Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 8 de febrero de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Ribera TV - Castellano: “A la CV es parla el valencià i no altra cosa”

Ha fet referència a l'article sis de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat






El Seis Doble tiene autorización para publicar contenidos de Ribera TV.

 


              

        .-000166                                                .-000143

 

 

 

 



                            
.-000115                                                                                      .-000182
                           
  .-000006                                                                            .-000012
                            

  .-000162                                                                .-000267


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
Seccionesz.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

valencianet - 08/02/2014
Però que incult que és aquest home.
¿En quines mans està la Comunitat Valenciana?
¡QUE PENA!
Pere Peres - 08/02/2014
Serafín, mentre el foc crema l'Alt Palància i El Camp de Morvedre, tu, en lloc d'estar al peu del canó, vens a Alzira a abraçar faroles.

Et recorde que va estar el teu correligionari pepero Eduardo Zaplana qui va crear l'AVL per finiquitar el conflicte lingüístic al País Valencià. l'AVL té, legalment, totes les competències sobre la llengua. Cal que te les recorde?

Determinar la normativa oficial del valencià en tots els seus aspectes
Fixar, a sol·licitud de la Generalitat, les formes lingüísticament correctes de la toponímia i l'onomàstica oficial del País Valencià, per a la seua aprovació oficial
Emetre i difondre informes o dictàmens i realitzar els estudis sobre la normativa i l'onomàstica oficial valenciana, ja siga a iniciativa pròpia o a requeriment de les Institucions Públiques de la Comunitat Valenciana
Vetlar per l'ús normal del valencià i defendre la seua denominació i entitat
Informar sobre l'adequació a la normativa lingüística de la AVL dels textos produïts per les Institucions Públiques o que requerisquen l'aprovació oficial, així com de la producció audiovisual del País Valencià
Elaborar i elevar al Consell de la Generalitat i a les Corts Valencianes una Memòria Anual en la qual, a més d'exposar les seues activitats durant l'exercici, es recullen les observacions i consells pertinents per a l'ús normal del valencià en qualsevol de les seues manifestacions
Aquelles que, dins de l'àmbit de les seues competències, li encarreguen el President de la Generalitat, les Corts Valencianes o el Govern Valencià.

Feia temps que els valencians --i els espanyols-- no ens tiravem a la cara algú que menyspreara tant el concepte de democràcia.
Personalment, dit sia de pas, tampoc mai he trobat ningú que denigrara tant el lèxic, la fonètica i la gramàtica valenciana com tu. Fas vergonya aliena.
Sandro - 08/02/2014
Sí, Pere Peres, sí. Un "cartagenero" (de Múrcia) que em sembla que deu ser amic d'alguns de vosatros perquè va consentir lo que vosatros volieu, tenint com tenia majoría democràtica. Va fer que la majoria dels acadèmics foren "catalanistes" perquè tenia per mig un pacte amb Jordi Pujol. I això per a que el seu cap de files (el senyor Aznar) puguera governar a l'Estat i ell, després ser ministre, i més tart colocar-se on està, vivint de tots nosatros. La majoria del poble ho deu de saber: Zaplana va traicionar el sentiment majoritari del poble valencià i va mirar pels seus interessos. Però en fi. Una llengua, la nostra, que en l'èpcoa medieval al nostre territorio i també a Catalunya se l'anomenà primer "Romanç" i molt posteriorment en Catalunya: català i ací: Valencia. Jo on els meus avantpassats a la meua llengua li deien valencià no tinc ara perquè anomenar-la d'una atra manera, tot i que siga la mateixa llengua. No són el gallec i el protugués la mateixa llengua?. Algun gallec diu qaue parla portugués'. I algún portugués diu que parla gallec?. El portugués a la seua llengua li diu Portugués i el gallec a la seua: Gallec. I en pau. Miserables els valencians que reneguen del nom històric i científic de la seua llengua: el valencià. Per cert el nostre rei Jaume I va nàixer en Montpeller (França). Que parlavan en Montpeller?: el català?. JA, JA, JA. Quants manipuladors i mal valencians.
Pere Peres - 08/02/2014
En el huitanta-nou el govern del socialista Lerma creà la RTVV per a contribuïr a la "promoción y protección de la lengua propia de la Comunidad Valenciana, en la objetividad, veracidad e imparcialidad de las informaciones, en la separación entre informaciones y opiniones, en el respeto al pluralismo..." Aviat es va constatar que la barreja de conceptes com allò públic i imparcialitat esdevenen un oxímoron per als electes del PSPV-PSOE i PP. Vint-i-tres anys després la liquidació de l'ens públic ha provocat una reacció tèbia en la societat valenciana que, val a dir, ha resolt el tancament amb un arronsament de muscles general. És normal: massa temps abocant fem en els llars valencians. La utilització partidista i personalista del recurs públic havia assolit nivells grotescos.

L'AVL corre el mateix perill: la manca d'independència, criteri i objectivitat dels seus acadèmics suposaria un llastre insuportable. Un plenari composat per micos a nòmina pegant cabotades sota els dictamens del Consell --estat paradigmàtic de Font de Mora, Castellanos o l'energumen de torn-- els feriria de mort.
Hui estem d'enhorabona: els acadèmics s'han mostrat ferms i independents davant les amenaces feixistes i antidemocràtiques. Ramon Ferrer, el seu President, està a hores d'ara patint amenaces de mort i pintades al seu domicili la qual cosa sembla preocupant ja que, no et càpiga cap dubte Sandro, els seus autors són els mateixos que atemptaren contra el domicili de Joan Fuster i el despatx de Sanchis Guarner. Però a Castellanos això sembla no preocupar-li gens. Ell abraça faroles i au.
Isaias - 09/02/2014
Sandro, si no sabes escribir en valenciano, haz como yo y escribe en castellano, porque haces muchas faltas de ortografía, y eso no es de ser un buen valenciano.
Y si el Rey Jaume I nació, como dices, en Montpeller, un territorio que en aquella época pertenecia al Condado de Barcelona, te puedes imaginar en que idioma hablaba el monarca conquistador.
Para presumir de ser buen valenciano, hay que conocer mejor la historia del Reino de Valencia.
UNO - 10/02/2014
"A la C V es parla el valencià" ¡Molt bé; si senyor! ¡el valencià!
Asmodeo - 11/02/2014
Doncs jo, al paio aquest, parlar valencià l'he escoltat parlar-lo més bé poc. En contadíssimes ocassions. Normalment parla castellà. Llengua què, per cert, també és parla, i molt, a la Comunitat Valenciana. Així és què a més de cara dura, i manifesta ignorància, el Conseller ha vingut a Alzira a mentir-nos a la cara. Tot un exemple de polític pepero!!!! Ara aneu aquells als qui vos emociona veure'ls enrotllats amb la "senyera", i els torneu a votar!!!! Es pot ser més pardal, però hi ha què posar-se!!!!!
Sandro - 13/02/2014
Isaías, corazón, que Montpeller pertenecía al Condado de Barcelona?. Quien te ha cantado a ti esa canción?. Pero la lengua no venía del norte?. Y Montpeller no está más al norte que el Principado?. Isaías, Isaías.... A ver si va y resulta que el "cataplán" es de Limoges o del Rosellón o Languedoqués y aún no te has enterado. ¡Recollons!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal