Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 24 de noviembre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 “Quan l’art diu molt” és el títol de l’exposició que podrà ser visitada a Alzira fins el pròxim dia 11 de desembre

La mostra reuneix obres de 10 joves artistes plàstics



L’Exposició s’inaugurà la setmana passada a la Sala Municipal d’Exposicions de la Casa de la Cultura. L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Aida Ginestar, les comissàries de l’exposició, Alba Fluixà i Ana Auñón i quasi la totalitat dels artistes participants.

Els drets humans, els drets de les xiquetes i xiquets i la violència de gènere són els tres pilars sobre els quals es fonamenta el discurs d’aquesta exposició al llarg de la qual se celebren les efemèrides que giren al voltant d’eixos temes:  el 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets de la Infància,  el 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i el 10 de desembre, la Declaració Universal dels Drets Humans.

La mostra reuneix 10 joves artistes plàstics, huit valencians (quatre d’ells alzirenys), una cordovesa i un cubà.  Abel Dávila , Alba Fluixà , Ana Auñón, Arantxa Guijarro, Carmen Santiago, Johanny Cabrera, Manola Roig, Pablo Hevilla, Rita Alafarga i Teresa Giner són els artistes  que hi participen i que han coincidit a utilitzar la seua obra per a reflexionar sobre la temàtica proposada.

La regidora de cultura, Aida Ginestar, en la seua intervenció, manifestà la seua satisfacció per la nombrosa participació d’artistes joves i destacà el gran interés social de la mostra en la qual  conflueixen art, reflexió i reivindicació.

Segons la regidora, “Quan l’art diu molt” és una mostra on la funció estètica i d’impacte visual de l’art es posa al servei d’eixa altra funció que l’art ha assumit tantes vegades al llarg de la història: la funció social de crítica i denúncia.

Així mateix va incidir en la necessitat de continuar treballant per eradicar les contínues transgressions dels drets humans, de reivindicar una vida digna per a un col·lectiu tan vulnerable com és la infància i per acabar d’una vegada amb la plaga social que suposa la violència de gènere. Problemàtiques que, moltes vegades, per tan quotidianes acaben diluint-se en la normalitat i sumint la societat en la indiferència.

Per la seua part, Alba Fluixà, va fer un ampli recorregut  per la trajectòria dels artistes i pels continguts de la mostra. Pintura, fotografia, il·lustracions, dibuix, escultura, instal·lacions... són el gran ventall de tècniques i disciplines artístiques  amb les quals els artistes han abordat la temàtica mostrant una vessant de l’art implicat en la societat.

Aquest grup d’artistes ha comptat també amb la col·laboració d’Amnistia Internacional que ha creat un espai de reflexió amb informació per a aprofundir en la temàtica de l’exposició.

Durant els dies d’exposició i, també a la Casa de la Cultura, tindran lloc una sèrie de xarrades que reforçaran el sentit de la mostra.

El pròxim dijous, dia 26 a les 19h, una xarrada girarà al voltant de la Violència de Gènere. El 4 de desembre sobre  els Drets Humans i l’11 de desembre a les 18’30h a la sala d’exposicions podrem participar en una tertúlia-café que titulada “L’art té alguna cosa a dir?” versarà sobre el món de l’art i la seua relació amb la societat.

  

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 
 
 



.-000331


.-000065
.-000100





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal