Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 26 de noviembre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Exposició al Museu Municipal d’Alzira de la imatge de Blasco Ibáñez, d’Antonio Ballester Vilaseca

Donada per la filla de l’artista Ana Rosa Ballester




.-000373

El passat dijous 29 d’octubre, Ana Rosa Ballester Bonilla, filla de l’artista valencià Antonio Ballester Vilaseca, Tonico Ballester, després d’una visita per la nostra ciutat per a vore les obres del seu pare que hi ha a Alzira, l’artista Tonico Ballester, com són la imatge patronal de santa Maria del Lluch en el Santuari; l'esbós de la susdita imatge en l’Arxiu municipal; les talles del Crist Jacent, de la Immaculada i de sant Antoni de Pàdua en l’església de Santa Caterina; l’Oració de Jesús a l’Hort en l’església de l’Encarnació; el Pas del Poble a la seu de la Junta de Germandats i Confraries, i el dibuix preparatori a l’Arxiu; la imatge de santa Gràcia en guix al MUMA, i la seua rèplica en pedra al casalici de les Germanetes, junt amb altres imatges menors que va restituir. A més, va fer donació a l’alcalde de diversos objectes per a  conservar-los i exposar-los al MUMA.

Entre els objectes donats destaca una escultura en bronze de Vicente Blasco Ibáñez, de 42 cm d'alçada, feta el 1970, i un exemplar de la revista Senyera, núm. 41-42, editada a Mèxic D. F., en agost-setembre de 1958. En eixa portada es mostra una al·legoria signada per A. Ballester en 1950, i en l’interior, a doble pàgina, una entrevista en què l'autor cita els treballs que va fer a la nostra ciutat.

Perquè estiga a disposició de tots els alzirenys i alzirenyes al MUMA i públic en general i contribuïsca a difondre l’obra de Ballester i a incrementar el seu llegat a la nostra ciutat, s’ha habilitat en la Sala la Cambra una vitrina on s’exposen els objectes donats, junt amb un gravat seriat que reproduïx el dibuix de la portada de la mencionada revista i un cartell d’una exposició de Ballester a l’IVAM.

En 2013 es va editar un tríptic, “Recuperant patrimoni”, dedicat a Antonio Ballester i la seua obra a Alzira, on s’indica el llegat d’este gran escultor valencià a la nostra ciutat, i que ara es veu incrementat amb la recent donació per part de la seua filla.

  

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


               

 .-000166                                                             .-000151




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal