Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de abril de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Compromís per Alzira pregunta per què se sequen els arbres que planta l’Ajuntament

En aquest Ajuntament és molt freqüent la pràctica de plantar o inaugurar i després oblidar el manteniment




.-000335

Fa un any, després d'una reivindicació d'anys de Compromís, es van netejar els marges del riu entre el Pont de Ferro i el Pont de Pellicer. Després d'això es va procedir a plantar amb arbres que, segons la regidoria d'agricultura i medi ambient, eren els indicats per a aquesta zona.

No sabem el que ha pogut passar però ara que haurien de donar ombra a les persones que estan baixant a passejar pel riu, ens trobem en que estan secs completament.

El mateix ha passat amb els arbres plantats fa més d'un mes a l'entrada a Alzira per la CV50, als que, una vegada seques les fulles i les branques, se’ls ha instal·lat el reg a degoteig. Esperem que almenys aquests es recuperen.

Ara estan plantant 150 arbres pels voltants del passeig fluvial. Desitgem que aquests tinguen més sort i després de plantar-los es preocupen de regar-los, ja que en aquest Ajuntament és molt freqüent la pràctica de plantar o inaugurar i després oblidar el manteniment.

Adelaida Pau

Compromís per Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 
 
               
 .-000003                                                                     .-000004




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pere Peres - 27/04/2015
Diuen que després de fer l'amor a l'ombra amable d'un pollancre, ell, exhaust, es va quedar adormit mentre que ella aprofità per refrescar-se en les aigües cristal·lines del riu amb tan mala fortuna que acabà engolida per un remolí. Quan el jove amant despertà i se n'adonà del que havia passat, es quedà "vegetalitzat" a la vora convertit, per sempre més, en una canya... Aquesta llegenda hi figura tant en la mitologia grega com en la llatina i el nom científic de la gramínia invasora prové tot just de la unió del nom grec i llatí del dissortat amant: "arundo donax".
La canya de riu apareix en el "catálogo español de especies autóctonas invasoras" com una de les més agressives i difícils d'erradicar per la seva tenacitat. L'acció duta a terme per l'ajuntament d'Alzira al ribàs dret del Xúquer, en l'espai comprés entre els dos ponts, ja va estar assajada per la Conselleria de Medi Ambient en l'Ullal del Riu Verd obtenint com a resultat un fracàs aclaparador i un balafiament dels recursos públics que deuria d'haver estat observat pels responsables municipals: L'idea era segar la canya i plantar espècies arborees autòctones amb l'objectiu de que aquests últims obrejaren el sol i impediren el rebrot de l'arundo. L'assaig va deixar ben clar que cap espècie ripària pot creixer a la velocitat de la canya (fins a cinc centímetres al dia) i que en poc de temps tots els plantons s'havien fet fonedissos ofegats davall el mantell opac de la canya.
Hi ha prou en passejar per la zona de les fotografies 1 i 3 que acompanyen aquesta notícia per copsar la vigorositat amb la que tant els rizomes com el borrissol dels pollancres estan fent possible l'aparició de petits exemplars que, si es manté l'arundo a ratlla amb mitjans mecànics durant un temps, prosperaran sense problema.
Cal doncs, deixar que la natura faça el seu treball. És gràtis.
Salutacions.
Lolin - 28/04/2015
Pere, en aquest cas ha segut la desídia de l´Ajuntament la que ha fet que es sequen el arbres, no el canyar ni els esbarzers. Per lo demés tens raó.
Pere Peres - 28/04/2015
Lolin, si regues els xops i els salzes també estàs regant els rizomes de les canyes.
Insistisc: el millor és mantenir a ratlla els rebrots de les canyes i deixar que la furibunda capacitat de reproducció de pollancres i salzes faça la seva.
Salutacions.
PomponioFlato - 30/04/2015
S'assequen perquè no saben que necessiten beure. Una altra alternativa és, i propose que els canvien per arbres de plàstic. I sempre estaran preciosos.
PomponioFlato - 30/04/2015
Que estrany ?? que no hagin plantat naranjitos amputats. Ull!! no vull donar idees.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal