Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
martes, 28 de julio de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Ajuntament d'Alzira portarà al ple una proposta per a la paralització del desdoblament de la CV-572 i que es destine a la Via Verda

Un projecte presupostat en 2.528.552 euros




.-000374

Tres setmanes abans de les eleccions, la Conselleria d'Infraestructures va traure a concurs el desdoblament del tram de l'Avinguda de la Ribera (CV-572) per 2.528.552 d'€. Inicialment, cal recordar, ja es va projectar així, però mai ha pogut estar dut a terme, pel seu impacte sobre el territori i la impossibilitat real de construir-lo.

Des de l’Ajuntament d’Alzira demanem que els 2.528.552 d'€ pressupostats es dediquen a la Via Verda entre Carcaixent i Dénia, eternament promesa i que encara no ha vist la llum, i que serviria per a connectar a peu i en bici les platges amb la Ribera Alta del Xúquer, per a benefici de tots, tant ecològic, com de salut i econòmic, pel desenvolupament del cicloturisme i del turisme verd.

Des del nou equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira creiem en una manera distinta d’entendre el desenvolupament de les nostres ciutats i donarem suport a plantejaments sostenibles i una mobilitat més neta.

  

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


  

              
.-000271                                                         .-000019 

              
 .-000166                                                             .-000151

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro Domínguez - 29/07/2015
Sobren raons per a rebutjar aquest desdoblament de la CV-572 perquè:

1r. No és tracta del desdoblament complet sinò sols d'una tercera part, de la rodona del bingo a la següent, 626 metres només, de manera que no soluciona res si és que hi ha cap problema. I per suposat sols toca el terme d'Alzira.

2n. L'obra és caríssima, 2.528.552 d'€ (420 milions de pessetes, quasi a milió el metre lineal!). Absolutament fora de lloc en aquest temps de deutes i retallades amb altres prioritats molt més urgents, com les ajudes als dependents, menjadors per als xiquets i famílies més necessitades, habitatges per als desnonats, treball per als qui no tenen cobertura estatal, més metges i més professors als centres públics, etc. etc.

3r. És una carretera local que té un carril en cada direcció, més dos camins de servei als costats, més un carril bici i un pont sobre el barranc de la Casella (punt complicat pel tema hidràulic); una carretera de trànsit normalment diluït i lleuger, que només es fa dens en algunes hores punta. No sembla necessari el desdoblament i el que ja frega el ridícul és que es planteja només en un terç, amb la qual cosa el trànsit seguirà igual en tota la resta, que és la major part.

4t. Es tracta, doncs, d'una obra de les que tant agradaven al PP i els grans constructors: innecessària, caríssima, impactant, que no té en compte els veïns i que es troba al costat mateix d'un recordatori vergonyós d'aquesta política errònia: l'avortat Nou Centre Comercial de Vilella, un altre forat de Bancaixa que ens ha costat a tots milions amb el rescat públic i multimilionàri de Bankia.

5t. És també un malbaratament de terres, paisatge i recursos naturals, més importants cada dia que passa, o és que encara no fa prou calor i no hi ha suficients plagues? Alguns no s'enteren que l'escalfament del clima està en marxa i accelerat, de forma que el que cal fer no és asfaltar més terres sinò tot el contrari, per a no coure-nos hem de plantar més arbres i anar més en bici i a peu, per la qual cosa necessitem la Via Verda que fa 18 anys venim reclamant els ecologistes. Doncs bé, amb els 2'5 milions d'€ del 626 m de l'absurd d'esdoblament es pot fer tota la Via Verda entre Carcaixent i Dénia, 60 km que servirien per a connectar a peu i en biciles platges veïnes amb la Ribera Alta del Xúquer, per a benefici de tots, tant ecològic, com de salut i econòmic pel desenvolupament del cicloturisme.

Així doncs, sobren raons per a rebutjar aquest desdoblament de la CV-572...

Pedro Domínguez
Alfred - 29/07/2015
Estic d'acord en què no es desdoble la CV-572, i estic d'acord també amb la via verda, de fet sóc u dels que ha signat per a què es faça. Ara bé, una altra cosa és que els diners de no fer el desdoblament es dediquen completament a la construcció de la via verda. Pense que hi ha prioritats a hores d'ara que són també ecològiques, com ho són la comunicació per carrils bici els diferents polígons industrials, línies d'autobús per als treballadors i treballadores per anar al centres de treball sense utilitzar els vehicles particulars, estalviaríem diners amb combustible i en més carreteres, ja que el col·lapsament existent dels autos a les hores punta d'eixida i entrada als centres de treball cada vegada és més gran, i fins ara la solució sempre ha sigut la de construir més infraestructures que finalment han sigut de nou insuficients. Per la qual cosa cal prioritzar, no al desdoblament, si a la via verda de forma progressiva, i si als diferents carrils bici bàsics que necessita urgentment Alzira i les conexions per transport públic a tots els polígons industrials i perifèria d'Alzira. Cal recordar també que hi ha altres connexions interessants amb bici que cal fer i amb molt pocs recursos econòmics. La connexió amb Algemesí amb carril bici és força interessant ja que amb ella aconseguiríem comunicar amb aquest mitjà quasi 90.000 persones, unint Algemesí-Alzira-Carcaixent.
La Ribera en Bici - 29/07/2015
Alfred, en realitat nosaltres demanem que es faça en una primera fase la Via Verda entre Carcaixent i Tavernes, 20 km, que poden costar menys d'un milió d'€. Per tant sobrarien diners per a connectar casc urbà amb polígons, Alzira amb Algemesí pel camí de Berca i amb els altres pobles veïns; que aprofitarien camins existents i sols caldria curts carrils.
El problema serà que dalt assumisquen estes necessitats, paren l'absurd desdoblament i mouen la Via Verda i les connexions en bici per tot el municipi.
www.lariberaenbici.net
Alfred - 30/07/2015
Pedro, el que dius darrerament no és el que diu el punt 5é, concretament: "es pot fer tota la Via Verda entre Carcaixent i Dénia, 60 km que servirien per a connectar a peu i en biciles platges veïnes amb la Ribera Alta del Xúquer, per a benefici de tots, tant ecològic, com de salut i econòmic pel desenvolupament del cicloturisme." D'ací el meu comentari. De totes maneres insistisc, via verda si però primer tot allò altre que hem dit, és a dir el que sobre per a la via verda, per a mi és prioritari la connexió dels polígons i els pobles dels voltants. Totalment d'acord en no al desdoblament.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal