Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 19 de octubre de 2014
Clic en la foto para ampliar

Vicent Borràs
Ver imágenes de esta noticia
1

 Novetats de Bromera
Primavera encesa

Una visió de la ‘primavera valenciana’ de 2012



.-000025

L’obra

Àngel i Nada es troben en una protesta estudiantil just abans que esclate la «primavera valenciana» a partir de les càrregues policials amb què es va tractar de silenciar la veu de l’alumnat de l’Institut Lluís Vives. Aquests joves són part d’un mosaic de personatges que acosten al lector un episodi tan recent com profundament colpidor. A través de fragments de vides aparentment deslligades, esdevenim testimonis de la crònica d’uns dies que han quedat marcats en lanostra història i que van sacsejar la consciència social demanant un canvi.

Partint d’aquest escenari tan concret que és la ciutat de València al febrer de 2012, l’autor va desgranant amb ritme una història en què els autèntics protagonistessón la crisi econòmica, el compromís, les il·lusions perdudes i la violència i es reflecteixen unes angoixes i unes alegries molt universals.

 

L’autor

Vicent Borràs (Algemesí, 1962) és un representant significatiu de la narrativa valenciana actual. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i professor de Llengua i Literatura en un institut de secundària i batxillerat. Ha rebut diversos premis, com el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb Els silencisde Marc o el Premi Constantí Llombart de Narrativa amb Lennon i Anna.

A Bromera cal destacar també Notes finals, L’últim tren i Subsòl, un recull de relats en què ha participat juntament amb altres autors sota el pseudònim d’Unai Siset.

 

Destaquem

Aquest llibre ens fa reviure la intensitat de la «primavera valenciana», moviment sorgit a València durant el febrer de 2012 arran de les protestes de l’alumnat de l’Institut Lluís Vives de València contra les retallades en educació de la Generalitat Valenciana i les càrregues policials que se’n derivaren.

 

Fitxa tècnica

Títol: Primavera encesa

Autor: Vicent Borràs

Col·lecció: «L’Eclèctica»
Número: 240
Pàgines: 184
Format: 15 x 23,2 cm
Enquadernació: rústega
Preu sense IVA: 19,18 €
PVP: 19,95 €
ISBN: 978-84-9026-275-7

Premi Blai Bellver de Narrativa de Xàtiva 2013

Data de publicació: 10/10/14
 
 
 

 
                          

.-000260                                                                                                                    .-000114
                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal