Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
lunes, 5 de octubre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 ‘L’Estat i les confessions’ es van tractar en un debat organitzat per EU-Alzira

Per a Raquel Ortiz, el laïcisme crea un espai comú entre creients i no creients per poder garantir l'autèntica llibertat de consciencia i pensament



El divendres 2 d'octubre va tindre lloc en el Saló d'Actes del MUMA la xarrada/debat sobre les relacions de les esglésies i les religions amb l'Estat, organitzada per EU d'Alzira.

L'acte va ser presentat per Ivan Martínez, regidor per EU en l'Ajuntament d'Alzira, i van participar com a ponents: Xavier Cantera, pèrit en Teologia, Raquel Ortiz, presidenta de València Laica, i Ricardo Sixto, Diputat en el Congrés per EUPV.

En primer lloc va començar Xavier Cantera parlant des d'una perspectiva cristiana i va donar i sintetitzar dades d'estudis sociològics sobre aquest tema, a banda va deixar clar el gran perjudici en la fe i valors cristians que suposa el que l'estat recolze incondicionalment amb grans privilegis l'església catòlica.

En segon lloc va parlar Raquel Ortiz que va deixar clar el significat del terme laïcisme i de com aquest crea un espai comú entre creients i no creients per poder garantir l'autèntica llibertat de consciència i pensament, així com també dels beneficis de la implantació del sistema laic per a totes les persones tant creients com no creients.

Per últim, Ricardo Sixto va fer un extens recorregut històric sobre la relació església-estat a l'Estat espanyol i va comparar el tractament que rebien les religions a les diferents Constitucions espanyoles i de com l'última ofereix uns privilegis a l'església Catòlica pel domini que exerceix al sistema educatiu, contradient el precepte d'aconfessionalitat que promou.

Per a finalitzar l'acte es va obrir un torn de preguntes i intervencions del públic assistent.

Per a Patrícia Martínez, coordinadora d'EU-Alzira: «des d'EUPV-Alzira volem agrair la participació i l'acollida d'aquestos debats que realitzem juntament amb la Fundació de l'Institut d'Estudis Polítics en el Museu Municipal i que el pròxim dia 30 d'octubre tenim prevista una altra activitat sobre el TTIP (l'acord comercial entre la UE i els EUA).

EUPV-Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

               
.-000144                                                  .-000244

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialReligión y Culto

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 05/10/2015
Bando del Comité Revolucionario de Játiva 24/10/1936: "El Comité Revolucionario de esta ciudad ORDENA a todos los vecinos que depositen en la plaza pública más inmediata a su domicilio y en sitio que no interrumpan el tráfico, todos cuantos objetos, imágenes, estampas, etc. de carácter religioso tengan en su poder, con excepción de los que por ser de metales preciosos o corrientes o de alguna otra materia aprovechable puedan tener valor material, de los cuales se desprenderán igualmente entregándolos en el Departamento de Orden Público de este Comité. Se concede para estas operaciones el plazo de CINCO DÍAS, pasados los cuales se realizará investigación en todos los domicilios y en el que se encontrasen objetos de los indicados serán declarados facciosos sus moradores y en tal carácter serán pasados por las armas".
Vamos, no se pueden atropellar más derechos fundamentales en menos espacio. Me gustaría saber qué opinan al respecto los ponentes del debate.
G.Delarresurrección - 05/10/2015
Tu dirección e-mail es incorrecta.
G.Delarresurrección - 05/10/2015
Alziro no olvides que del 36 al 75 el dictador , que asesinó a casi un millón de aquellos llamados rojos, iba bajo palio y era reverenciado por la iglesia. Hoy esta enterrado en una Basílica. Y la iglesia española propone su beatificación. Ya está bien, quin quiera oler incienso que vaya a misa, pero los representantes políticos debenser neutrales, y si son religiosos que dejen la vara de mando y que vayan detrás en penitencia y descalzos, pero no como pavos reales luciendo el palmito. Lo que es de Dios para Dios, y lo que es del Cesar para el Cesar.
alzirenyista - 05/10/2015
A vore, alziro, això que tu poses ací dalt no és més que una amenaça escrita, unes simples paraules, escrites per algun extremista, o per algun quintacolumnista dels que pegaven punyalades per l'esquena als bons patriotes republicans antifeixistes, però això, paraules i només que paraules. La diferència és que eixes paraules no s'han traduït en assassinats, ni en res, mentre que altres paraules, les del deshonrat militarot borratxo i traïdor a la República anomenat Queipo de Llano, eixes si que es traduïen en milers d'assassinats.

La meua pregunta és: ¿No et cau la cara de vergonya? ¿Com un feixista, defensor del nazisme, de l'holocaust i de l'assassinat de milions de persones a sang freda s'atreveix ací a posar en solfa un simple escrit, unes simples paraules carregades d'odi i poc trellat que per començar no sabem qui va escriure i que no es traduïren en res?
J - 06/10/2015
Aquí hay mucha gente enferma.... de una bando.... y otro....
J - 06/10/2015
Más payasadas de alziro.... deja la historia por favor y dedícate a ser mejor
marta - 06/10/2015
Señor G.Delarresurreccion recuerde que franco fue un dictador y asesino al igual que la república asesino a civiles , las dos cosas son repugnantes y vomitivas y ninguna de las dos deberían estar en el poder, y sin olvidar a hitler socialdemócrata de izquierda asesino en masas, o fidel otro mas, todo a la versión radical es KK
alziro - 06/10/2015
G.Delaresurrección, no has contestado qué opinas acerca de la referencia en mi primer comentario.
Alzirenyista, no cal que ens recordes que els republicans assassinaven millor que els nacionals, ya que els primers són els bons de la película. El text va ser escrit i publicat pel Comité Revolucionario de Játiva, busca en les hemeroteques. Que no s'han traduït en assassinats? Estàs segur? Saps qui és Santiago Carrillo, Paracuellos del Jarama o les cheques? Per cert, còpia un sol comentari on yo haja defés el nazisme o l'holocaust.
J, lo que per a tu és una pallassada yo considere que és algo molt sério.
En definitiva, lo únic que volia donar a entendre en el meu primer comentari és que:
-Durant la guerra civil, malnascuts hi hagué en els dos bandos. Per tant, victimisar-ne a un i demonisar a l'atre és, simplement, faltar a la VERITAT.
-Una cosa és que l'Estat siga laic i una atra molt diferent és que s'atente contra la religió en un àmbit estrictament personal i privat, com indica el bando.
-La segona república va ser un estat totalitari com el posterior estat franquista, per molt que hi hagueren eleccions. Només hi ha que llegir alguns dels punts de la constitució del 31 o algunes lleis orgàniques republicanes.
Vos convide a que em rebatiu en proves i arguments.
ciutadà - 06/10/2015
Xe Alziro en tens per a tots,
què vols dir? què França, Itàlia o Portugal per ser estats republicans són estats totalitaris? Et recorde, sinó m'equivoque, que la Constitució del 31 estaba inspirada en la francesa. Alziro, podries citar algun article d'eixos totalitaris de la Constitució del 31?

alzirenyista - 06/10/2015
Hitler socialdemòcrata? Ves i gita't marta. No saps ni el que dius, Hitler era nacionalsocialista, com alziro.
alziro - 06/10/2015
Hola ciutadà, en cap moment he dit que estat republicà siga equivalent a estat totalitari. Hi ha democràcies que són repúbliques i atres son monarquies, hi ha estats totalitaris que són repúbliques i atres que són monàrquics. Lo que volia dir és que democràcia no es soles dret a vot, és moltes coses més. I la segona república tenia algunes característiques d'estat totalitari, per tant es podria considerar com a tal, per eixemple:
-La Constitució del 31 es va aprovar sense referèndum i soles en el vot masculí.
-La Ley de la Defensa de la República (1931) llimitava la llibertat d'expressió, prohibint, entre atres, la apologia de la monarquia o l'exhibició de símbols monàrquics, i aplicà la censura en molts periòdics.
-La Ley de Vagos y Maleantes (1933), que va ser inclús mantenida pel franquisme.
-El art. 48 de la Constitución del 31 reconeixia el dret de l'església a ensenyar les seues doctrines en els seus establiments (cosa que em pareix molt acertà) pero sempre baix el control i supervisió de l'Estat.
I no és menys cert que durant la república també es feren moltes coses bé, com per eixemple avanços en aspectes laborals i la progressiva alfabetisació de la ciutadania, que no es va detindre durant el franquisme, en tots els seus defects i virtuts.
Lo que molta gent ha d'aprendre, i a dia de hui això no s'ensenya en l'escola, és a no victimisar ni a demonisar, sino a ser crítics i saber mantindre lo que funciona i no repetir lo roïn de cada època, règim o sistema.
Asmodeo - 06/10/2015
Alziro, proposar-te proves històriques per demostrar-te que no tens ni punyetera idea d'història, es com tractar d'ensenyar-li física quàntica a un fardaxo en la Murta. El bàndol que copies està redactat en un país en guerra, on l'esglesia catòlica era part beligerant. Deduïr d'això que el règim agredit pels colpistes no era democràtic és suficient per saber que la teua neurona no dona per a massa arguments.
En qualsevol cas, si vols proves, t'ho posaré fàcil: llig qualsevol llibre d'història. Si pot ser, escrit per un llicenciat, i no per aficcionats que no passaren de la EGB, com Pio Moa i altres dels qui treus les teues "proves i atguments".
ciutadà - 07/10/2015
Alziro, a pesar de què podria haver-hi algun article més o menys desafortunat, pense que es va avançar (com mai a la història d'Espanya) en els drets de les persones per a l'època que vivíem i pot ser el fet de què tinguérem massa drets la ciutadania va provocar la ira de la classe alta i el clero els quals veien com començava a minvar el seu poder, tot açò unit a l'analfabetisme i la ignorància de gran part de la població espanyola, fet que desencadenaria en un colp d'estat militar l'any 36 i en guerra civil.

Segurament tant la Constitució Espanyola del 31 com les contemporànies d'altres països no serien d'una qualitat democràtica com les d'avui dia, però estic segur que l'Espanyola de no haver desaparegut haguera millorat a poc a poc en qualitat democràtica. Per aquestes coses pense que no és just tractar-la de totalitària o dictatorial com tu dius.

Salut


Adbocà - 07/10/2015
Poner a la misma altura a la República (con todos sus defectos) y Franco es producto de la ignorancia más supina. Sobre todo cuando solo Pol Pot se cargó a más gente que Franco. Se estima que la represión a lo largo de la geografía española, en forma de fusilamientos sumarísimos o extrajudiciales) se llevó por delante a más de 300.000 personas, la mayoría de las cuales aún hoy descansan en cunetas y lugares olvidados mientras lo otros, los muertos "por Dios y por España" fueron enterrados como héroes.
Este país tiene una cuenta pendiente con todas esas PERSONAS que aún hoy pacen en esos lugares olvidados; y para ello no es necesario retirarle los honores a los otros (para que alziro no tenga la tentación de llamarme revanchista... Aunque seguro que se busca otro adjetivo para insultarme, por que al final quién carece de argumentos o recurre a la mentira o al insulto)
PD: Entre las gilipolleces que se dicen por estos lares, tratar a Hitler de socialdemocrata es de las más preocupantes. Demuestra en la clase de sociedad que vivimos. Una sociedad decadente, histérica y orgullosa de su ignorancia.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal