Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 15 de octubre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Hui comença el Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2015

A la Casa de la Cultura, a les 19:00 hores



.-000025

Hui, 15 d’octubre, s’inaugura la XXI edició del Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb el títol «El valencià, llengua de futur, vehicle de creativitat». A l’acte, que tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, hi assistirà el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, a més de Diego Gómez, alcalde d’Alzira,Josep Gregori, editor de Bromera, i Pilar Campins, vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València.

Enguany el cicle de conferències acollirà una sèrie de xarrades i actes al voltant del valencià. En els últims 30 anys s’ha avançat molt en la normalització de la nostra llengua i, tot i que continua sent necessari un prestigi i un ús social més extens i consolidat, el cicle vol fer visible els avanços que s’han produït en el camp de la narrativa, la poesia i el teatre, i també en l’estudi del valencià.

L’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà les xarrades, cada dimarts i dijous, des del 15 d’octubre fins al 12 de novembre, a les 19 hores.

La primera sessió del cicle de conferències tindrà lloc el mateix dijous 15 d’octubre, just després de la inauguració. «El futur del valencià i el pla lector» és el títol de la xarrada, que anirà a càrrec del conseller d’EducacióVicent Marzà, elpresident de l’AEPV i de la Fundació FULL Jesús Figuerola,i Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Les enquestes xifren en més de la meitat la població valenciana que no llig llibresmai, o quasi mai. A més, som el territori amb llengua pròpia que llig menys publicacions en el seu idioma. Davant aquesta realitat, s’imposa la necessitat d’abordar nous plantejaments a fi d’assegurar la presència del valencià en tots els àmbits. Aquesta serà la conferència que donarà el tret d’eixida al programa dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que es completa amb altres activitats.

Les conferències de la setmana vinent seran el dimarts 20 d’octubre, amb l’escriptora de literatura infantil i presentadora gallega María Solar, i el dijous 22 d’octubre, quan tindrà lloc la taula redona sobre literatura juvenil, amb els escriptors Carles Cortés, Gemma Pasqual i Manel Àlamo, moderats per Reis Juan, periodista.

Bromera
 


.-000260



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Ambelcor - 16/10/2015
Un xiquet nascut a Carcaixent tindrà l’accés al préstec de llibres gratuït.
El mateix passarà amb un nascut a Algemesí, Guadassuar, l’Alcúdia, Carlet, Xàtiva, Castelló de la Ribera i la resta de municipis.
Si naix a Alzira, bressol dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira d’ampli prestigi i qualitat, l’accés al préstec de llibres ho tindrà que pagar.
No són molts els diners, maleïda siga, només un parell d’euros cada dos anys, una misèria.
Però eixe xiquet/a, eixe fill/a, o eixe alumne/a, trobarà una mesura dissuasòria per a accedir al món de la lectura. I precisament en una Ciutat que hauria de ser exemple i amiga de la cultura escrita valenciana.
M’agradaria pensar que com regix l’esperit de la llei, que marca que els servicis públics d’accés a la cultura per a la infància seran gratuïts, es complix, i més si volem prestigiar la lectura i fomentar-la.
Pepe - 16/10/2015
Amb el cor, no són 2 sinó 3 €. Amb la janova ordenança aprovada pel nou equip de govern ja no caldrà renovar el carnet cada dos anys i per tant pagar. Si per 3 € algú no es fa el carnet, és que ni vol llegir ni res.
Ambelcor - 19/10/2015
Estimat Pepe.
L’educació és gratuïta, i així i tot els xiquets han de ser obligats perquè acudisquen a les aules. Les vacunes són gratuïtes i es resistix la gent a la vacunació. No tens ni idea del que costa que un xaval/a entre en una biblioteca. Caldria fer jocs, atorgar premis i fomentar la lectura. És el pilar bàsic de la cultura. Tres euros? Si sent gratis ningú entra, només falta posar traves i dificultats.
M’alegra saber que esta barrera ha desaparegut. Em donaria el mateix de cara als adults, però de cara als xiquets era una qüestió sagnant.
La meua enhorabona a l’Equip de govern. És un xicotet pas per a la ciutat, però un pas gegant a favor del foment lector.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal