Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 9 de octubre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira contínua amb la celebració dels actes de la Setmana Estellés

Finalitzaran demà 10 d’octubre


 

 

Dissabte 3 d’octubre

10:30 hores a la Vila. Primera trobada poètica, Editorial Neopàtria.

A les 12 hores, a la plaça Cassassús, recital poètic.

 

Dilluns 5 d’octubre

20 hores, a l’Auditori de la Casa de la Cultura projecció del documental: Cap a la terra promesa (92 min./2014). Documental, dins de la sèrie ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’.
Guió i direcció: Juli Esteve, imatge i postproducció: Esther Albert i Antoni Arnau.
La història dels 60 veïns d’Alzira i de 15.000 valencians més que fa cent anys van emigrar al Canadà i els Estats Units per fugir de la misèria i dels abusos dels cacics i guanyar un futur millor per a ells i les seues famílies.

 

Dimarts 6 d’octubre

18 hores, a la Biblioteca Municipal, presentació del conte El somni de Vicent Andrés Estellés”, de l’Editorial Germania, 2013, a càrrec de Manel Alonso i Empar Piera (Empargrafia), autor i il•lustradora del conte.

20 hores, a la Casa de la Cultura, presentació del poemari ‘El camí de la derrota’,  de Marcel Santacreu (Reclam Editorial, 2014)."El camí de la derrota" és un viatge marcat per l'amor i la pèrdua.

 

Dimecres 7 d’octubre

18 hores, a la Biblioteca Municipal, recital poètic de xiquets i xiquetes i jóvens d’alzira.Presenta i coordina: Josep Antoni Fluixà. Col•laboren: Regidoria d’Educació i  Associació Cultural Falla La Malva. Recital de poesia amb la participació  de xiquets i xiquetes dels col•legis d’Alzira així com de jóvens dels nostres instituts, alguns d’ells guanyadors del Premi  Malva de Poesia Infantil.

Al llarg del dia, a la Plaça de les Lletres Valencianes, pintada del mural: Recordant Estellés, en homenatge a Vicent Andrés Estellés. Mural realitzat per artistes de la localitat amb la coordinació de l’alzireny Toni Espinar.

 

Dijous 8 d’octubre

20 hores, al Gran Teatre, concert del 9 d’octubre a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira.

21:30 hores, a la plaça de les Lletres Valencianes (Biblioteca Municipal), Sopar de pa i porta. Donatiu de 2 euros. Adquirix el teu tiquet a la Casa de la Cultura, fins al 6 d’octubre. Col•labora: Associació Illa del Xúquer.
22:30 hores: recital de poemes d’Estellés. Si estàs interessat/interessada a participar recitant un poema pots apuntar-te a la Biblioteca Municipal  fins al 6 d’octubre. A continuació: concert de música en valencià a càrrec d’Ona Nua i Joan Amèric.

 

Divendres 9 d’octubre

20 hores, a la Plaça Major, danses del 9 d’octubre, a càrrec del Grup de Danses d’Alzira.

21:30 hores, al Recinte Firal, concert del 9 d’octubre, Txarango, La Gossa Sorda, La Fúmiga i Offbeaters.Entrada anticipada. 7 euros/ En taquilla: 10 euros. Venda d’entrades en la taquilla del Gran Teatre (dimarts i dijous de 19:30 a 21 hores), i en www.instanticket.es i al 902.444.300.

 

Dissabte 10 d’octubre

18 hores, a la Casa de la Cultura, Certamen de Pasdobles per a xarangues “Juan Pellicer Gallach”. Organitza: Falla Sant Joan / Col•labora: Regidoria de Cultura.

19 hores, a la Plaça Major, concert infantil Maduixa Creacions amb l’espectacle “Pop’s Corn”. Un concert musical per a tota la família. Allò que originàriament comença com una prova de selecció per a un concurs de la ràdio, un joc més, esdevé una autèntica festa - concert amb una quinzena de cançons amb veu en directe. Una trama senzilla i simpàtica on tot el públic es divertirà, cantarà i ballarà amb els protagonistes d’este nou grup musical.

Ajuntament d'Alzira

 

 



  .-000135


.-000378

.-000083

 

 

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasVarias
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jose - 28/09/2015
1978, Premio de Honor de las Letras Catalanas de la Generalidad de Cataluña.
1982, Cruz de San Jorge de la Generalidad de Cataluña
El bien llamado el POETA DE LA VULGARIDAD. Pancatalanista para mas señas.
Ya tenemos un bonito mural de Ovidi Montllor y ahora de Vicent Estelles.
A parte del "homenaje" a este señor hay varias cosas de este cartel que las veo muy politizadas y no las veo correctas para las celebraciones del día de la comunidad valenciana y de los valencianos. Señores empieza el adoctrinamiento.
mind the gap - 28/09/2015
Estellés va ser redactor en cap del diari Las Provincias. Espere que això et console, jose.
jose - 29/09/2015
No se porque tendría que consolarme ese dato. Eso ya lo sabia pero te agradezco la información y tu preocupación por mi tristeza. Un abrazo.
between the train and the platform - 29/09/2015
Jose tens rao,comença el adoctrinament!!! Reconèixer a un escriptor valencia es adoctrinament ja que tot el que no siga Espanya es adoctrinament!!! Abans que vages als arguments de que soc catalaista i histories, vaig naixer a Alzira i parle Valencia!!!! que quede clar...i el reconeixement a Estelles em pareix un ensert!!! Molts artistes valencians porten massa temps en l'oblit!!!
Salut i forca!
omg - 29/09/2015
Curiosa manera de ¿defendre el valencianisme? , desde la llengua castellana , eh Josep?!, pèrdò ... eh Jose?!. Tal vegada demanar un poc de coherència depèn els casos es demanar massa. Per culpa de l'adoctrinament espanyoliste , aquest poeta de la nostra terra va tindre mès recoiniximent fora que dins de casa, una llàstima. Senyors per fì pareix que s'acaba l'adoctrinament espanyoliste , o anti-valencianiste.
PomponioFlato - 29/09/2015
Jose: llavors seràs partidari d'invitar a Fernando Esteso, Miss Espanya (no es que any) , Ramoncin (imputat?) etc. açò vos pareix cultura? així ens va. Un poc mas de respecte, per la nostra cultura i el nostre poble. I , comencem ja a valorar el que tenim. Per ments atrofiades com les vostres cal anar a on se'ls valora i reconeix, perquè després els ratlleu de catalanistes. Analitze bé el que ha dit, perquè per a parlar del Sr. Estelles gent com voste deuria abans llavar-se la boca.
admirant a Estelles - 29/09/2015
Jose sent molt la teua "simpatia" pel nostre gran poeta Estellés. Admirar a un poeta com ell és per a tu, adoctrinament. Segur que tots els que hem hagut d'aguantar fins ara i que segur t'agraden, espanyolistes com ti, això no serà adoctrinar. Estas molt acostumat a admetre els teus gustos i a no reconéixer a altres representants de la cultura valenciana. Per cert, tot el que no entra en els teus esquemes, és catalanista. Ja esta bé. Sou i eres cansino.
Pere Peres - 29/09/2015
De la seva època com a Director de Las Provincias l'Estellés sempre recordava que, en despenjar el telèfon, indefectíblement, hi havia a l'altre costat una veu anònima i amenaçadora que li escridassava fill de puta. La por a la bomba sempre el va atenallar però no el callà. Mai no ha estat fàcil ésser catalanista al País Valencià. Ara tampoc.
Recorde el día del seu soterrar a Burjassot. Les parets de sa casa fins el cementeri amanegueren plenes de pintades que l'insultaven: "Vicente jódete" així, en castellà. La burrera, el cerrilisme i el cretinisme sempre han tingut clara quina és la seva llengua.
Hui sembla encara lluny el día que els valencians elogiem els nostres poetes en lloc d'insultar-los. La Setmana Estellés convocada per l'Ajuntament d'Alzira és una passa endavant per aconseguir el reconeiximent del, per a mi, millor dels nostres poetes junt March i Llorent.
Mai no ha estat fàcil ésser catalanista al País Valencià, i l'Estellés ho era, Déu n'hi do! fins el moll de l'os.
Jose - 30/09/2015
Un poco de calma señores que les puede subir la tensión y eso es malo para la salud. Al igual que todos ustedes opinan los que les gusta o no les gusta yo también tengo mi derecho a opinar de lo que me gusta o no. Y esto desde luego no me gusta. Soy nacido en Alzira, soy valenciano y soy español. A alguien le molesta?. Vosotros sois los que os poneis nerviosos cuando leeis lo que no os gusta. No me gusta el señor Estelles y no creo que sea un delito ni mucho menos he insultado a nadie. Lo que me parece intolerable es que alguien me diga que tengo que hablar en valenciano, en castellano o en ingles. Hablare como a mi de la gana hablar. Lo dicho no se pongan nerviosos que esto les va a durar 4 añitos y ya han pasado 5 meses. Yo tan tranquilo aquí riéndome de tanta rabia acumulada de cuatro iluminados que se creen poseedores de la única verdad y que el resto esta equivocado. Me voy a dar el gustazo de pasarme por jueves por el recital de poemas de este señor y contar cuanta gente llega a congregar semejante esperpento. Me voy a partir de risa vamos ya os lo adelanto yo. Ale a pasarlo bien amigos. Abrazos para todos.
Bisantica - 30/09/2015
"Els que no volen que es parle, es pense o s'escriga en català; són els mateixos que no volen que es parle, s'escriga o es pense".
Ovidi Montllor
Pollo Morgan - 30/09/2015
Que TRISTE y VERGUENZA es tener que leer comentarios como el expuesto por José. Personas así son las que hacen un país grande en ignorantes. Y, aqui se nadie le ha pedido su historial ni la partida de su nacimiento, a nadie le importa. Váyase a practicar el egocentrismo a su casa. Y evoque y abrácese ud. solo, nadie le ha pedido nada.
Joan Pomes - 01/10/2015
Encara que no soc lector habitual de poesía, m'agraden molts dels versos d'Estellés. Aixó no lleva que siga contrari a les doctrines (si, doctirines) del catalanisme i que no senta cap de simpatía per aquells que, naxcuts a Valencia, aspiren a que sigam catalans. Sabeu, amics catalanistes, que els valencians no hem segut mai catalans. No trobareu cap resenya histórica que defenga eixa teoría. LLuny de aproparmos, de retrobarmos com a pobles germans, la furibunda i imperialista campanya del catalanisme mos ha separat. Ha segut, este, un greu erro per que ha llevat força a la idea natural de aspirar a canviar Madrid per Valencia i ha fumigat la de canviar Madrid per Barcelona. La deriva catalanista de molts dels intelectuals que renunciaren a les diferencies, peculiaritats, expressions i autoctonía de lo valencià no han fet cap de bé a este poble. Clar, aixina es fácil trobarse i fartarse de les 'seves' que repartix el senyor Peres. Encara que m'agrada la seua honestitat de que es reconega catalaniste. Aixó no ho fan tots, sr. Peres. Pense voste també, que ningú li frena en la seua intenció de ser catalá pero que no per aixó mos té que arrastrar a tots.
Es també molt habitual que menyspreuen als que no som catalanistes i mos etiqueten com a paletos, llauros, ignorants... Aixina ho fa Pollo Morgan (gran sabio).
De ignorants es també traure una frase de context, com fa Bisantica citant a Ovidi (que, a banda, no es el nostre senyor)
I si el sr. Estellés, com diu Pere Peres, era catalanista, tots els comentaris anteriors que ho neguen queden invalidats. Jo no he llegit mai eixa claredat de expressió del poeta, pero el sr. Peres es un tío documentat.
viejo - 01/10/2015
Es una verdadera lástima que poetas valencianos de primera línea como Miguél Hernandez o Brines sean olvidados y en cambio poetas de segunda línea ensalzados.
A eso se le llama sectarismo palurdo, es confundir CULTURA en "cultureta" .
¡El cutrerismo al poder!.
Asmodeo - 01/10/2015
Ací a Alzira, es contracta a David Bisbal, posem per cas, i ningú pensa que s'adoctrina. Es vol dignificar la figura de Miguel Hernández (guelo, molt al teu pesar una formació política que actualment forma part de l'equip de govern va proposar el seu nom per la Biblioteca municipal i el PP ho va desestimar) i tampoc s'adoctrina. Es parla d'Estellés i hi ha que deixar de fer-ho per què, segons alguns ignorants, "comença l'adoctrinament". Doncs no.
Si no t'agrada Estellés, t'aguantes amic José, igual que ens aguantem la resta quan no ens agrada algún acte cultural. No anem-hi i prou.
Pel demés, si vos agrada que es difonga la cultura castellana ho teniu fàcil. També podeu gaudir de l'actuació del Cantajuego, que també vindra al nostre poble. Es queixeu de tot!!!!
viejo - 04/10/2015
Cuando digo sectarismo me refiero a catalogar a los escritores valencianos según la lengua en la que escriban, se homenajea a unos u otros en función de los gustos de un alcalde o de cuatro polítiquillos palurdos que confunden "cultureta" con CULTURA.
Existen grandes escritores valencianos del siglo XX como Blasco Ibañes, Azorín, Miguel Hernandez, Brines o Manolo Vicent, y en cambio se homenajea a segundones como Fuster o Estellés, como si fueran el no va más de la cultura valenciana.
Es bueno recordar a tanto adocenado que en la Comunitat Valenciana, existen dos culturas, dos lenguas, que conviven desde hace siglos y que desde hace siglos han dado grandes escritores en ambas lenguas, que a través de los tiempos siempre han existido genios de la escritura y escritores mediocres en cualquiera de las dos lenguas, y que no tiene sentido potenciar a los mediocres y olvidarse de los verdaderamente grandes, salvo que sea el adoctrinamiento sectario la función de tanto homenaje.
saludos
Asmodeo - 04/10/2015
Guelo: cada vegada que utilitzes la paraula "cultura" mor una neurona per inanició. Si hi ha qui confón "cultureta"amb "cultura" ho té ben fàcil: només ha de llegir-te a tu per saber que "cultura" es just el contrari.
Dels autors que nomenes només coneixes les tapes. D'alguns ni això. El dia que descobrisques que a l'altra banda del llom es pot obrir el llibre i que a dintre hi ha paraules, i potser dibuixos, del mal de cap que va a donar-te pot agafar-te alguna cosa.
Blasco Ibañes???? No en tinc cap d'ell!!!! Pot ser "Entre naranjoz"...... Hehehehe
alziro - 04/10/2015
Puix a mi Estellés m'agrà com a poeta, de fet el poema '"Els Amants" és un dels meus favorits. Ara bé, una atra cosa és si es pot considerar o no símbol estricte de la cultura valenciana per ser catalaniste. El que no hi ha dubte és que va ser exponent de la cultura espanyola.
viejo - 04/10/2015
Alziro a "Els Amants" lo traduces al castellano y le pones música y te sale una canción de José Luis Perales
Pere Peres - 04/10/2015
El cas és que Estellés, el poeta de poble i del poble que agrada a mig àgrafs com Joan Pomes o a filonazis com alziro-Anglada, fou Director de Las Provincias fins que va obtenir el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, aleshores i tot seguit, va ésser expulsat del diari. Així era i així és la dreta espanyola i espanyolista (passeu-me la redundància)
güelo,"vecino" o com vullgues dir-te. No serveixes ni per intentar provocar... Un ignorant que no sap escriure ni el nom de Blasco Ibañes (SIC) o Miguel Hernandez (SIC) o Manolo Vicent (SIC). Pots agafar les obres completes d'Ibáñez en edició de tapa dura, i fer-li-les arribar a l'exconseller empresonat en Picassent per robar els diners que els valencians haviem destinant a reparar el drama de les xiquetes equatoguineanes víctimes de violacions i contagi de la SIDA, i al qual tu amb gran deleit i fruició has entrat ací ara-i-adés a llepar-li les almorranes, i regalar-li-les, les obres completes, per a que ómpliga les seves interminables jornades podrint-se a l'ombra de Picassent. Temps per a llegir no li n'ha de faltar.
Salutacions.
viejo - 05/10/2015
pereperez
Cuando alguien como tú XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
Espero que fanáticos como tú nunca lleguen a tener un solo gramo de poder, ya que de ser así, tendríamos que comer lo que tu comes, pensar lo que tú piensas, leer lo que tu lees y aquellos que opinásemos de distinta forma, saldríamos a la calle con estrellas de seis puntas cosidas en nuestra ropa.
Pero, quién te has creído que eres para ir por ahí poniendo etiquetas a la gente, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
viejo - 05/10/2015
ADMINISTRADOR
¿No te parecen demasiadas equis?, parecen trincheras y lo que nos sobran son trincheras.
alziro - 05/10/2015
Pere Peres, vaig a escriure't en català perquè m'entenguis: criticar les faltes d'ortografia d'un altre fent-n'hi tu unes quantes demostra com d'hipòcrita i àgraf (SIC) eres. HAVIEM du accent en la I; DESTINANT no és participi, sinó gerundi; s'escriu DELIT i no DELEIT; i la tercera persona del present de subjunctiu del verb omplir és OMPLI, i no ÓMPLIGA. A tu sí que et fa falta temps per a llegir, sí.
El de l'illa - 05/10/2015
Ie no feu foguera!!! El dia del concert quedeu tots i aneu al recinte firal que proclameu que s'utilitze i es feu quatre ''birres'' i ho passeu ''requetebe''... I si no vos agraden els concerts no aneu pero feu-vos sentir, aneu a l'Ajuntament i demaneu cita amb l'alcalde i feu-li propostes culturals, ell estara content de rebre-vos i pendre nota de la que fara us!!!
Apreceu el que teniu que quan no ho tens ho enyores!!!
Pere Peres - 05/10/2015
güelo "vecino" o com vullgues dir-te, a un ignorant com tu que entra aquí a fer gala de no saber distingir una poesia d'una garba d'herba no li cal cap més etiqueta que el cabeç de l'ase, o el ramal de la mula, o la corretja del gos, o el sogall del bou capllaçat.
I d'això que dius de tocar poder i bla, bla, bla, pots estar tranquil: mai no he tingut pensament de trobar-me en tal cas. El que si deuria d'haver-te preocupat, i moltíssim, és la timba de vividors IMPULSADA i DIRIGIDA pel teu idolatrat exconseller empresonat en Picassent. Et refrescaré la memòria, borinot: dels 600.000 € que el valencians destinàrem a paliar el drama de les xiquetes equatoguineanes víctimes de vilolacions i contagis de la SIDA, aquesta gentola va fer-se una primera transferència de 200.000 € als seus conters empresarials, al sendemà una altra de 200.000 més i dos díes després liquidaren l'operació amb una altra de 200.000. Així dels 600.000 € que n'haviem consignat, a les xiquetes equatoguineanes els va arribar una bona merda. I tu, güelo o "vecino" o com vullgues dir-te, encara tens la barra de venir aquí a demanar-nos llàstima o condescendència i que si Concepción Arenal o la figa sa tía?
I tu parles de posar etiquetes? Seràs burro!
Per altra banda va ésser el filonazi alziro-Anglada qui la setmana passada, des d'aquest mateix full digital, deia que, cas de que els seus arribassen a tocar poder, els independentistes catalans i bascos s'escagarrussarien. "ataque de diarrea" deia el miserable trompellot. De segur que, per a l'ocasió, els angladistes contarien amb la col·laboració de xivatos avesats com el güelo "vecino" o com vullga dir-se.
Espere que totes les ics babejades i enrabiades del teu darrer comentari siguen simptomàtiques d'una úlcera que porte la meva signatura.

Pere Peres - 05/10/2015
alziro-Anglada. És clar que el teu corrector de català té línia directa amb PxC, XD... Amb tot m'agrada molt més aquest tipus de comentari que no els que sols enviar per denunciar, amb el fetge en la mà, que un xiquet romanés s'ha cuat en la fila del gronsador de la placeta...
Ara i per a que aquesta nit dorgues content després d'haver-me agafat un parell d'accents, i ja que t'agrada l'Estellés, et regale uns versos del seu estimadíssim Ausiàs March

"Així com cell qui en lo somni es delita
e son delit de foll pensament ve"
J - 06/10/2015
Cuanto payaso, de uno y otro lado...
alziro - 06/10/2015
Pere Peres, d'on et traus "s'ha CUAT"? És diu COLAR-SE, és a dir, S'HA COLAT. Si soles fos per un parell d'accents i tinguessis una mica d'humilitat.... El problema és quan gent com tu va de sabut per la vida.
Pere Peres - 06/10/2015
Jota, el teu enteniment és tan equifit com el teu nick i el teu comentari. Què parles tu de "lados"? en quin "lado" estic jo, "majadero"?
Au, espabilat, ara balla'ns un joteta, segur que se't dóna millor que escriure.
J - 06/10/2015
Quien se pica, ajos come...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal