Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 19 de diciembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Sebastià Carratalà guanya el Premi Llegir 2014 impulsat per la Fundació Bromera

Salvador Vendrell i Aída Sanz queden finalistes


 

.-000025                                

L’artista i columnista Sebastià Carratalà és el guanyador del Premi Llegir 2014 per l’article «Silenci». L’escriptor Salvador Vendrell ha resultat primer finalista amb l’article «L’animal de les paraules» i Aída Sanz Renau ha quedat segona finalista amb l’article «Trens».

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per tercer any consecutiu, el Premi Llegir, amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles que parlen de la importància de la lectura. El jurat d’aquesta edició ha volgut destacar, en primer lloc, la bona acollida que ha tingut la iniciativa, ja que la participació ha sigut molt alta, amb un total de 59 articles presentats, procedents d’una variada i extensa geografia que ha traspassat les fronteres autonòmiques. I, en segon lloc, ha valorat de manera molt positiva l’elevada qualitat de la gran majoria dels textos que han optat al guardó, tant els publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2013 i 2014 com els inèdits. De fet, els membres del jurat fan constar «que ha sigut una tasca difícil de valorar, perquè s’hi han donat punts de vista diferents a l’hora d’abordar el tema –alguns ho han fet des d’una perspectiva didàctica, altres des d’una experiència literària o personal, etc.–, però que en qualsevol cas ha sigut una experiència molt enriquidora».

El Premi Llegir 2014 (dotat amb 500 €) ha sigut finalment per a«Silenci», de l’autor Sebastià Carratalà (La Vilavella – La Plana Baixa), publicat el 20 de setembre de 2014 en La Veu, diari digital del País Valencià del qual és col·laborador habitual. Es tracta d’una reflexió feta a partir de la contemplació de diverses obres d’art en què es representa la lectura en aquells moments de silenci i de soledat que intensifiquen l’acte lector.

Els membres del jurat (format pels escriptors, professors i experts en animació lectora Josep Castellano, Adelina España, Enric Lluch i Josep Gregori Soler, amb Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, com a president i Rosa Mengual, coordinadora d’activitats de la Fundació Bromera, com a secretària) mostraren la seua satisfacció i acordaren per majoria destacar com a primer finalista (dotat amb 300 €) l’article «L’animal de les paraules», de l’escriptor i col·laborador habitual del diari Levante-EMV Salvador Vendrell (Riola), article publicat l'1 de juny de 2013 en el blog Catakumbai. Com a segon finalista (dotat amb 200 €), l’article «Trens», presentat per Aída Sanz Renau de Vila-real, qui amb només 16 anys s’ha situat per davant de la resta d’articles que optaven al premi amb un relat on l’autora narra una de les vivències que viu quan viatja amb tren.

 Esta setmana també s’han fet públics els guanyadors del IX Premi d’Experiències de Foment de la Lectura 2014, amb un primer premi (dotat amb 800 € per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira) atorgat al projecte XVI Jornades poètiques Vicent Andrés Estellés,presentat pel CEIP Garganes d’Altea. Un projecte d’equip que inclou tot el centre, amb una trajectòria de 16 anys organitzant les jornades poètiques i una redacció i presentació excel·lents. El primer finalista (dotat amb 600 € per la Fundació Bromera) s’ha atorgat al Pla de foment de l’hàbit lector de l’agència de lectura municipal de Manuel pel ventall d’activitats que ofereix –molt ampli– on la biblioteca es transforma en el centre dinamitzador del poble. A més, per la seua originalitat i la qualitat del projecte presentat, el jurat ha atorgat una menció especial sense dotació econòmica al projecte Rodant per terres de roders presentat per l’IES Pou Clar d’Ontinyent.

 


                          
 .-000311                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000298                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal