Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 30 de julio de 2014
Clic en la foto para ampliar

Jordi Pujol
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les fastigoses conseqüències dels finits

Sixto Ferrero - L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica


 



La quotidianitat ens atorga exemples pràctics dels quals aprendre. Per exemple, les coses finites i fungibles poden portar-nos a la maledicció, fins i tot crear un estat d’angoixa irascible. Una de les coses més naturals i quotidianes, i també en certa manera un mecanisme de convivència conjugal, col·lectiva i fins i tot individual, de solteria o lliure anihilació de les relacions humanes, és quan acabes de defecar i no queda paper del vàter. —Porteu paper!—, crida l’afectat per la brutícia evacuada naturalment. Malament rai qui viu sol, a qui crida, a qui demana paper,..., què pot fer doncs?. Per això crec que paga la pena compartir la vida amb algú, almenys tens a qui demanar ajut en aquestes situacions de galtes brutes, no obliden, tan quotidianes. Ara bé no em negaran que és un fàstic tindre el cul brut i no poder torcar-te’l, almenys amb els mínims de salubritat que marquen els cànons actuals. En altres temps, s’empraven altres alternatives poc considerades d’humans del segle XXI. Poc efectives i fins i tot danyoses, però som avui, al segle tecnològic i de la comunicació. Doncs, comuniquem que s’ha acabat el paper nassos!. Sinó que creen una app (és un suggeriment, només això)

Esgotar el paper del vàter quan encara tens projectes entre les galtes, és una canallada del destí i de l’intestí. O de la poca previsió, la deixadesa,..., No crec ningú actue de mala fe i deixe al cònjuge o company de pis sense l’eina fonamental per acabar la feina de la secreció intestinal. Això és com quan tens un projecte i et quedes sense crèdit, sens líquid, o cash,..., el projecte, fructífer, de futur i assolit se’n va en orris. A fer la mà (a un quinto) que deien al meu poble quan la cosa acaba malament per un inesperat problema o entrebanc.

Tantes coses s’esgoten i la societat mitjançant la tecnologia o altres funcionaments ha sabut advertir-se. Autoadvertir-se de que allò o açò s’esgota, s’acaba. És finit això? Doncs, alertem-nos de que s’acabarà algun dia. La paciència i la decència també té data de caducitat, però aquestes coses produeixen podriment, es fan malbé, sovint per la influència o les accions que fan els altres. Que Pujol, l’expresident de Catalunya, ara admeta que té no se quants milions a l’estranger per a no declarar-los a hisenda, a mi em produeix fàstic,..., parlant clar: ganes de cagar. Esgota la paciència i la decència, perquè ja era ric, perquè la democràcia havia confiat en ell, perquè era un símbol de la democràcia de bolquers, perquè recolzà Fuster quan ho necessità, perquè havia jurat que això no era cert,..., ara recorde que el senyor Pujol a més de nacionalista català també és un fervent conservador i molt més, adepte catòlic.

Potser això ho obliden, que després de la seua pàtria, anteposa les oligarquies governants i la fe catòlica com a model de governabilitat. Quan des de València se li demanava pels vuitanta, que no s’oblidaren de nosaltres, que la pesta blava guanyava les partides i rebentava plenaris, va mirar cap a Moncloa per tancar pactes i files. Ara faran seua la frase: els rics també ploren. Sí, sens dubte, demanarà disculpes.

Per sort tothom caguem, ens embrutem les galtes i ens torquem amb paper, això ens humanitza però sort de qui té el roll a mà, fins i tot, de qui se’l pot permetre, que tampoc sabem en quines condicions han de viure alguns humans. Ara sembla que admetre tindre diners a l’estranger també humanitza, redimeix culpes, expia pecats i et torna net de pols i palla a la vida pública,..., No, res mes lluny, el que ens humanitza és cagar tots els dies i a poder ser tindre sempre el paper del vàter a mà. Almenys algú de confiança que te’l duga.

Sixto Ferrero

 
 
 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
                           
.-000246                                                           .-000295

                              .-000306





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

parados - 30/07/2014
No hay día que salga a la luz un nuevo escándalo , siempre ligados a los grandes chorizos , ahora viendo la cantidad de miles de millones que, que casualidad se amasan estando en el poder. Nuestra cultura democrática es tan baja , ¿a que vinieron tan ingente cantidad de personajes a dirigir esta país?
desde las perspectiva de los parados , la mitad sin ningún tipo de ayudas si a leído bien , con cero euros al mes, viendo todos estos miles de millones que nadie devuelve , que se han asegurado el pan en esas familias para varias generaciones y los parados no podemos ni comprar el pan del día , asistimos a la creación de un país de injusticias , donde pagamos los de siempre la sangre del pobre que dulce es, saliendo casi de rositas esto unos anitos en la cárcel , como mucho y todo arreglado.
Nos inundan con informaciones de que estamos saliendo que todo va bien ¿quien, me pregunto?
El chorizo se fabrica en toda España , un producto por excelencia español, con múltiples variaciones según la comunidad donde se fabrique.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal