela plantarà dos monuments a Alzira: un per a la falla Camí Nou, en secció especial, i altre per a la falla Sants Patrons, en secció primera, que, com tots el seus treballs, de segur que agradaran.

 


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal