Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 24 de agosto de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els socialistes de la Ribera Alta exigeixen a Brussel•les que s’incloguen els cítrics i el caqui entre els cultius que rebran ajudes de la UE

Pel veto de Rússia als productes agraris europeus


 

.-000284

Robert Martínez, secretari general dels socialistes de la Ribera Alta, considera que la mesura adoptada per Russia afecta de manera important la nostra Comarca i especialment els pobles amb gran producció de citrics i caqui. I enfront d’eixa agressió no podem quedar-nos impassibles.

Segons Martínez les xifres facilitades per Comerç Exterior, només al País Valencià les exportacions a Rússia en el sector alimentari pugen mes de 150 milions d’euros. Quasi la meitat d’aquesta quantitat correspon a cítrics i caqui. I pràcticament la totalitat del caqui es produeix a la Ribera on es troba també la denominació d’origen Ribera del Xúquer.

La Comissió Europea a aprovat una sèrie d’ajudes adreçades a pal·liar els efectes en l’exportació de productes alimentaris que generarà la prohibició de Rússia. Aquesta ajuda serà de 125 milions d’euros per a tota la Unió Europea.

Martínez afirma que les organitzacions del camp espanyol consideren una “burla” i anuncien mobilitzacions en contra d’aquesta decisió i pel poc suport mostrat per part de Brucel·les. Encara que la Ministra d’agricultura, diu que encara es prompte per saber si l’ajuda serà o no suficient, a diferencia de les organitzacions agràries i del propi Consell que les qualifiquen de insuficients amb rotunditat.

El responsable polític manifesta que el més greu és que d’aquestes ajudes han quedat fora el caqui i els cítrics. És a dir, ningun d’estos dos productes, taronges i caqui, no rebran cap ajuda per les pèrdues ocasionades per no poder exportar a Rússia en esta propera campanya.

El líder dels socialistes de la Ribera Alta Considera que cal exigir al Govern espanyol que reconsidere la postura de “ya veremos si son suficientes”, per que no ho són, i l’exigència a Brucel·les de més ajudes per a pal·liar les pèrdues en l’exportació als productes alimentaris. I tambe demanar al Consell Valencià que no es quede amb unes declaracions i prenga cartes en l’assumpte per aconseguir mes ajudes per al camp valencià.

Martínez anuncia que els socialistes presentaran mocions en tots els ajuntaments per a exigir a Brucel·les a traves del Consell i del Govern espanyol que s’incloga els citrics i el caqui, entre els cultius que rebran ajudes de la UE.

Segons Martínez l’agricultura en la nostra comarca significa la creació de milers d’ocupacions reals, només les cooperatives de la Ribera Alta donen més ocupació que la Ford. Per això no poden consentir que per no protestar davant de Brussel·les El Govern del PP de Rajoy i de Fabra, ens afonen l’economia de la Ribera.

PSPV-PSOE Ribera Alta

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

                          
 .-000162                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000281                                                                                             .-000267
                           
.-000277                                                                                      .-000182

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal