Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.851 Fotografías: 108.835 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 17 de septiembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El mal de Podemos

Sixto Ferrero - L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica



Descubre los rincones de Alzira con mejor sabor

 

Un taller multimarca con las mismas asistencias que un servicio oficial

 
En septiembre ahorra en la tarifa de tu móvil
 

No hi ha dia, hora i minut que algun dels dirigents dels partits tradicionals, bé, tradicionals i maniàtics de la democràcia modelada al gust, carrege contra un partit que no és partit, ni quasi ningú dels que comprem el pa i parlem amb el veí a l’ascensor sobre l’oratge, sabem de què va, malgrat que els xicots i xicotes del cercle púrpura pengen cartells per anunciar que arriben al poble. Podemos ara és el mal, el dimoni, els senyors i senyores que poden admetre tots les desqualificacions que els dirigents espantats per la pèrdua del poder o per l’absència i dificultat d’obtindre’l se’ls passe pel cap.

L’altre dia vaig veure un d’aquest cartells. Era estrany, amb els colors del partit i la signatura adient, per tant tot em feia pensar que era oficial, dels assembleistes. “Podemos País Valencià”, deia el cartell i tot et convidava a una assemblea participativa. Ni “Podem País Valencià”, ni “Podem Comunitat Valenciana”, ni “Podemos Comunidad Valenciana”, ni “Podemos País Valenciano”, ni..., posava “Podemos País Valencià” per tant a què temen els dirigents, si està tot ben clar amb l’eslògan triat. El bateig, civil, deixa a les clares el tarannà del futur partit o federació, o assemblea valenciana.

Probablement la por és per la pura democràcia que volen aplicar i, que ells, acostumats a la corbata o la jaqueta de pana no estan disposats a realitzar, perquè fa calor o perquè plou, que ja saben que el País Valencià és una terra d’extrems i extremista, en moltes vessants, i els polítics nostres i els avinguts de terra endins, estan acostumats a la feina de despatx, malgrat que alguns a nivell local, i que no són de Podemos, s’estan arromangant les mànigues i ficant-se per feina, per feiners o perquè estan convençuts que el sou o el vot cal guanyar-se’l i fer-lo valdre.

No sé com ni qui dirigirà “Podemos País Valencià”, però amb la dicotomia de llengua i el gentilici de l’assemblea, suposadament federal, és mes ideologia de la mateixa, tampoc no inventaran una nova administració de la cosa pública, potser amb altres mecanisme, que també cal veure fins on arriben el dia que pel que indiquen les enquestes, tinguen responsabilitat de govern. El nom ja fa pensar en el sucursalisme centralista, però, què altra cosa poden fer, si han nascut a Madrid, això és invariable, siguen del partit que siguen, tret Compromís i alguns d’EUPV que s’encaboten —en un bon sentit— en el comunisme, el republicanisme i el dret a decidir; i el gentilici, sembla que siga la penicil·lina que tranquil·litze als desconfiats, justament del castellanisme del nom: tranquils, respectarem la idiosincràsia històrica del país, en som conscients de l’autonomia històrica,..., però, Espanya és indivisible i redona, a més mai s’hi posa el sol, i una cosa és la federació a l’alemanya, o la brasilera, i altra una confederació, això ja és trencar el cercle.

Se’ls pot acusar de moltes indefinicions ara per ara als xicots i xicotes de “Podemos País Valencià”, ara de ser antisistema i dur roba de segona mà, sembla més bé una queixa d’aquells que són conscients que per molt que canvie la cara els resultats no arriben, clar això els passa per pensar que la jaqueta de pana i la camisa blanca et dona arguments per recuperar València i Madrid, quan el problema és que no eres conscient que el teu partit està format per federacions, una majoritàriament castellana, i hegemònica, i altres que lliurement decidiren adscriure’s al gros, al germà imponent d’aleshores. Després que el PP vilipendie Podemos, siga País Valencià o Comunida de Madrid, és una cosa que entre dins del guió, també és una estratègia, ells més a la dreta només tenen cercles púrpures assemblearis de la fe de Crist i els de l’esvàstica egípcia, òbviament tot el que faça Podemos serà vist com un atac a l’establishment del capitalisme i el res dels ordinaris.

El mal de Podemos és probablement que molesta a tot el món, uns per excés, a altres per defecte. La sort dels partits tradicionals és la desmemòria col·lectiva, ara el dia que algú s’adone dels fraus, les mitges soluciones i els interessos personals que han mogut l’estat des del segle XIX, no els salva de la desfeta ni Marx, ni Fraga, ni Mao Tse-tung.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                          
.-000260                                                                                                                    .-000168

                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

desmemoriado - 17/09/2014
Hay momentos en que Podemos me recuerda muchísimo a aquel movimiento que fue el 15-M, en vísperas de unas elecciones municipales y autonómicas.
Y recuerdan quien ganó aquellas elecciones, y además con mayorías absolutas?
Esperemos que en esta ocasión no ocurra lo mismo.
Mila M. - 17/09/2014
El PP y el PSOE, "por sus obras los conoceréis", - ERES, sobrecostes, despilfarros, corruptelas, etc - , animan a la ciudadanía a repetir: " no vale más el malo conocido que bueno por conocer". PODEMOS, con una actitud política nueva y tranquila, nos anima al cambio y nos aporta cierta esperanza. ¿Será cierto?
Por cierto, el Sr. Gallardón, después de ser animado por el Sr. Rajoy a reformar la "Ley del aborto", después de tragarse la presunta reforma, no dimitirá. Únicamente, los ciudadanos bienintencionados y honestos, con la suma de nuestros votos, podemos sacar de las instituciones a todos estos Sres., que utilizan la "política" para vivir mejor ellos, sus amigos y sus familias. Personalmente, reclamo un cambio y optaré por políticos honestos.
Indisnado - 17/09/2014
Hablan de Populismo.
Pero la soberanía es del pueblo. No?.
Y si hay algo en lo que fallan nuestros políticos es precisamente en no pisar la calle.
No se les ve en los embargos.
No se les ve apoyando a las víctimas de los bancos con las preferentes.
No se les ve en los desahucios.
Solo quieren salir en la foto.
Unos detrás de otros.
No estoy por dar una oportunidad inmerecida a un grupo político y personalmente me duele hasta votar a Podemos, pues me temo que nada más salir podrían corromperse y olvidarse de la gente.
Aunque también pienso que hay distancias y distancias. La del partido del gobierno es estratosférica. Pasarse por el arco todas sus promesas y aparecer en un plasma...
Pero el amigo Sánchez del PPSOE, manifestando que prefiere estar al lado del PP que del populismo, o sea, de la gente de la calle.
Si este bipartidismo no se termina, se terminará ir a votar.
Esperemos que esto cambie.
Recordemos el lema en elecciones "lucharemos contra el paro" El lema ya elegidos "lucharemos contra el déficit" Cuando sabemos que cuando se arregla el déficit aumenta el paro y cuando arreglamos el paro es a costa de aumentar el déficit.
Rosa María de Dios - 17/09/2014
Les voy a contar un cuento que al ver este escrito he inventado y os lo escribo. Erase una vez un bosque, se cayó un gran árbol, interfiriendo en el camino. Unas hormigas obreras al pasar cerca de allí vieron lo ocurrido, apresuradas hacia allí se dirigieron, fueron en grandes batallones, intentaron mover lo, pero no pudieron. De pronto un gran elefante a ese árbol se acerco, y al ver que no podía pasar con su trompa el árbol movió.
Espero amados alcireños que comprendan este cuento. Si lo meditan llegarán a conocer su significado.
Con mis cortas palabras a este mensaje mi opinión ha dejado
Rosa María de Dios

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal