Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
domingo, 28 de junio de 2009
Clic en la foto para ampliar

Elena Bastidas i Toni Zaragozà
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Un esglai i un adéu inesperats; Toni Zaragozá

“Deixeu-me que us faça partíceps d'un esdeveniment que m'ocorregué fa uns dies, amb les necessàries informacions complementàries que poden fer-vos entendre la inexplicable qüestió”

Article d’opinió d’Eduard Hervàs


Circulava amb la meua bici nova pels voltants del Centre La Ribera de Carcaixent, bici germana de la que tenia fins que me la furtaren del garaig comunitari, amb tot i casc, ulleres de sol i samarreta quasi reflectant. Aleshores, divisí a la llunyania per damunt la vorera, corrent a pas de carrera, una persona que em resultava coneguda. Amb la velocitat que de vegades computa el cervell m'adoní que era l'Antonio Zaragozá (alias Toni Zaragozá), aquell a qui aprovaren fa dos anys amb un quasi impossible 8 el primer examen de test de l'oposició a la plaça de tècnic d'Educació de l'Ajuntament d'Alzira que jo, al llarg de 18 anys, havia anat configurant i donant-li cos i contingut. Aquell que en el segon examen -que tingué lloc més d'un mes després del primer, per donar-li temps- aprovà amb les puntuacions unflades d'una part del Tribunal i el suspens de l'altra part, amb constància a l'acta que no estava per aprovar. En aquell procés selectiu on al primer -i únic- examen a mi em van posar un 4,906, i on s'empenyà l'alcaldessa Bastidas en presidir directament. No sé si perquè es presentava Toni, l'home de l'amiga de la seua amiga i col·laboradora Alícia, o perquè em presentava jo. He de confessar que en les poques ocasions en que ens hem creuat en aquests anys no he gosat de dir-li res; supose que no és obligat quedar bé amb qui no tens què.

Com dic, ell corria a peu i jo a bici i ens vam creuar a velocitat de creuer, i jo el vaig mirar, sense dir-nos res. Minuts després, vaig haver d'allargar-me fins la fi d'aquella llarga avinguda, fer una rodona i tornar per l'altre carril de la calçada abans de girar per un caminal. I aleshores el vaig tornar a veure vindre al ritme del seu trot d'entrenament. Ens vam tornar a creuar i, en el moment que coincidirem en temps i espai, un al costat de l'altre, ell damunt la vorera i jo a la carretera, es girà, alçà els braços com un butoni i, amb veu alta i greu em feu “Uuuuu”, com volent assustar-me. I de fet em vaig esglaiar un poc per la sorpresa de l'atac verbogestual. (No sé si des de l'experiència de la carrera pedestre sabrà el Sr. Zaragozà que un corredor en bici és un subjecte emmaquinat amb un cert risc; qualsevol cosa que surta pot provocar un accident, una caiguda, per exemple). Després de la sorpresa del seu crit esgarrifador no vaig poder més que girar-me (ja estava uns metres més enllà, que no vaig frenar i la bici seguí avant com si no res) i cridar-li “quilipolla”, més que res com a mecanisme alliberador de la tensió i exorcitzador, per si de cas.

Tot allò em dugué a unes pregones reflexions que van quallar en dos punts alternatius però complementaris: o és que el Sr. Toni em té molt present i era capaç de reconeixer-me sota el casc i les ulleres i damunt la bici, que no sé per què, que jo no li he fet res, o és que es dedica a asustar tots els ciclistes que es creua en els seus entrenaments: no sé què serà pitjor de les dues coses.

A l'endemà, comprant al supermercat, bon lloc per trobar conegudes i coneguts, vaig coincidir amb un director d'un centre escolar d'Alzira, li vaig preguntar pel Sr. Zaragozà i, de passada, li vaig contar l'anècdota. I m'informà, coses de la vida, que l'Antonio ja no treballava a l'Ajuntament d'Alzira, que havia tornat a la seua plaça que tenia Alberic, on havia demanat excedència per vindre a Alzira. Amén, novetat: ara s'ha quedat el Departament d'Educació al 50% de tècnics perquè el Sr. Antonio Zaragozá ha preferit els Serveis Socials d'Alberic a l'Educació d'Alzira, no sabem per què. Haurà de tornar a eixir la plaça, dic jo, encara que siga per ocuparla algú interinament que, supose, haurà demanat excedència...

Al que anava des d'un principi, que no sé com prendre'm el tema de l'esglai del corredor. El que intentaré és no elaborar cap de fòbia a la bici, a Carcaixent o als corredors de peu pla. Ni tampoc iniciaré un procés de paranoia de persecució, estaré alerta. Encara com em vaig col·locar un retrovisor a la bici! Així podré veure si s'acosta corrent algun correcamins desesperat... Però i si duu la moto? Aleshores no hi haurà res a fer, perquè amb casc és segur que no el reconec. Confiem, doncs, en la sort i en la no-coincidència passiva. Però, sempre ens quedarà canviar d'itinerari. A ell o a mi.

Eduard Hervàs

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasEduard Hervàs
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

canonieri - 01/07/2009
Después de todo lo que has dicho de él no pretenderás aun que te de dos besos. Y ya de paso que J.M. Mayordomo te felicite la navidad, D. Mascarell que te ceda su sitio en el tren y E. Bastidas que te nombre asesor y R. Sanchis te lleve los niños a tu clínica.
jjose - 01/08/2009
Ante las actuaciones "presuntamente" caciquiles que "presuntamente" realiza el ayuntamiento (¿pongo tambien presunto aquí?), creo Eduard que has sido demasiado benevolente en tu artículo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal